Intel atklāj jaunu procesoru saimi Core i9

Pēc vairāku mēnešu informācijas noplūdēm Intel beidzot apraksta jauno procesoru paaudzi. Tiks izdarītas vairākas nozīmīgas izmaiņas Intel produktu līnijā. Pievienosies gan jauni Core i5, gan jauni Core i7, gan jauni Core i9 procesori ar atšķirīgām spējām un frekvencēm. Paredzams, ka Hyper Threading tehnoloģija nebūs pieejama visos intel procesoros, izņemot Core i9.

Core i9-9900K būs 5GHz procesors ar 3.6GHz bāzes frekvenci, 8 kodoliem, 16 pavedieniem, diviem DDR4-2666 atmiņas kanāliem, 16MB L3 kešatmiņu(2MB katram kodolam) un 488 dolāru cenu. Core i7-9700K būs procesors ar 3.6Ghz bāzes frekvenci un 4.9Ghz turbo, 8 kodoliem, 8 pavedieniem, 12MB L3 kešatmiņu (1.5MB katram kodolam) un cenu 374 dolāri. Core i5-9600K būs procesors ar 3.7GHz bāzes frekvenci un 4.6GHz turbo, un to pašu 12MB L3 kešatmiņu par cenu 295 dolāri. Informāciju par procesoru turbo frekvencēm ieguva Anandtech (Intel vairs neizpauž šo informāciju publiski). Zemāk redzama šī informācija.


Tas dod Core i9-9900K procesoram visu kodolu paātrinājumu līdz 4.7GHz frekvencei, kam vajadzētu atļaut jaunajam procesoram sasniegt manāmu ātruma atšķirību no visiem iepriekšējiem saimes procesoriem. Papildus visām mikroshēmām, ieskaitot i5-9600K, ir pielodēti termālā interfeisa materiāli, kas overklokeriem atļaus sasniegt augstākas frekvences.

Par grafiku procesoriem vēljoprojām nav jaunumu, jau no Broadwell atklāšanas laika (2015. gads). Uzņēmums vairs nešķiro 14n, 14nm+, 14nm++ ierīces un visas kopumā sauc par 14nm klases ierīcēm.

Tikmēr, Intel 14nm ir kļuvusi par vispelnošāko ierīču līniju uzņēmuma vēsturē, lai gan tas visdrīzāk ir tāpēc, ka bijis nepieciešams to pielietot ilgāk nekā iepriekšējos ražošanas procesus. Kad ražosanas process augstā gala ierīcēs tiek normāli atjaunots katrus 12 gadus, paliek mazāk laika sakrāt tik lielu peļņu. 14nm tehnoloģijām, visvēlākais, .bija jābūt aizvietotām vismaz 2017. gadā.

Anandtech netic, ka šajos jaunajos procesoros tiks veikti drošības labojumi, norādot, ka tiem nebūs labojumi no Whiskey Lake saimes. Hyper-Threading tehnoloģijas noņemšana varētu uzlabot drošību pret uzbrukumiem saistībā ar Spectre un Meltdown ievainojamībām, vai arī tas varēja tikt izdarīts, lai palielinātu jaudas atšķirību starp i7 un i9 procesoru saimēm. Samazinājums L3 kešatmiņā varētu būt norāde uz vēlmi samazināt Core i5 un Core i7 ražošanas izmaksas. Šie jaunie procesori, kopā ar jauno Z390 pamatplašu mikroshēmojumu, būs gatavi 19. oktobrī. Piedevām, jaunie procesori ir arī savietojami ar vecāko Z370 pamatplašu mikroshēmojumu.

Avots: extremetech.com

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

4 Responses

  1. Kam tas interesē?
    Kāda šim tulkojumam jēga? Nopelnīt skolā atzīmi?
    Manis pēc tie jaunie procesori varētu būt uzlodēti, un radiators ar iefrēzētu rievu priekš čipa – uzkausēts/uzlīmēts+pieskrūvēc.
    Ilgāk par 5-7 gadiem tāpat jaunā draza nestrādās, tātad termopasta nav jāmaina, un tās jaudas tāpat ir pie dirsas! Vecos pročus jaunās mātenēs tāpat ne1 nepāriek, lielākoties tapēc ka tāda socketa mātenes vairs neražo.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt