Windows Vista – pilnīga izgāšanās Krievijā (apskats)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows Vista – pilnīga izgāšanās Krievijā (apskats)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 29 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #146374
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://img153.imageshack.us/img153/1686/vista3qa9.jpg[/imgl]

    Pagājuši jau 11 mēneši kopš Windows Vista laišanas oficiālajā tirdzniecībā, bet vilciens joprojām nav sakustējies.

    Sanktpēterburgas firmas “Ultra Electronics” mārketinga vadītāja A. Vorotņikova stāsta, ka 80% visu pārdoto PC joprojām ir ar Windows XP. Mazliet vairāk Vista pārdota tikai 2 pēdējos mēnešos.

    Nereti atnāk cilvēki, kuri lūdz jau veikalā pārlikt XP uz Vistas datora. Tas nav tik vienkārši, jo korporatīvajiem klientiem Microsoft oficiāli paredzējis OS downgrade, bet mazumtirdzniecībā jāpērk atsevišķa Win XP licence.

    To pašu apgalvo arī citi tirgus dalībnieki. Veikalu tīkla “Cifra” direktors A. Deržavins apgalvo, ka cilvēki pērk portatīvos datorus ar Vista un tūlīt instalē tajos XP.

    Datorcentra “Key” marketinga direktors A. Homjakovs savukārt Vista nosauc par “jēlu” produktu. Viņa veikalā datori tiekot pāinstalēti uz XP.

    Kaut cik ievērojamus pārdošanas apjomu pieaugumus prognozē tikai uz 2008.gada martu, vēl lielākus – otrajā pusgadā, kad tikšot pārtraukts Windows XP atbalsts.

    Š…emot vērā Microsoft monopolstāvokli, nav sagaidāms, ka tā atzīs savas kļūdas. Pārāk daudz ir likts uz spēles, tā kā agri vai vēlu Vista tiks uzspiesta visiem Windows cienītājiem.

    Programmatūras izstrādātājfirmas “DataArt” izpilddirektors M. Zaviļeiskis gan ir optimistisks: Windows XP izskaust nekādi neizdošoties, iespējama pat vispārēja atgriešanās pie šīs OS. Pēc viņa domām, sliktāks par Vistu esot tikai Windows Millenium.

    Tad nu dzīvosim – redzēsim!

    Pēc https://spb.cnews.ru/news/top/index.shtml?2007/12/29/282050

    #173761
    Loading
    Participant

    Drīz Intel un AMD, ATI un NVIDIA sāks ražot komponentes, kuras spēs apkalpot Vistu. Līdz tam XP būs spēks. Taču, manu prāt, daudzi ar datoriem sākuši nodarboties tieši XP laikā un neko jaunu nevēlās apgūt, jo pieaugušajiem grūti apgūt jaunas lietas.

    #173762
    Mr.Death
    Participant

    Esmu jau apguvis, bet vienalga, palikšu mūžam uzticīgs XP 😉 Uz Nahu* to vistu :D:D:D

    #173763
    izredzētais
    Participant

    pilnībā atblastu krievus!

    #173764
    afigel
    Participant

    praktiski visi nb ar vistu tiek downgreidoti uz xp.

    vai ir nepiecieshama vista, ja xp labi straadaa?

    ir kaads apskats tjip “xp vs vista” ?

    #173765
    osh
    Participant

    Es lietoju Vista Home Premium. Legālu, laptopam nāca līdz.

    Principā man XP labāk patīk, bet man gribās licencētu OSu. Linux un BSD ir apnicis 🙂 Ar par 6 gadus vecas OS licenci ar naudu ne prātā nenāk tērēt.

    Un nav tā Vista tik liels mēsls, lai es pārkāptu savus legālās OS principus un liktu XP

    #173766
    izredzētais
    Participant

    ir, vai nav notebookam downgrade tiesības, es uzskatu, ja esi nopircis datoru ar vistu, tev ir visas tiesības instalēt xp. man nepatīk tikt ierobežotam un bīdītam kā aitai pie citām, šaurā būrī. Visu šito uzspiešanu neatbalstu.

    pareizi būtu, ja varētu izmantot vistas licenzi priekš xp, itkā tie ir 2 pavisam dažādi produkti, nu…

    man paveicās, es nopirku portatīvo pirms gada, līdz ar to ar mierīgu sirdi izmantoju legālu xp. a ko man darīt pēc tam, kad tie draņ ķi pārstās atbalstu? vai tiešām būs jāpērk vista? par ko es samaksāju? lai maksātu velreiz?

    linuxu nav vēlēšanās apgūt, bet šķiet, tā būs vienīgā prātīgā izeja!

    btw, taga ir visādi skini, patchi, themes, nezinu kā pareizi saukt, kas xp padara līdzīgu vistai, varbūt būs tāds pats patch vistai, bet uz xp? izeja varētu būt instalēt nelicenzētu vistu, bet negribās bremzējošu datoru…

    kā jūs domājat?

    #173767
    marr
    Participant

    vispār interesants jautājums, jo ja vista tiek pozicionēta kā jauns produkts, tad viņi it kā var neatļaut downgreidu uz xp. Taču šādā gadījumā, manuprāt, viņi nedrīkst pārtraukt atbalstīt šo os, jo kā jau izredzētais minēja, naudu par viņu cilvēki ir samaksājuši. Vēl viens arguments par labu upgreidam no xp uz vista (ne jau tagad, bet ilgtermiņā) varētu būt tāds pats kā upgreids win98 -> xp. Taču tur pilnīgi legāli ar xp licenci varēja lietot arī 98o.

    Īsais rezumē – M$ jūtas kā monopolisti un grib tikai vienu lietu – :money: pie tam, saprotot to, ka nupat ir dimbā sāk krāpnieciskos veidos tā iegūšanu… bēdīgi. Savā ziņā sasaucas ar rakstu par kapitālismu, uz kuru linku tepat forumā biju ielicis.

    #173768
    msh
    Participant

    Tā arī nevaru saprast, kas tajā vistā ir tik ļoti slikts 😀 Ja nepatīk pokemonu fīčas un visādas izlecošas huiņas – to visu var atslēgt, po, ka paliek winxp ar plusa zīmi :rofl: Vienīgā slikta lieta, ko uz sitienu varu minēt, ir problēmas ar pirātiskām programmām :rofl:

    #173769
    samurajs
    Participant

    msh wrote:

    Tā arī nevaru saprast, kas tajā vistā ir tik ļoti slikts 😀 Ja nepatīk pokemonu fīčas un visādas izlecošas huiņas – to visu var atslēgt, po, ka paliek winxp ar plusa zīmi :rofl: Vienīgā slikta lieta, ko uz sitienu varu minēt, ir problēmas ar pirātiskām programmām :rofl:

    1. Š eit runa par Krieviju – tātad pirātiskās programmas ir svarīgas, ja ne vispār nr.1 😀

    2. Cilvēkus kaitina monopolista attieksme. Ne jau uz katra PC Vistu uzliksi, bet tikai uz jaunākajiem. Bet ko darīt miljoniem vecāku, mazjaudīgāku PC īpašnieku, kad tiks pārtraukts XP atbalsts? M$ jau tas neinteresē…

    Gudri viņi darītu, ja vienlaicīgi attīstītu gan Vistu, gan XP, resp. katram savs!

    #173770
    rajah
    Participant

    msh wrote:

    Tā arī nevaru saprast, kas tajā vistā ir tik ļoti slikts 😀


    pārāk daudz vietas rij ne kā vista bet kā cūka

    #173771
    msh
    Participant

    ar vLite vistu var nograizīt tā, ka ielien CD, zato tur arī vairs nav daudz kam uzinstalēties 😀 Par vecākām kastēm – Man ir axp 2500+, 1 GB RAM, kad biju izmēģinājuma pēc uzlicis standarta ultimeito vistu, nemaz tik slikti nebija :hmz: Protams, cik tad es tur daudz lietoju… 😀 Tagad šitā bazāra dēļ radās ideja tiešām nograizīt vistu līdz xp līmenim un uzlikt… Mošk arī kādu xp exploreri piemest :rofl:

    #173772
    klibais_Silvers
    Participant

    msh: Man bija tas gods testeet taadu krievu piraatu apruuniitu 700 MB Vistu uz 1.6 GHz Sempron ar 512 MB RAM. Tikuntaa daudz leenaak par XP vilkaas un aprija bezmaz visu RAM.

    #173773
    msh
    Participant

    To mēs vēl redzēsim :win: ar vLite apgraizīta vista ķipa spējot ēst kādus 200 MB RAM, mošk pat mazāk. xp tak arī spēj kārtīgi norīt 😉

    #173774
    samurajs
    Participant

    msh: nu ja tev sanāk labs Vistas apgraizījiens, cerams , ka iepazīstināsi mūs ar savu masterpiece?;)

    #173775
    msh
    Participant

    Dzīvosim redzēsim, ja sanāks vēlme un laiks tik drīz ar kaut ko tādu nodarboties :hmz:

    #173776
    Scorsese
    Participant

    Zinot msh un vinja…khem, darbus, tad varu gandriiz droshi pateikt, vinjam taada gribeeshana veel dazhus gadus neuznaaks.

    #173777
    msh
    Participant

    Jā, protams, pirmajā vietā tuvākos pāris mēnešus būs mana muca 🙂

    P.S. bobi tu IRC šitādu nicku arī lietosi? :rofl:

    #173778
    Scorsese
    Participant

    Yeah, kaa jau visu laiku, pirmajaa vietaa muca un PC. Btw, kaads mucas modelis tev ir? Koka, vai dzelzs, taada, kur alu lej? Just curious. Man patiik shitaada, tbh.

    Un shaubos, vai tu vispaar zini, kas ir Scorsese 😉 (nee, tad nav kaut kas saistiits ar linux)

    #173779
    msh
    Participant

    Bet es nešaubos 🙂 Un zinu, ka ar jamu tev nav nekāda sakara :rofl: Tāpat kā ar gandrīz neko citu, izņemot win, no kura tu tāpat neko nejēdz, datoru, un dažām online spēlēm. Ai, un pāris nūbu forumiem [šitas netiek pieskaitīts]

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 29 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā