Windows 7 piedēvē septiņus nāves grēkus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows 7 piedēvē septiņus nāves grēkus

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 67 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149420
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_win7s_1.jpg[/imgl]Free Software Foundation šodien Bostonas centrālajā parkā Boston Commons organizē kampaņu pret Windows 7 izlaišanu. Laukumā svinīgi ar fanfarām tiks izvesta iespaidīga 4 m augsta atkritumu urna, kas būs pildīta ar maksas programmu kastēm. Ar šo akciju Free Software Foundation aicina visus datorlietotājus pārstāt liet ūdeni uz Microsoft dzirnavām, un pievērsties atvērtā koda programmatūrai.

    Akcijai par godu izveidota īpaša mājaslapa Windows7Sins, kurā aprakstīti 7 iemesli, kam jābūt par pamatu pārejai uz bezmaksas programmatūru. To vidū ir jau tradicionālie drošības caurumi, MS monopolstāvoklis izglītības sfērā, pārkāpumi pret lietotāju privātumu utml.

    [imgr]https://notepad.lv/userpix/28_7s3_77bc3_1.jpg[/imgr]Lapas devīze ir ķīniešu filosofa Lao Tzu izteiciens: “Give a man a fish and you feed him for a day. Teach him how to fish and you feed him for a lifetime.” Ķīnietim, protams, ir taisnība, bet Notepad skatījumā šī akcija atgādina lētu farsu. Tā vietā, lai operatīvi izveidotu kaut ko jaunu, ar ko sekmīgi konkurēt ar Windows 7 – atkal sākas kārtējā klaigāšana.

    Mājaslapa

    #209627
    nevertell
    Participant

    Samuraj, tu uzskati, ka linux nav konkurētspējīgs?

    #209628
    Kefīrs
    Participant

    Vienmēr jau var kļūt par pirātu 🙂

    #209629
    zi007
    Participant

    Linux nav tik ērts … Man nepatīk, ka linuxā šis tas nedarbojas! Piemēram, Skype ar video atbalstu!

    Patīk tas, ka kā rakstāmmašīna bieži vien ir uzinstalējams 20 min laikā un var rakstīt latviski iekš Openoffice!

    Bet, ja runā par izklaidi, tad Windows ir tik pierasts:) Ar linuxu ir mocības dažos jautājumos!

    #209630
    Gonzoo
    Participant

    Samuraij kur 7 greki ?

    #209631
    samurajs
    Participant

    nevertell: Linux ir konkurētspējīgs, drošības jomā pat sit pušu MS, bet tomēr šo to uz tā joprojām nevar izdarīt. Arī dzelžu atbalsts nav tas pilnīgākais. Protams varam vainot dzelžu ražotājus, kas nerūpējas par labiem Linux draiveriem, bet kopskats ir tāds, kāds viņš ir.

    Protams, ka Linux ir vajadzīgs (un tiek regulāri lietots), bet pilnībā atteikties no Win vēl neredzu iespējas.

    Gonzoo: apskat viņu mājaslapā – tur visi sarindoti 🙂

    #209632
    Evers
    Participant

    Ar patīk linux, lai gan nekāds gudrais par viņu neesmu (terminālis sveša lieta un varbūt vēl šis tas) . Nessen uzliku Linux Mint uz netbuka, visu sev nepieciešamo uzstādīju bez problēmām, viss darbojās kā nākas, bet pēc pāris dienām aši vien uzliku atpakaļ XP, jo – skype pabriesmīgs (kompānijas Skype vaina, ne linux 🙂 ) , Firefox bija diezgan bremzīgs, kā arī ar gribējās piedalīties miesta Stronghold Crusader tīkla mačos :D.

    Manuprāt, tad, kad linux iekaros spēļu industriju – spēles tā nopietni tiks ceptas arī priekš Linux platformas, tas būs solis, kas Windowsam smagi sados pa asti. 🙂 . Protams arī visiem dzelžu ražotājiem jāatver acis – lai tak cep draiverus linuxam!!! No sev svarīgajām progammām arī pagaidām nezinu pietiekoši labu linux alternatīvu Pinnacle Studio programmai. Ak jā, uzņēmējiem un valdības iestādēm, skolām utml ar jāskatās uz Linux pusi!

    #209633
    zi007
    Participant

    Evers es Tev pilnībā piekrītu! Ofisa darbam linux ir perfekts!:)

    #209634
    TrakaisKursis
    Participant

    kāpēc tiek runāts visa Notepad vārdā?

    #209635
    Kon
    Participant

    Vnk pajāti idioti , vairāk nekas nav sakāms par akcijas organizētājiem .

    #209636
    richX
    Participant

    manuprāt, linuxs lialākais mīnuss ir lielā versiju dažādība… kamēr netiks radīta viena kopīga versija, īpašus panākumus popularitātē šim atvērtajam kodam negūt… nepieredzējušu lietotāju parasti atbaida linux, jo šamais vienkārši apmulst un nav spējīgs izvēlēties to, ko vēlas… nepamēģinājis visu tu nezini, no kā atsakies, tai pašā laikā nepasēdējis uz kādas OS ilgāk, nu neizproti visas tā sniegtās iespējas… tads nu ir mans skatījums…

    P.s. kā sauca to linux versiju, kuru ES tur veidoja? nesanāk atrast to rakstu šeit…

    #209637
    zxcv
    Participant

    Niideejs wrote:

    Vnk pajāti idioti , vairāk nekas nav sakāms par akcijas organizētājiem .


    +1

    #209638
    brainwash
    Participant

    Tie grēki ir nožēlojami lēti. Kampaņa gavno, autors mudak.

    P.S Kapēc nav Free movies foundation vai Free music foundation? Mūzikas/filmu industrijas lietotājiem čakarē prātu daudz lielākos apmēros.

    #209639
    ehex
    Participant

    Visu cieņu opensource, bet akcija ir muļķīga.

    #209640
    Eudoxus
    Participant

    Nav vēl Linux konkurētspējīgs un vairāku iemeslu dēļ:

    1) Pārāk liela dažādība (lai neteiktu – nekārtība). No vienas puses tas ir labi (it kā var izvēlēties to, kas tev piemērots), bet no otras puses aina ir pārāk raiba. Vieniem .deb pakas, citiem citas pakas. Vienai distrai ir uztaisīta kāda softa pēdējā versija, citai nav. Citai vispār kādas softa pagas nav utt. Turklāt bieži ir tā, ka uzliec jauno Ubuntu, bet tam gļuko tev vajadzīgā programma X. Uzliec openSuSE, proga X iet, bet neiet Y, utt. Kamēr neuzradīsies kāda liela kompānija, kas šo bardaku likvidēs tikmēr linux būs gīku OS. Lieki teikt, ka daudziem linux lietotājiem tieši šis fakts ir pa prātām. Tikai rezultātā kaut kā jocīgi sanāk. No vienas puses patī doma, ka esi gīks, kas lieto linux, bet no otras – labprāt palamā kādus win lietotājus, ka stulbeņi maksā mazmīkstajiem.

    2) Jau iepriekš minētā iemesla dēļ linux lieto mizerabls daudzums cilvēku. Tāpēc ir maz draiveru un ir maz softa. Ja profesionāli jāstrādā ar attēliem vai skaņu, tad linux neder.

    3) Neviens no lielajiem kompju ražotājiem nav saņēmies un pa īstam netirgo ar linux preinstalētus laptopus ar linux. Labi, Dell tirgo dažus lētos datorus ar Ubuntu. Lenovo kādu laiku atpakaļa tirgoja ThinkPad laptopus ar preinstalētu SUSE (vairāk to nedara, jo laikam tā lieta negāja). Ja linux ļauj izmantot tikai daļu no laptopa hārdvēra iespējām, tad, protams, lielākā daļa lietotāju to neizmantos.

    p.s. Akcija tiešām liekas debīla. Un kāpēc tad tikai win ir tas grēkāzis. Arī apple nav open source cienītāji.

    #209641
    icenil
    Participant

    Piekrītu iepriekšējiem, ka Linux labs tikai tad ja tev darbs prasa netā sērfot un kādu papīru uzcept un viss

    bet kā solis pa labi vai pakreisi, kautkas nepieciešams specifiskāks tā to linuxu var

    ieskroleet vienā vietā.

    #209642
    usins
    Participant

    Nu nez, jāpagaida kādi gadi divi, tad mūsu lielais kaimiņš būs pārgājis uz atvērtajiem kodiem un Linux. Tad redzēs kā attīstīsies Linux, jo parādīsies liels noieta tirgus + Linux spēs palielināt savu ietekmi uz spēļu industriju. Jo ja spēles sāks štancēt priekš Linux un OS X, tad Microsoft būs jāuzlabo kaut kas savā OS, ar ātrdarbību nepietiks.

    #209643
    drunk_lizard
    Participant

    par teemu…

    es nevaru nepadaliities :>

    https://dzertuve.lv/sula.htm

    #209644
    vincister
    Participant

    Kefīrs wrote:

    Vienmēr jau var kļūt par pirātu 🙂

    Tieši pirātisma dēļ MS ir tur kur viņ š ir. Ja neko nevarētu nopirātot – būtu jāmaksā, tad arī bezmaksas risinājumi uzreiz kļūtu populārāki. Bet realitāte ir tāda, ka sākumā neveido nekādas stingras sankcijas pret pirātismu, tā lai visiem lietotājiem “āķis lūpā” un pēc tam piegriežam skābekli. Tad visi jau būs tā pieraduši pie MS, ka būs ar mieru maksāt un nevis meklēt alternatīvas.

    #209645
    Evers
    Participant

    drunk_lizard wrote:

    par teemu…

    es nevaru nepadaliities :>

    https://dzertuve.lv/sula.htm

    heh , tas par MindGuard interesanti 😀 , par AM viļņu radio no monitora ar interesanti

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 67 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā