AMD atklāj jaunu 12 kodolu un 24 kodolu Threadripper procesorus, ātrumu uzlabojošu atmiņas režīmu

Augustā AMD atklāja jaunus 32 kodolu un 16 kodolu Threadripper procesorus, atjaunojot savu augstā gala produktu līniju un palielinot ātrdarbīguma atšķirību starp saviem un Intel produktiem. Tagad uzņēmums palielina šo produktu saimi ar jauniem 24 kodolu un 12 kodolu procesoriem kopā ar jaunu atmiņas piekļuves režīmu, kam vajadzētu mazināt ātrdarbīguma zudumus, aktīvi lietojot lielu daudzumu kodolu vienlaicīgi.

Vispirms apskatīsim ciparus. 2970WX ir jauns procesors bez ekvivalenta pirmajā Threadripper paaudzē ar 24 kodoliem, 3GHz bāzes frekvenci, 4.2GHz pastiprināto, to pašu 250W jaudu, kas ir 2990WX un par cenu 1299 dolāri. 2920WX aizvieto 1920X (kura cena šogad nokrita līdz 400 dolāriem) un būs kārtējais 650 dolāru cenas procesors ar 12 kodoliem, 3.5GHz bāzes frekvenci , 4.3GHz pastiprināto, 180W jaudu.

Ja jūs montējat jaudīgu darba staciju un jums interesē daudzpavedienu ātrdarbība, ir grūti rekomendēt Intel HEDT produktus. Kad AMD atklāja Ryzen, lietotājiem bija atļauts pārslēgt procesora atmiņas izmantošanas režīmus (izvēlēties vienu no diviem). Lokālais režīms pieskaņoja aplikācijas darboties uz kodoliem, kas dod priekšroku datu glabāšanai lokāli uz procesora (samazinot informācijas ieguves latentumu no atmiņas, bet samazinot kopējo atmiņas ātrumu) un otrs režīms, kas deva priekšroku lielākai datu plūsmai (palielinājās datu ieguves latentums).

Kopumā, abi režīmi sniedza līdzīgus rezultātus. Bet tas nenozīmā, ka aplikāciju darbībā nebija manāmu atšķirību. Tas tikai nozīmē, ka lielos ātrdarbības testos abu režīmu atšķirību summa ir nulle. Diemžēl režīma pārslēgšana prasīja datora pārstartēšanu un diez vai to lietoja daudz cilvēku.

Tagad AMD procesoros ir ieviesuši spēju pārslēgt režīmus, nepārstartējot datoru. Saskaņā ar AMD, Dynamic Local Mode režīms automātiski migrē prasīgus programmu pavedienus 2990WX, 2970WX procesoros uz kodoliem ar ātrāko atmiņas pieeju, kamēr mazāk prasīgie pavedieni strādā ar lielāku atmiņas latentumu.

Šādi AMD apraksta jauno spēju:

Dynamic Local Mode ir izveidots kā Windows 10 fona serviss, kas mēra, cik daudz CPU laika izlieto katrs sistēmas pavediens. Šie paviedieni tiek rindoti no vismazāk līdz visvairāk izlietojušajiem, visprasīgākie pavedieni tiek automātiski pārvietoti uz kodoliem, kuriem ir tiešākā pieeja atmiņai ar vismazāko latentumu. Kad šie kodoli ir pilnībā noslogoti, papildus pavedieni tiek ieplānoti un izpildīti uz nākamā pieejamā kodola. Šis process ir pastāvīgs kamēr darbojas serviss un nodrošina, ka prasīgākie pavedieni vienmēr iegūst priviliģētu pieeju atmiņai.

Domājams, Dynamic Local Mode visvairāk uzlabos ātrdarbīgumu programmās, kurās pavedienu skaits kam nepieciešama ātra atmiņas pieeja, ir pietiekami mazs, lai satilptu kodolos ar zemā latentuma pieeju atmiņai. Situācijā, kad atmiņa tiek aktīvi lietota vairāk kodolos, ātrums būs mazāks. Kopumā jaunie uzlabojumi izskatās labi.

Avots: extremetech.com

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt