Starptautiskajā elektronikas un tehnoloģiju izstādē “CES 2024” Lasvegasā Sony iepazīstinās ar inovatīvām tehnoloģijām radošuma veicināšanai

Arī šogad kompānija Sony piedalās Starptautiskajā elektronikas un tehnoloģiju izstādē CES® 2024 Lasvegasā, kas norisināsies no 9.janvāra līdz 12.janvārim. Šī gada izstādes tēma ir “radošuma veicināšana ar tehnoloģiju palīdzību”.

“Sony Group Corporation” priekšsēdētājs Keničiro Jošida (Kenichiro Yoshida) Sony preses konferencē, kas norisinājās 8.janvārī, pirms izstādes atklāšanas atkārtoti uzsvēra, ka kompānija vienmēr ir izvirzījusi cilvēku radošuma centrā, turpinot savu apņemšanos maksimāli palielināt radošās izteiksmes iespējas un nodrošināt visiem lietotājiem pašus modernākos rīkus.

Konferencē piedalījās arī vairāki citi Sony pārstāvji, kas iepazīstināja ar iniciatīvām, kas uzlabo un attīsta radošās izpausmes iespējas. Tika prezentēti jaunumi Sony mūzikas, filmu un televīzijas klipu producēšanas uzņēmumos, jauni risinājumi attēlveidošanas un telpiskā satura radīšanai, kā arī  tika iepazīstināts ar iniciatīvām, kas veiktas izklaides un drošības jomā, lai veicinātu mobilitātes jomas attīstību. Sony iepazīstināja arī ar kopienām, kurās aicināti iesaistīties anime, sporta un gaming fani. Prezentācijā tika demonstrētas arī dažādas Sony tehnoloģijas, kas ir visu šo iniciatīvu pamatā. Jošida savu uzstāšanos konferencē noslēdza, uzsverot, ka Sony atbalsta cilvēku idejas un izceļ viņu stāstus, jo vēlas attīstīt radošumu ar tehnoloģiju palīdzību.

Sony piedalās izstādē gan klātienē, gan demonstrē jaunumus tiešsaistes platformā “Sony Square”. Apmeklētāji klātienē aicināti praktiski pārliecināties par tehnoloģiskajiem risinājumiem, kas atbalsta satura veidotāju radošās izpausmes. Jāatzīmē, ka Sony stends veidots, atkārtoti izmantojot pagājušā gada materiālus, iztiekot bez lielām konstrukcijām, tādā veidā rūpējoties par ilgtspēju. Arī informācijas paneļi izgatavoti no Sony ražotā Original Blended Material  jeb papīra, kas izgatavots no bambusa, cukurniedru šķiedrām un pārstrādāta papīra.

SONY 2024.GADA INICIATĪVAS UN TEHNOLOĢIJAS:

Sony Pictures Entertainment (SPE) jaunā modernā vizualizācijas iekārta: Torchlight

Revolucionāra un moderna vizualizācijas telpa, kurā izmantotas jaunākās Sony grupas uzņēmumu patentētās tehnoloģijas sadarbībā ar Epic Games Unreal Engine – pasaulē atvērtāko un modernāko reāllaika 3D rīku. Torchlight ļauj filmu veidotājiem izmēģināt digitālās ainas praktiskā virtuālā vidē pirms pašas filmēšanas, izmantojot Unreal Engine un virtuālās kameras, tostarp virtuālo ražošanas rīku komplektu, kas nevainojami savieno virtuālo vidi ar filmēšanas laukumā notiekošo, izmantojot Sony digitālo kino kameru VENICE. Turklāt lietotājiem būs pieejamas dažādas Sony patentētas tehnoloģijas, tostarp mobilā kustību uzņemšanas sistēma “mocopiTM”. 

Satura veidošanas nākotne – Virtual Production 

Virtual Production ir jauns veids, kā veidot saturu. Šajā jomā Sony apvieno uzlabojumus attēlveidošanas, uztveršanas un displeja tehnoloģijās ar reāllaika video apstrādi, izmantojot spēļu procesorus (Pixomondo, Sony PCL un SPE).

PlayStation 5 jaunākie produkti un spēles

Sony Interactive Entertainment prezentēs jaunāko PlayStation 5 aparatūras klāstu, kurā iekļauti tādi inovatīvi produkti kā PlayStation 5 konsole mazākā izmērā, PlayStation Portal tālvadības pults, Pulse Explore bezvadu austiņas, Access kontrolieris un topošās Pulse Elite bezvadu austiņas. Tāpat būs apskatāmi arī Deep Earth kolekcijas metāliskie PS5 konsoles vāciņi un DualSense bezvadu kontrolieri. Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt “Gran Turismo 7” gan uz PS5, gan PlayStation VR2 (PS VR2), kā arī iepazīties ar pavisam jauno No Return režīmu Naughty Dog spēlē “The Last of Us Part II Remastered”, kas iznāks 19. janvārī.

Virtuālā fanu iesaistes sistēma apvieno tehnoloģijas ar izklaidi

Sony attīsta nākamās paaudzes tiešsaistes fanu kopienas platformu, kas radītu jaunu sporta izklaides veidu. Izmantojot Sony attēlveidošanas un sensorās tehnoloģijas, Beyond Sports datu vizualizācijas tehnoloģiju, kā arī “Hawk-Eye” tehnoloģiju, fiziskā sporta pasaule tiks integrēta digitālajā vidē. Šobrīd šī sistēma tiek pārbaudīta, sadarbojoties ar Manchester City futbola klubu, ir sākusies slēgtā testēšana un 2024.gadā tiks piedāvāta pirmā (beta) versijas lietotne.

Fanu iesaiste mūzikā

Sony Music attīsta jaunas iespējas māksliniekiem “satikties” ar saviem faniem dažādās spēļu platformās. Stenda apmeklētāji tiks aicināti izmēģināt trīs imersīvās mūzikas lietojumus. Tiks demonstrēts, kā Sony virtuālās producēšanas iespējas un Epic Games Unreal Editor for Fortnite (UEFN) tika apvienotas, lai radītu “Columbia Records” mākslinieces Iniko dziesmas “Jericho” videoklipu. Tāpat stenda apmeklētāji tiks iepazīstināti ar “Nitewave” jaunu spēles “Fortnite” salu, kurā komandas savstarpēji sacenšas, kontrolējot Sony Music mākslinieku skaņu celiņu ar spēles mehāniku, kas saucas “satver karogu”, bet spēļu platformā “Roblox” būs iespēja izmēģināt spēli “AVNU: Where Music Meets.”

Sony Pictures: uzlabota virtuālā realitāte

Sony Pictures Virtual Reality (SPVR) prezentēs “Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord”, kas ir iemīļotās spēles “Ghostbusters” papildinājums. Stendā varēs izmēģināt arī tādus Sony produktus kā PS VR2 (jaunākās paaudzes virtuālās realitātes austiņas, kas paredzētas PS5) un PS VR2 Sense kontrolierus. 

Sensing & Interactive Technology demonstrācija izklaidei, ko ietekmē atrašanās vieta

Lai sniegtu satura veidotājiem jaunas radošās izpausmes iespējas, paplašinot satura zemapziņas iedarbību, Sony piedāvā konceptuālu modeli, kas nodrošina visaptverošu pieredzi, izmantojot sensoru un interaktīvās tehnoloģijas, sadarbojoties visas Sony Grupas ietvaros. Demonstrācijā apmeklētāji var izjust aizraujošo “Ghostbusters” pasauli, izmantojot Sony unikālo taktilo tehnoloģiju, bezmarķējuma kustības uztveriun mobilo kustību uztveršanas sistēmu mocopi.

Turklāt SPE koncentrējas uz atrašanās vietu balstītu izklaidi visā pasaulē, tostarp Taizemes Columbia Pictures Aquaverse, kas tika izvēlēts par vienu no CNN pasaules labākajiem jaunajiem tematiskajiem parkiem. Šī izstāde demonstrē videoklipu par šo iniciatīvu, tostarp studijas jaunizveidoto “izklaides vietu” Wonderverse, kas šogad janvārī tiks atvērta netālu no Čikāgas.

Uztveres tehnoloģijas uzlabotai drošībai pārvietojoties

“Safety Cocoon” ir koncepts, kas rūpējas transportlīdzekļa un vadītāja drošību, aptverot 360 grādus ap transportlīdzekli un ļaujot vadītājiem savlaicīgi rīkoties, lai izvairītos no riskiem un negadījumiem.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt