Huawei Freeclip austiņas – minimālisms un kvalitāte vienuviet

Mūsdienu tirgus ir tik ļoti piesātināts ar tehnoloģijām, ka dažkārt šķiet, ka nekas mūs vairs nespēs pārsteigt. Tomēr iekārtu ražotāji turpina piedāvāt dažādas jaunas pieejas jau esošajām tehnoloģijām. Dažkārt tās nāk kopā ar līdz šim neierastiem dizainiem, no kuriem daļa izrādās veiksmīgi un mēs ar laiku tos pieņemam par ikdienas normu, bet daļa – klusi paiet garām un pazūd no veikalu plauktiem.

Pirms dažiem gadu desmitiem mūziku varējām klausīties austiņās ar vadiem, tad nāca bezvadu austiņas, kuras nu jau izmanto teju ikviens. Laika gaitā bezvadu austiņas palika arvien mazākas, vieglākas un uzlabojās to baterijas un uzlādes futlāri. Tad šķita, ka austiņu pasaulē šī tad būs tehnoloģija, kas kādu laiku uzkavēsies un krasi nemainīsies. Tomēr nedaudz tālākās zemēs pirms kāda laika sāka parādīties jauna dizaina – atvērtā tipa austiņas, kas lietotājam ļauj labāk uztvert apkārtējo vidi un padara austiņu lietošanu publikā daudz drošāku. Izskatās, ka nu šo austiņu trends strauji tuvojas Eiropai, jo uz apskatu no Huawei esam saņēmuši FreeClip atvērtā tipa austiņas. Tad nu ķersimies klāt pie apskata un skatīsim, vai tās varētu pilnvērtīgi aizvietot jau ierastās ikdienas austiņas.

Atvērtā tipa austiņu dizains

Kā jau liecina austiņu nosaukums, atvērtā tipa austiņas pilnībā nenosedz auss kanālu un ļauj dzirdēt apkārtējo vidi. Mūsdienās, kad daudzi no mums meklē austiņas ar labāko skaņu izolāciju, šīs var šķist kā pretstats. Lai gan šāda tipa austiņas nepiedāvā funkcijas, kas pilnībā slāpē apkārtējās skaņas, tās spēj tās pieklusināt, vienlaicīgi ļaujot lietotājam uztvert to, kas notiek apkārtējā vidē.

Kam tad šādas austiņas ir piemērotas? Tās lieliski noder, piemēram, velosipēdistiem, kas vēlas klausīties podkāstus, navigācijas norādes vai mūziku sava brauciena laikā, bet arī vēlas dzirdēt apkārtējo satiksmi, lai brauciens būtu drošs.

Atvērtā tipa austiņām ir dažādi dizaini – tās, piemēram, var būt uzāķējamas uz auss vai pat izskatīties kā brilles (šādā gadījumā skaļruņi visbiežāk atrodas briļļu kājiņās tuvumā pie auss).

Huawei FreeClip dizains

Nu ir pagājuši jau 7 gadi kopš iegādājos savu pirmo Huawei ierīci (P10 viedtālruni). Vēl šodien atceros, ka tas bija iepakots gaumīgā baltā kastītē, bet tās centrā atradās ražotāja logo. Arī pēc tik daudz gadiem Huawei savas ierīces turpina iepakot šajās baltajās kartona kastītēs, kas rada labu priekšstatu par pašu zīmolu.

Atverot kastīti, uzreiz ievēroju, ka viss ir gaumīgi sakārtos. Iepakojums ir minimālistisks, tajā ir viss nepieciešamais un nekā lieka. Protams, iepakojums neliecina par pašu ierīci, taču vienmēr ir patīkami atpakot jaunas, gaumīgas lietas.

Huawei savām pirmajām atvērtā tipa austiņām izvēlējies visai elegantus un modernus toņus – melnu un violetu. Uz apskatu saņēmām melnās austiņas, kas pēc krāsas gan šķiet tumši pelēkas. Tās ir tik spīdīgas, ka labā apgaismojumā izdosies redzēt arī savu atspulgu, tomēr pirkstu nospiedumi uz tām īpaši neglabājas. Spīdīgais dizains krāsu padara nedaudz atšķirīgu, radot gaumīgu piesitienu un vēlmi tās izmantot arī reizēs, kad esi tērpies svētku apģērbā.

Uzreiz ievēroju, ka FreeClip dizains nedaudz atšķiras no citām līdz šim redzētajām atvērtā tipa austiņām. Dažas no tām ir jānovieto auss augšpusē, kas var sarežģīt to izmantošanu briļļu īpašniekiem, vai apakšā, kas padara tās neērtas, ja ir vēlme nēsāt auskarus. FreeClip austiņas paredzētas izmantot auss malā, kas izslēdz abus iepriekš minētos scenārijus.

Huawei FreeClip uzbūve

Austiņas varētu iedalīt 3 posmos – Acoustic Ball (akustiskā lodīte), bridge (savienojums) un Comfort Bean (pupiņas formas korpuss). Tās ir visai vieglas – viena austiņa sver vien nieka 5.6 gramus.

Akustiskajā lodītē, kā jau var nojaust, izvietoti skaļruņi, kas tad atskaņo pašu mūziku, pupiņas formas korpuss spēj uztvert pieskārienus un, atkarībā no to skaita, veikt dažādas funkcijas. Pašam savienojumam speciālas funkcionalitātes nav, taču tas ir veidots no elastīga materiāla, kas austiņas ļauj ērti pielāgot un nostiprināt dažāda izmēra ausīs.

Huawei FreeClip ikdienas lietošana

FreeClip austiņas tikušas pie gana labām baterijām, kas tās varēs darbināt līdz 8 stundām. Izmantojot uzlādes futlāri, iespējams tikt pie vēl 24 stundu mūzikas atskaņošanas.

Uz austiņām nav atzīmes par to, kura paredzēta labajai, bet kura – kreisajai ausij. Tam arī nav nozīmes, jo austiņas, kad tās ieliktas ausīs, pašas nosaka, kurā ausī atrodas.

Austiņas tikušas pie IP54 ūdens aizsardzības reitinga, kas nozīmē, ka stiprā lietus laikā tās izmantot nav paredzēts, bet tās ir gana drošas, lai izmantotu sporta aktivitātēs ar izteiktāku svīšanu. Tomēr, jaatcerās, ka dizaina dēļ tās nebūs labākā izvēle, piemēram, skriešanai un augstas intensitātes aktivitātēm, bet gan piemēram, riteņbraukšanai, soļošanai, kā arī dažādām citām mierīgākām aktivitātēm.

Pieskaroties austiņai, iespējams aktivizēt šādas funkcijas:

2 pieskārieniAtskaņot / pauzēt audio vai atbildēt / beigt zvanu
3 pieskārieniAtskaņot nākamo audio

Patīkami, ka viedtālruņa aplikācijā ir pieejama neliela pamācība, kā izmantot skārienjutīgās pogas. Funkciju aktivizēšanai netiek izmantots viens pieskāriens, bet nepieciešami divi vai trīs. Iespējams, ka tas tādēļ, lai samazinātu iespēju ieslēgt kādu funkciju neapzināti.

Lai gan funkcijas var aktivizēt jebkurā no 3 austiņas daļām, sākumā nedaudz samulsināja austiņu atbildes laiks, taču ar laiku pielāgojos un sapratu, ka tās labāk uztver pieskārienus, ja tie ir samērā lēni.

Ierīci iespējams uzlādēt ar USB-C tipa risinājumu, kas ir patīkami, jo šādu vadu mūsdienās iespējams atrast teju ikvienā atvliknē.

Huawei FreeClip mūzikas atskaņošanai un zvaniem

Visbiežāk austiņas izmantoju mūzikas atskaņošanai, lai izolētu sevi no apkārtējās vides un varētu pilnvērtīgi pievērst uzmanību darbiem. Ja sākumā šķita, ka atvērtā tipa austiņas šo funkciju nepildīs tik labi, tad jau pēc pirmajām 2 dziesmām sapratu, ka kļūdos. Skaņas kvalitāte ir visai lieliska un tā ir dzirdrāka nekā manām ierastajām ikdienas austiņām. Tā kā austiņām ir nedaudz citāds dizains, ja klausīsieties skaļu mūziku, to nojautīs arī apkārtējie. Klausoties roku un metālu, blakus stāvošs cilvēks to sadzirdēja jau aptuveni pie 50% skaļuma, kamēr par mierīgāku dziesmu atskaņošanu nojauta pie aptuveni 70% skaļuma.

Lai gan jau iepriekš ir testētas austiņas, kas ļauj klausīties mūziku un vienlacīgi sadzirdēt apkārt notiekošo, piemēram, cilvēku, kas ar mani runā, FreeClip šo funkciju paveic nedaudz labāk. Visticamāk, ka tas pateicoties austiņu unikālajam dizainam.

Huawei FreeClip ir iebūvēts mikrofons, kas tās ļauj arī izmantot zvaniem. Zvanu laikā gan šķita, ka skaņas kvalitāte ir nedaudz sliktāka un otra cilvēka balss izklausījās nedaudz citādi, kā ierasts viedtālrunī. Arī zvana saņēmējs minēja, ka skaņa ir nedaudz sliktāka kā ierasts – teikto un detaļas saprast var, taču rodas sajūta, ka atrodos kādā šaurākā telpā vai “mucā”. Lai gan pie skaņas kvalitātes zvanu laikā varētu piestrādāt, apkārtējo trokšņu izolācija strādā kā nākās – blakus istabā esoša persona zvana laikā dzird radītos trokšņus dzīvē, bet ne klausulē.

Tehniskā specifikācija

Izmērs26.70 mm × 22.00 mm × 25.30 mm (austiņas)
59.70 mm × 51.95 mm × 27.35 mm (uzlādes futlāris)
Svars5.6 g ± 0.3 g (katra austiņa)
45.5 g ± 2 g (uzlādes futlāris)
Akumulators55 mAh (austiņām)
510 mAh (uzlādes futlārim)
Uzlādes iespējasUSB-c tipa vads vai līdz 2W bezvadu uzlāde
Uzlādes ilgums40 min (austiņām, kas ievietotas uzlādes futlārī)
60 min (uzlādes futlārim bez austiņām ar USB-c tipa vadu)
150 min (uzlādes futlārim bez austiņām ar bezvadu uzlādi)
Akumulatora darbības laiksAustiņām – 8 stundas pēc pilnas uzlādes un 36 stundas, tās uzlādējot uzlādes futlārī
SensoriVPU sensor/IMU sensor/Hall sensor/CAP sensor
KomplektācijaAustiņas
Uzlādes futrālis
Lietošanas pamācība
USB Type-C uzlādes kabelis

Kopsavilkums

Patika:

  • Skaņas kvalitāte mūzikas atskaņošanas laikā
  • Austiņu darbības ilgums ar vienu uzlādi
  • Unikālais, elegantais dizains, ērtums, austiņu vieglums
  • Iespēja netraucēti uztvert apkārt esošo vidi

Varētu būt labāk:

  • Uz austiņām esošo pogu responsivitāte
  • Skaņas kvalitāte zvanu laikā

Huawei Freeclip ir visai veiksmīgs atvērtā tipa austiņu risinājums, kas ļauj iegrimt mūzikas pasaulē, vienlaikus nojaušot to, kas notiek apkārtējā vidē. Ja esat tehnoloģiju cienītājs, kuram patīk izmēģināt jaunas inovācijas, šī pavisam noteikti ir gana interesanta, gaumīga un kvalitatīva ierīce.

Huawei FreeClip austiņas šobrīd (02.04.2024.) ir pieejamas Latvijā par 199 Eur.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt