Page 1 of 1

TP-LINK rūtera problēma

Posted: 21 Jan 2017, 11:11
no YeaX
Sveiki, ir radusie problēma ar rūteri (tplink wdr3600) vis bija jauki līdz brīdim kad vairs nav tik jauki. :) Pa lielam ir tā ka visu laiku zūd savienojums, tas ir, uz pāris sekundēm vis apstājas un tad atkal aiziet tālāk internetlapas, pat ir tā ka opera sako "not responding", pāris sekundes un vis notiek. IZmēģināju arī chromi, ugunslapsu, msEdge, visiem vienādi, kaut ko izmet par DNS kļūdām. Pamēģināju piespraust pa taisno kompi pie vada kas iet uz rūteri, tad viss iet kā nākas, internets ātrs bez problēmām. Rūtersi atjaunots uz pēdējo softwāri, defaultie iestatījumi pa piecām reizēm likti, pat ir rūtots uz citu modi, visiem vienādas problēmas. Tad nu nevaru izdomāt jāpērk jauns rūteris vai arī ar šim vēl ir kas glābjams.
Internets nāk no lattelecom optikas.
Pat tagad saglabājot rakstu uzmeta šito:
Image

Posted: 21 Jan 2017, 11:38
no MeistarsUnVergs
Ar citu PC caur citu WiFi karti mēģināji? Izmantot mazāk aizņemtos kanālus mēģināji?

Posted: 21 Jan 2017, 11:47
no macbeton
Temporary paroli un IP adresi man skaipā.
Tur var būt dažādas problēmas, sākot ar triviālo - piedirsts Windows,
un beidzot ar pārceptu proci. Vai arī nesenais jājamzirdziņš - rogue DNS.
TP-link firmware mainīšana neko nedod, jāuzliek DD-WRT, jāpalaiž kompis no LiveCD un tamlīdzīgas darbības. Viss pārējais ir 1kārši ākstīšanās.

Cik kompji kačā torrentus caur to routeri un cik ātrs nets? Gadijumā nepieslēdzi caur nesen DEPO pirktu lēto kabeli?
Bij te nesengadijums. Kadrs izvilcis kabeli, nu tur nieka 15-20metri. Aizeju uzkniebt galus. Kaukas bremzē. Links ir, ssh sertifikātu norunā, pēc tam nepingojas. Pa retam netdiscover parāda. Izrādijās DEPO kabelim dzīslas pa šauru! Konektorā kontakti aizspiežas garām un strādā kā bākugunis - ir/nau/ir/nau.

Posted: 21 Jan 2017, 14:39
no YeaX
macbeton, biju uzlicis ari ddwrt- taspats. Kompis ir viens, plus 2 telefoni plus xbox. Arī xbox nevar vairs tik viegli pieslēgties wifijam, kautko izmet ka nav tīkls ad atkal ir.. Kabelis nav mainīts kopš pieslēgts lattelecom, ~3 gadi, iepriekš tač viss bija ok. Un no modema līdz rūterim kabelis ir metru garš. Tikli ir uzlikti uz automātisko, bet biju arī uzlicis uz 7 tas tāpat čakarējās.

Posted: 21 Jan 2017, 14:49
no YeaX
Cits laptops man nav, bet liekas ka ar telefonu ir līdzīgi simptomi, uz brīti uz karas. Kas ir cita wifi karte? Pieslēdzos pie kaimiņu wifi, liekas ka ir līdzīgi ,bet tā īsti nevar saprast. Nav kāda adrese vai kāds veid kā pārbaudīt vai mans wifi īkls ir vienmērīgs, vai kā savādāk saprast kas notiek?
Vēl piebildīšu rūteris raida 2 tīlus 2,4 un 5GHz, atsevišķi pa vienam mēģināju - taspats. Tik liekas mistiski ka pc uzspiežot uz wifi tīkla simbola (tur kur pulkstens labajā apakšējā stūrī), brīžiem rāda daudz pieejams tīklus brīžiem tik manus, kompis stāv vienā vietā.

Posted: 21 Jan 2017, 15:40
no macbeton
biju uzlicis ari ddwrt- taspats.
Tu nespēj pat pāris teikumus uzrakstīt bez kļūdām. Kautvai iOS tu tur būtu uzlicis, tas neko nedotu :D
Es tev jau pateicu, kas jādara - skype://macbeton?chat

P.S. No normāla skaipa versijas, nevis kaukādas 17.

Posted: 21 Jan 2017, 23:45
no macbeton
Routeris sakonfigurēts. 5min vietā, pusotra stunda attālināti klārējot.
Kompji jāpārinstalē (ko jau es zināju uzreiz).

Secinājumi: Darīt uzreiz tā kā es 1mēr esmu teicis - atvest man un samaksāt par darbu.


Update: Kadrs pēkšņi iedomājās ka viņš esot datorspec, un kompjus pārinstalēšot pats :-D

Posted: 22 Jan 2017, 00:04
no YeaX
MAC ja tu nebūtu tāds iedomīgs tūplis mošk kādā tukšā bārā es tev uzsauktu aliņu.

Posted: 22 Jan 2017, 20:58
no YeaX
Tātad ja godīgi tūpļa vizīte manā rūterī vakar pilnīgi neko nedeva, kamēr kompis pieštepselēts pie rūtera nav problēmu, kā izrauju vadu un caur wifi pieslēdzas tā sākas bremzēšana, visādas huiņas ar dnsiem un serveriem kas neatbild, blablabla. Š orīt pārinstalēju atpakaļ no win10 uz win8.1 (jā to es māku tūpli) ar cerību ka vaina winā, nekādas izmaiņas, rūterim ieliku atpakaļ stock firmwāri, nedaudz labāk, bet tāpat karas. Rīt doma braukt meklēt citu rūteri, ja vaina rūterī, tad mano var dabūt pa kapeikām kurš solīs vairāk :) Nez kas vēl var būt par vainu.

Posted: 22 Jan 2017, 22:41
no Mehatronozaurs
Mums firmā bija tāds rūters ofisā. Kaut kāds speciālists kaut ko tur tirinājās nedēļām, beigās sagādnieks prosto nopirka jaunu.
Stāstija ka Pasta ielas mazajā bodītē esot pat atlaidi dabujis, jo atdevis veco rūteru detaļām.
Tas T-links zaprosta izskatās pēc brāķa modeļa.

Posted: 24 Jan 2017, 16:17
no macbeton
Nu kā jaunais routeris? Viss strādā super, ja? Ar diplomētā datorspeciālista windows80 :-D

Posted: 26 Jan 2017, 07:41
no macbeton
Tā teikt - BUMP!?
Samurajs varētu padzēst ārā 3Dpļūtijumus un MeistarVerveles, kā arī pacelt šo tēmu augstāk (pin?)
Š ī varētu būt pamācoša tēma.

Posted: 27 Jan 2017, 12:32
no darklight
Š itik daudz trokšņa par 99% defektīvu rūteri! Bet arī gribētos galējo atrisinājumu uzzināt :)

Posted: 27 Jan 2017, 14:14
no macbeton
Teu a vel nedalec? Routerim nekas nekaiš! Maksimums jāuzsēdina radiators uz proča. Tas arī viss.
1kārši nejēgas klauni izgāzās un tagad kaunās atzīties.

Posted: 27 Jan 2017, 17:21
no MeistarsUnVergs
Ja tu tik gudrs pasaki kur bija vaina!

Sadirsts Windows izraisa WiFi problēmas arī telefonam? Pārkaršana notiek tikai caur WiFi, bet ne caur kabeli? Radiators salabos defektus čipa tranzistoros? **dritvai kociņ** kas **dritvai kociņ**!

Posted: 27 Jan 2017, 22:29
no YeaX
Rūteris ar gan jau gāja uz galu, bet vainīgs nebija. Nopirku citu. Nekas īpaši nemainījās :) Nomainīt kompī wifi adaperi, no kaut kāda atheros uz Intel 7260- voilā. Pagaidām viss darbojas. Vismaz tā gribētos domāt. MeistarsUnVergs, varbūt tas, ka nets kārās telefonā, bija tikai doma galvā visu vainu novelt uz rūteri :)

Posted: 28 Jan 2017, 01:39
no zilzil
Vienīgais klauns no šitā bara ir BETONS.Izgāžas kā veca sēta ,bet tik un tā tēlo viszinīti.Star citu nav jau slikti ja ir klauns .kādu mēnesi nebija sastopams,bija gandrīz vai neinteresanti lasīt.Klauns nav KLUCIS.Klucis ir stulbenis kurš tēlo pamuļķi,bet betons jau no dabas ir klauns .

Posted: 28 Jan 2017, 03:38
no zilzil
AK vai SAMURAJ .Varbūt tiešām pacel šo tēmu augstāk ,lai klauns paskaidro kas te tik pamācoš.Mankādīgi nepielec.KLAUNS IR ATPAKAĻ.Jautrība var sākties.

Posted: 28 Jan 2017, 10:45
no SWC
Nju vispar jau klauns esi tu, betons skaidri un gaiši pateica ka problēma nav ar ruteri, problema kompi, Vis ticamak ka autors neko nejedz no kompjiem un Win10 uzlicis WiFi draiverus kreisus( kuri n;ak mikrosudam līdz), tapec ar kartes nomaiņa palīdz;eja. atrakais risinājums diagnostikai būtu novilkt Linux Live CD un iebūtoties ar to parbaudīt. 99,9% ka ar Linux tā ateros karte strādātu bez problēmam.

Posted: 28 Jan 2017, 12:36
no ruukjis
Izlasi visu no sākuma līdz beigām, kreisais draiveri. Un pie reizes nocitē to vietu, kur Betons kaut ko saka par kompi.

Posted: 28 Jan 2017, 12:57
no SWC
Laikam pats neesi lasījis,
aber lūdzu
macbeton : 21 Janvāris 2017 11:47:04 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Temporary paroli un IP adresi man skaipā.
Tur var būt dažādas problēmas, sākot ar triviālo - piedirsts Windows,

macbeton : 21 Janvāris 2017 23:45:08 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli

Routeris sakonfigurēts. 5min vietā, pusotra stunda attālināti klārējot.
Kompji jāpārinstalē (ko jau es zināju uzreiz
kā arī ieteikums ielogoties no linux live CD
macbeton : 21 Janvāris 2017 11:47:04 AtbildētProfilsSūtīt vēstuli
jāpalaiž kompis no LiveCD un tamlīdzīgas darbības. Viss pārējais ir 1kārši ākstīšanās.
Ja ators nebūtu nejega un būtu paklausijis padomam ielogoties no Linux Live CD notestēt tai paša 21. ar būtu bijusi pareiz risinājus, WiFi karte nospraguse vai vienk;arši līki uzlikti draiveri kompim
viss parējies ir vienkāŠ—si tukša pļūtīšana

Posted: 28 Jan 2017, 15:09
no m_janis
Lasu topiku kā uzjautrinošu stāstiņu :D. Tā vietā, lai normāli pārbaudītu no Linux vides, tiek pilnīgi nevajadzīgi pirkts jauns rūteris, arī pilnīgi nevajadzīgi - jauna WiFi karte, jo 99,99% vaina ir līkos draiveros.
Savukār no visiem gudrajiem komentētājiem kaut ko sakarīgu pateikuši tikai divi - Betons un nedaudz Meistars un Vergs. Pārējie tikai cenšas viens otru pārspēt daiļd!*$anā. Varbūt bērniem labāk atturēties no komentēšanas?

Posted: 29 Jan 2017, 10:59
no YeaX
Pričom tur līki draiveri, ja iepriekš viss gāja kā nākas?

Posted: 29 Jan 2017, 11:10
no SWC
Tāpēc ka tā ir!
Labi lai izbeigtu šito strīdu, ieliec ateros karti atpakal un iebūtojies no Linux Live CD un pasaki gļuko vai nē!
Tad ar gala verdikts beigta karte vai līki draiveri!
Ja pats negribi iedo man, notestēšu

Posted: 29 Jan 2017, 11:36
no SWC
Un velkot paralēles ar tavu pirms tam tak viss gāja
http://skaties.lv/beztabu/skandali/asin ... u-liepaja/

onkolitis pirms tam arī gāja!

Posted: 29 Jan 2017, 11:56
no ruukjis
Nu jau iekarsi - pilnīga bezjēga, pilnīgi nesaistīti. Turklāt šo arī laikam esi palaidis garām:
Š orīt pārinstalēju atpakaļ no win10 uz win8.1

Posted: 29 Jan 2017, 12:10
no SWC
Ja protams pate labāka diagnostika Win10 un win8,1, 2 lielākie mikrosūda radītie mēsli. :D

Es nesaprotu kur ir tā antipātija pret Linux Live CD? Novilkt ar optiku aizņem 2min, uztasīt bootojamu flašku vai ierakstit RW marticā ar 2min. iebūtoties 2min. un pačekot vai strādā vai nē.

Kāpēc viss ir jādara ačgarni? pie tam es zinu šitos parisntalētājus. man nedēļa ienāk 3-4 zvani, nestrādā nets pēc reinstala. paskatoties dev menedzerī protams puse no draiveriem nav uzlikta,

Posted: 29 Jan 2017, 12:26
no ruukjis
Nē, nu var, protams, ar Live CD - tas būtu objektīvi, bet vajadzētu arī apjēgt, ja dzelzis tiešām beigts, tad rezultāts būs 100% tāds pats kā zem Win.

Posted: 29 Jan 2017, 12:38
no SWC
ruukjis : 29 Janvāris 2017 12:26:23 ProfilsSūtīt vēstuli

Nē, nu var, protams, ar Live CD - tas būtu objektīvi, bet vajadzētu arī apjēgt, ja dzelzis tiešām beigts, tad rezultāts būs 100% tāds pats kā zem Win.
Bet par to jau ar ir runa, lai notestētu vai dzelzis ir beigts vai līki draiveri, par ko tika pateikts foruma 2 posta.
Cik var malt vienu un to pašu un darīt nepareizi? Ja pareiz risinājums aizņem mazāku laiku un līdzekļus.

Posted: 29 Jan 2017, 13:20
no SWC
3Dklucis : 29 Janvāris 2017 12:43:28 ProfilsSūtīt vēstuli

ja naudas ir lai perk kaut 10 ruterus-a naxuja tad nelieto neviens linux ,ka pie testiem uz reiz linuks tas labais...!
Piemeram kalab man nav linux:blēd nav neviena softa kas dotu piekluvi manai atalinatai noverošanas sistemai...kalab reģistratora ražotajs nenodrošin uz linuksi piekļuvi makonim!!!?
1. kārt - šeit pat forumā ir daudzi kuri lieto tikai linux
2. kārt - Linux nav vainīgs ka esi pa stulbu, lai uz viņu pareizi visu izdarīt
3. kārt - pirms pērc iekartas vaig palasīt specifikāciju, nevis nopirkt, kā blondīnei "ooo, šis ir rozā krāsa ar spīdumiņiem ņemšu šo"

Posted: 29 Jan 2017, 13:41
no macbeton
Pričom tur līki draiveri, ja iepriekš viss gāja kā nākas?
Un to saka 4 gadus "datorus studējošais" "specialists", ar windows80.
Tādi lohi bija jau 90-to gadu beigās: "Pričom te runtime library, ja pirms tam grāmatvede varēja ielogoties?"
"Pričom te pārinstalēt Trumpet Winsock, ja vakar vel iezvanijās normāli?"
"Pričom lodāmurs, ja man vakar vel savienojās uz 28800?"
"Pričom te discdoctor, ja es jau chkdsk palaidu?"
"Pričom te pilns backups ja es 2reiz dienā defragu taisu?"

Rekur skaidrību ieviesīs. Gari gan jālasa, slinkums editēt. Ja kāds grib var izdzēst pļāpāšanu un atstāt tikai tēmu.
https://www.files.fm/u/zbpezu3h#_

Posted: 29 Jan 2017, 14:51
no YeaX
Nu bet dzīvo savā bubuntu ērā, ko gribu to lietoju. Tas ka visi win ir mēsli ir vaina tavā galvā.
Dzelzim nepienākas nomirt?

Posted: 30 Jan 2017, 15:44
no romajo
Live linux ne vienmēr būs rādītājs. Ir man viens netbuks, kuram sākotnēji bija preinstalēts ubuntu uz kura internāts nebija sasniedzams. Uzliku w7 (lietotāja prasība), tas pats. Tīkls parādījās tikai, kad kompis bija vienā telpā ar rūteri un ar tāds ģorganijs, ta ir ta nav. Pieliku pie vada, apdeitoju draiveri un viss bumbās. Vēlāk, gan novilku pēdējo mint un uz tā viss darbojās. Tā kā draiveri var būt "līki" gan win, gan linux, reti, bet gadās. Pats gan, vienalga būtu palaidis live cd un visādi citādi testējis pirms tērēt naudu. Nav jau teikts, ka karte tik tiešām nav beigta, pārbaudīt jau neko nemaksā.

Posted: 01 Feb 2017, 12:11
no darklight
YeaX : 27 Janvāris 2017 22:29:27
Rūteris ar gan jau gāja uz galu, bet vainīgs nebija. Nopirku citu. Nekas īpaši nemainījās Nomainīt kompī wifi adaperi, no kaut kāda atheros uz Intel 7260- voilā. Pagaidām viss darbojas. Vismaz tā gribētos domāt. MeistarsUnVergs, varbūt tas, ka nets kārās telefonā, bija tikai doma galvā visu vainu novelt uz rūteri


Laikam jau, ka šis skaitās atrisinājums :-/

Posted: 01 Feb 2017, 12:57
no oyo
varu tik piebilst ka reiz bij tāds gadījums ka klients iegādājās datoru (ja nemaldos dell latitude) un tiklīdz pieslēdzās bezvadā rūterim tā visam ofisam noklājās nets. Restartē rūteri un aiziet līdz brīdim, kad šis atkal savu pieslēdz. Tur gan risinājums bija tāds ka wifi kartei (intel) vajadzēja uzlikt vecāku draiveri, kuram pluss vajadzēja kaut ko nomainīt iekš konfiga. Stāsts, iespējams, līdzīgs

Posted: 01 Feb 2017, 17:38
no Barons
Vai tēmas autoram izdevies atrisināt problēmu? Varētu iepostot, lai vienreiz var iztīrīt topiku no klaunu fekālijām un noslēgt.
:) Samurajs izrāva vārdus no klaviatūras,66(!) komentāri tēmai.

Posted: 02 Feb 2017, 07:59
no samurajs
Verdikts

YeaX: "Rūteris ar gan jau gāja uz galu, bet vainīgs nebija. Nopirku citu. Nekas īpaši nemainījās. Nomainīju kompī wifi adapteri, no atheros uz Intel 7260. Pagaidām viss darbojas."


Tēma slēgta.