Kāpēc un kā jātīra veļas mašīna? Skaidro eksperts

Apģērba stāvokli būtiski ietekmē ne tikai tā pareiza kopšana, bet arī pati veļas mašīna un tās tīrība. Kā un kāpēc nepieciešams tīrīt veļas mašīnu – stāsta “LG Electronics” eksperts Andris Kalniņš.

Veļas mašīnas mazgāšanas līdzekļa atvilktne

Lai iztīrītu mazgāšanas līdzekļa atvilktni, atveriet to un nospiediet zilo pogu, tādā veidā atbrīvojot atvilktni. Papildu tīrības nodrošināšanai, iemērciet to karstā ūdenī ar trauku mazgāšanas šķidrumu vai ūdeni, kuram pievienots baltais etiķis. Kamēr atvilktne mērcējas, noslaukiet nodalījumu, kurā tā atradās, izmantojot mikrošķiedras drānu ar ūdeni un balto etiķi. Tāpat pievērsiet uzmanību nodalījuma augšdaļai, kur bieži vien uzkrājas pelējums un netīrumi. Noturīgāku netīrumu likvidēšanai izmantojiet nelielu birstīti. Pēc mērcēšanas noslaukiet pelējumu vai ziepju nosēdumus, izskalojiet atvilktni siltā ūdenī un kārtīgi nosusiniet, pirms to atkal ievietojiet veļas mašīnā.

Veļas mašīnas drenāžas filtrs

Pirms veļas mašīnas filtra tīrīšanas pārbaudiet, vai ūdens pievadā ir pašattīrošs filtrs, kam nepieciešama retāka tīrīšana salīdzinājumā ar standarta filtru. Kad veļas mašīna ir atvienota no kontakta ligzdas, atrodiet drenāžas filtru un noņemiet vāka paneli. Ja nepieciešams, izmantojiet lietošanas pamācību, lai uzzinātu kā pareizi to izdarīt. Pagrieziet un izvelciet filtra vāciņu. Ja tas ir iestrēdzis, to uzmanīgi pakustiniet, lai atbrīvotu šķiedras vai uzkrājušos mazgāšanas līdzekli. Izmantojiet papīra dvieli, lai notīrītu gružus un lieko šķidrumu, mazgāšanas līdzekļa nosēdumus vai sakrājušās šķiedras. Pēc tam uz 10 minūtēm iemērciet sietu karstā ūdenī. Pirms filtra atkārtotas ievietošanas pārbaudiet, vai uz tā nav palikušas šķiedras, notīriet to ar sūkli vai drānu, pareizi nostipriniet filtru un uzlieciet vāciņu.

Veļas mašīnas cilindrs

Lai tīrītu veļas mašīnas cilindru, izmantojiet nelielu daudzumu baltā etiķa. Taču esiet piesardzīgi un neizmantojiet to pārāk bieži un blīvgumiju tuvumā, jo tas var izraisīt atsevišķu veļas mašīnas daļu koroziju. Ja iespējams, veļas mašīnas cilindra tīrīšanai izmantojiet LG veļas mašīnām paredzēto TubClean funkciju. Tā noņem nevēlamas smakas, uzlabo veļas mašīnas veiktspēju un pagarina tās kalpošanas laiku. Veļas mašīnas cilindra tīrīšanas cikls izmanto augstas temperatūras ūdeni un jaudīgas tīrīšanas strūklas, lai izskalotu veļas mašīnas cilindru, tādējādi atvieglojot veļas mašīnas cilindra mazgāšanu manuāli. Papildu ērtībai, dažas veļas mašīnas ir aprīkotas ar ThinQ lietotni, kas ziņo, kad nepieciešams tīrīt veļas mašīnu un cik veļas mazgāšanas reizes palikušas līdz nākamai tīrīšanas reizei.

Veļas mašīnas blīvgumija

Galvenais sliktas smakas izraisītājs veļas mašīnā ir blīvgumija, jo augsta mitruma dēļ tajā veidojas visvairāk pelējuma un netīrumu. Viens no efektīvākajiem veidiem blīvgumijas tīrīšanai ir ievietot 100 gramus dzeramās sodas tieši veļas mašīnas cilindrā un palaist to tukšā ciklā 90 grādu temperatūrā pēc Celsija. Kad cikls ir pabeigts, izmantojiet drānu ar siltu ūdeni un mazgāšanas līdzekli, lai noņemtu visus liekos netīrumus, kas sakrājušies zem blīvgumijas un nav izzuduši mazgāšanas laikā. Veļas mašīnas blīvgumijas tīrīšanai iespējams izmantot arī balto etiķi – to uzklāj uz vates kociņa, noņemot atlikušos netīrumus.  

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt