Netflix plāno laist klajā skatījumu skaitu datus

Netflix vienmēr ir bijis visai slepens attiecībā uz skatītāju skaitu Netflix oriģinālajām filmām, seriāliem un šoviem. Uzņēmums plāno mainīt šo politiku un piedāvāt lielāku pārredzamību.

Teds Sarandos, Netflix satura speciālists, otrdien sarunā ar investoriem pieminējis jaunās politikas īstenošanu. Jaunā politika paredz konkrētākus skatījumu skaita datus. Sākotnēji tos saņems režisori, tad skatītāji un tikai pēc tam prese. Politika tiks ieviesta, lai būtu redzams, ko cilvēki skatās visā pasaulē.

Netflix jau sācis izlaist vairāk datu. Decembrī tika paziņots, ka populāro filmu Bird Box pirmo septiņu dienu laikā noskatījušies vairāk kā 45 miljoni kontu.

Netflix vairākkārt ir saņēmis kritiku par izlaistajiem reitingiem, jo tiem neesot nekāda pamatojuma. Šis bijis nopietns iemesls uzņēmumam apspriest iespēju par datu redzamības politikas mainīšanu. Analītiķi un investori apšaubījuši, cik cilvēki skatās populāro seriālu Friends (Draugi), jo Netflix par 2019. gada straumēšanas iespējām samaksājis 100 miljonus ASV dolāru. 2015. gadā Netflix apgalvoja, ka seriālam Narcos ir lielāks skatītāju skaits nekā seriālam Games of Thrones.

Teds Sarandos min, ka skatītāju skaits vairāk ir kultūras nekā finanšu rādītāji. Ir svarīgi, lai mākslinieki redzētu sava darba rezultātu.

Nielsen un citas datu analītikas firmas, izmantojot savas patentētās metodes, ir izstrādājuši noteiktas metodes un kritērijus, kā noteikt Netflix skatījumu skaitu un tendences. Pēc tam iegūtie rezultāti tiek pārdoti studijām un dažādām aģentūrām.

Netflix vairākkārt ir apšaubījis šos datus, taču nav sniedzis informāciju, kas pamatotu šaubas. Joprojām nav skaidrs, vai uzņēmums publicēs datus par visiem seriāliem, filmām un šoviem. Pēdējās tikšanās investoru tikšanās laikā Netflix minēja, ka filmu Triple Frontier noskatījušies 52 miljoni kontu, seriālu Umbrella Academy – 45 miljoni kontu, bet filma Highwaymen nupat pārsniegusi 40 miljonu kontu skatījumu.

Netflix testē jaunu Top 10 sadaļu, kurā parādīti 10 visvairāk skatītie Netflix seriāli, filmas un šovi. Dati nav precīzi, taču lietotājiem ir iespēja redzēt, ko skatās pārējie valstī un pat pasaulē. Top 10 sadaļu Netflix sākumā plāno izmēģināt Lielbritānijā beta testa versijā.

Avots: The Verge

Izmēģini Netflix 30 dienas bez maksas www.netflix.com!

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt