Mēstuļotāju noziedzīgā darbība sasniegusi kulmināciju

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Mēstuļotāju noziedzīgā darbība sasniegusi kulmināciju

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157189
    shady
    Participant

    Kaspersky Lab eksperti ir izanalizējuši surogātpasta izplatītāju darbību 2012. gada augustā. Nevēlamo sūtījumu skaits e-pasta datplūsmā turpina samazināties, un pēdējā vasaras mēnesī tā īpatsvars sasniedza 70,2%. Tomēr vienlaikus surogātpasts ir kļuvis kriminālāks, jo ir pieaudzis nelegālo preču reklāmas apjoms, kas tiek izplatīta, izmantojot partnerprogrammas, kā arī palielinājusies krāpniecisko paziņojumu daļa. Arī kaitīgu kodu saturošu vēstuļu procentuālais daudzums joprojām ir visai liels. Vienlaikus surogātpasta izplatītāji pastiprināti reklamēja savus un citu kibernoziedzīgā biznesa pārstāvju pakalpojumus.

    Augustā kaitīgo pielikumu izplatīšanai ļaundari izmantoja plašu viltību klāstu. No viņu arsenāla jaunumiem var pieminēt paņēmienu, kuru agrāk izmantoja vienīgi pikšķerētāji. Surogātpasta izplatītāji ir sākuši draudēt lietotājiem ar bankas kartes bloķēšanu, lai piespiestu mēstules saņēmēju lejupielādēt kaitīgo pielikumu, kurā it kā ir norādīta papildu informācija.

    Tika izmantotas arī diezgan «abstraktas» metodes, kuru mērķis bija rosināt lietotāju ziņkāri. Viena no tām ir īsas vēstules, kas paziņo par dokumenta skenējuma saņemšanu vai piedāvā iepazīties ar sīkāku informāciju par kādu transakciju. Tika likti lietā arī vecie triki, piemēram, kaitīgas e-kartītes, paziņojumi par liela pasta uzņēmuma nepiegādātu sūtījumu vai viltotas vēstules no Google par pretendenta CV saņemšanu.

    «Nigērijas vēstuļu» izplatītāji aktīvi apgūst jaunus paņēmienus ar legālu pakalpojumu izmantošanu. Augustā viņi sāka izmantot Yahoo kalendāra iespējas.

    «Kā jau paredzējām, augusts bija piesātināts ar kriminālu aktivitāti surogātpastā. Domājams, ka septembris šajā ziņā būs mierīgāks. Uzņēmējdarbības atsākšana izraisīs partneru lielapjoma sūtījumu, tai skaitā kaitīgu, samazināšanos,» komentē Kaspersky Lab vecākā surogātpasta analītiķe Marija Namestņikova. «Augusts tradicionāli ir pārejas mēnesis pikšķerētājiem, kam joprojām ir liela interese par sociālajiem tīkliem, kur vasarā daudz laika pavada studenti un skolēni. Tomēr reizē ar uzņēmējdarbības atjaunošanos ļaundaru uzmanības lokā arvien biežāk nonāks finanšu organizācijas. Saistībā ar to septembrī ir iespējams uzbrukumu skaita pieaugums banku sektoram, bet vērība pret sociālajiem tīkliem sāks samazināties.»

    https://www.salidzini.lv/affiliate/search.php?aff=notepad.lv&q=Kaspersky&cn=10&type=list” frameborder=”0″ width=”570″ height=”220″>

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā