Ubuntu Mobile & Embedded projekts

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ubuntu Mobile & Embedded projekts

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #145727
    Faust
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/20071026185253103.jpg[/imgl]Visiem zināms, ka nevienā vien mobilajā telefonā tiek lietota OS Windows Mobile. Tad nu Ubuntu linux izstrādātāji nolēma neatpalikt.

    Pagājušās nedēļas beigās Spānijas pilsētā Seviļā notika Ubuntu veidotāju sammits, kurā tika apspriests Ubuntu Mobile & Embedded projekts.

    Ubuntu programmētāji sola izveidot mobilo versiju šai uz Debian bāzētajai Linux operētājsistēmai sadarbībā ar kompāniju Intel Corp. Pēdējā plāno jaunu ekonomiska (low-power) procesora izlaidi, kas atbalstīs pilnu interneta darbības funkcionalitāti uz mobilajiem telefoniem – saskaņā ar publicēto paziņojumu Ubuntu mājaslapā.

    Topošā mobilā versija jau min uz papēžiem līdzīgam projektam, kuru gatavo pats Intel: Gnome Mobile & Embedded Initiative (GMAE). Ražotāji un arī potenciālie lietotāji ir ieinteresēti uz open-source komponentiem balstītas mobilā telefona OS radīšanā.

    Sammitu organizēja Canonical Ltd., komerciālais Ubuntu sponsors. Canonical sniedz lietošanas un servisa atbalstu šai Linux operētājsistēmai par velti, kā arī izplata papildus servisus reklāmas nolūkos.

    Kopumā sammits parāda, ka ražotāju pienākums ir savstarpēji sadarboties. Pagājušajā nedēļā arī Dell Inc. sadarbībā ar Canonical paziņoja savus plānus par Ubuntu Linux ielādēšanu uz nākošajiem Dell datoriem un laptopiem.

    Ubuntu Mobile & Embedded Edition tikšot izlaista oktobrī, kopā ar jauno Ubuntu 7.10 versiju.

    Kaut gan Linux izmantošana telefonos ir vēl samērā vāji attīstīta, pētījumi rāda, ka pieprasījums pēc open-source programmatūras pieaugs aizvien vairāk un vairāk. Uzskata, ka pieprasījuma epicentrs būs Ä€zijā, īpaši Ķīnā.

    #167608
    Tvinky
    Participant

    Bûs iespçja uzreiz mobîlajâ stâvçs man ðî versija 🙂

    #167609
    samurajs
    Participant

    Pozitîvs fakts! Kritîsies ûberkruto telefonu cena, jo nebûs jâmaksâ par OS.

    #167610
    Valodja
    Participant

    Labas ziòas. Man patîk! :party:

    #167611
    usins
    Participant

    o tas ir labs!

    #167612
    brivprac
    Participant

    nais nais! es ar uzreiz pârietðu ja nebûs jâmaksâ par os!

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā