2020. gada iPhone cena varētu ievērojami paaugstināties

Pēdējos gados lielāka daļa cilvēku vairs nav gatavi maksāt lielas summas par jauniem viedtālruņu modeļiem, ja tajos patiešām nav jaunas, labākas funkcijas, kas attaisno šīs izmaksas. Apple uzskata, ka pāris jauninājumi iPhone nākamās paaudzes viedtālruņos, pavisam noteikti ceļ viedtālruņu cenu.

iPhone viedtālruņi bija pirmie, kuru cena pārkāpa 1000 Eur robežu. Pirms gada straujais jauno viedtālruņu cenu kāpums samazināja pārdošanas apjomus, tāpēc jaunās 11 sērijas iPhone viedtālruņi tika pārdoti par aptuveni tādu pašu cenu, lai gan viedtālrunim ir jaudīgāks procesors un labāka fotokamera. Tomēr tiek ziņots, ka nākamgad tas mainīsies. Paredzams, ka iPhone 12 cena būs lielāka nekā iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max cena.

Savā jaunajā paziņojumā analītiķis Ming-Chi Kuo ir paziņojis, ka viņš sagaida, ka iPhone 12 cena pieaugs, jo metāla karkasā tiek integrēti jauni kompozītmateriāli. Tas, visticamāk, nozīmē, ka patērētājiem būs jāmaksā vairāk par to, lai viņiem piederētu ierīce, kas ir augstākās klases.

Turklāt ir paredzams, ka visiem iPhone 12 sērijas modeļiem būs 5G savienojamība, uzskata Ming-Chi Kuo. Tā kā 5G joprojām ir jauna tehnoloģija, tā ieviešana viedtālruņos ir diezgan dārgs process. Apple varētu iegādāties 5G modemus no Qualcomm, un nozares vērotāji teiktu, ka iPhone gigantam būs vajadzīgi daži gadi, līdz tas izveidos savus personiskos modemus.

iPhone 11 Pro Max Latvijā sākas no aptuveni 1400 Eur, kas nozīmē, ka iPhone 12 cena, visticamāk, sasniegs vismaz 1600 Eur. Tā kā Samsung 5G viedtālruņi maksā ap 1300 Eur, nevajadzētu būt pārsteigumam, ja klientiem par gaidāmajiem iPhone modeļiem nāktos maksāt vairāk, lai piedzīvotu 5G savienojamību.

Avots: Wccftech

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt