Trīs gadus pēc pirmā 5G telefona parādīšanās Eiropā, 5G vēl nav sevi pierādījis

Ir pagājuši nu jau trīs gadi, kopš Eiropā tika palaists pirmais 5G tālrunis, un viedtālruņi, kas tam sekoja, ir saskārušies ar jauktu sabiedrības atbildi par tiem. Jaunā interneta tehnoloģija bija paredzēta kā revolūcija mobilajai tehnikai, bet pandēmija un dažādi ierobežojumi to ir atstājuši tālākā plānā.

2019. gada 1. maijā Oppo Reno 5G tika izlaists Šveicē. Valsts kļuva par vienu no pirmajām Eiropā, kas ieguva 5G tīklus un kurā telefonsakaru uzņēmumi savā starpā cīnījās par tiem.

Oppo pārspēja Huawei un Xiaomi, kas savus pirmos 5G viedtālruņus palaida burtiski nākamajā dienā, lai gan Samsung Galaxy S10 5G un Moto Z4 uzvarēja sacīkstēs citos kontinentos. Uzvara bija pārsteigums, jo tajā laikā Oppo nebija tik liels spēks Eiropā kā tagad. Tā kā pagājušajā gadā tika izlaists populārais Oppo Find X5 Pro un uzņēmums apvienojās ar jau Eiropā atzinību ieguvušo OnePlus, Oppo pamazām iekaroja arī savu vietu Eiropā.

Pēc tam 2019. gadā Eiropā viens aiz otra tika izlaisti viedtālruņi ar 5G atbalstu un bija skaidrs – tā ir nākotne. Taču tagad, 3 gadus pēc šo viedtālruņu izlaišanas un ierobežotās piekļuves 5G tīkliem, vairs nav skaidrs vai tā patiešām ir nākotne.

Kāpēc 5G?

5G ir divi galvenie pārdošanas punkti: tas nodrošina lielāku ātrumu nekā 4G un arī sola uzticamāku savienojumu – tas viss teorētiski, protams, jo šie faktori lielā mērā būs atkarīgi no tīkla un lietotāja atrašanās vietas. Stabilāks savienojums nodrošina priekšrocību lejupielādēt programmas, filmas vai mūziku, kā arī spēlēt tiešsaistes mobilās spēles arī tad, kad izmantojat mobilo internetu.

Protams, atkarībā no apgabala, kurā atrodaties, tas viss ir iespējams arī ar 4G. Arī 4G sākotnēji šķita nelietderīgs, bet pēc vairākiem tā pastāvēšanas gadiem izstrādātāji uzzināja, kā vislabāk izmantot tehnoloģiju.

5G vēl nav sevi pierādījis

5G šobrīd ir pieejams salīdzinoši maz apgabalos. Protams, šī tīkla nodrošināšanu un izplatīšanu ir ietekmējusi pandēmija, jo tas tika veidots ar mērķi nodrošināt ātru un stabilu savienojumu tiem, kas ir ceļā. Darbs no mājām un uzturēšanās mājās pie WiFi noteikti ir padarījusi šīs tehnoloģijas izmantošanu mazāk svarīgu.

Turklāt ir mainījušies lietotāju paradumi. Darbs no mājām vai ikdiena, kurā pēc darba uzreiz jādodas uz mājām, un vairāk laika pavadīšana iekštelpās, ir palielinājusi pieprasījumu pēc planšetdatoriem un fitnesa tehnoloģijām, padarot 5G par sekundāru rūpi daudziem cilvēkiem. Ir vērts arī norādīt, ka viedtālruņos ar jaunās paaudzes interneta tehnoloģiju, ātrāk izlādējas akumulators un tie ir salīdzinoši dārgāki.

Pagaidām, protams, nav skaidrs, kāda būs 5G nākotne. Šobrīd teju katrs jaunais viedtālrunis jau tiek ar to aprīkots.

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt