Microsoft cīņa pret viltus drošības programmatūru

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Microsoft cīņa pret viltus drošības programmatūru

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #147772
    Anonīms
    Neaktīvs

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/726_microsoft_logo_1.jpg[/imgl] Microsoft otrajā drošības kampaņas “Pret viltus drošības programmatūru” mēnesī paziņojis , ka decembra MSRT (Malicious software removal tool) versija, kuru Microsoft piedāvā Windows lietotājiem kā atjauninājumu, pirmajās deviņās darbības dienās no Windows lietotāju datoriem dzēsusi vairāk kā 394 000 “Antivirus 2009” viltus drošības programmatūras vienību. Pagājušā mēnesī Microsoft jau veica līdzīgu akciju pret “Advanced Antivirus”, “Ultimate antivirus 2008” un “XPert antivirus” programmatūrām, un šīs akcijas rezultātā tikušas iznīcinātas vairāk kā miljons augstākminēto viltus drošības programmatūras vienību.

    Decembra MSRT kampaņa vērsta pret cita veida viltus programmatūru tipu, respektīvi “W32/FakeXPA”,

    kura iekļauj sevī viltus drošības programmatūras sistēmas ar nosaukumiem “Antivirus XP,” “AntivirusXP 2008” un “Antivirus 2009.” Tāpat akcijas vērstas arī pret programmatūru , sauktu par “W32/Yektel” , kura mēdz būt iekļauta “W32/FakeXPA” programmatūras pakotnēs. Microsoft klasificēts kā Trojas zirgs , “W32/Yaktel” veido neīstus trauksmes paziņojumus Internet Explorer pārlūkprogrammā, kuri ziņo par itkā nedrošu savienojumu un brīdina par to , ka skatāmais resurss var saturēt kaitniecisku programmatūru. Jaunākās Yektel Trojan versijas ievieto neīstus drošības paziņojumus Google meklētājprogrammas rezultātos. Respektīvi, ikreiz kad parlūkā tiek atvērta URL adrese, saturoša atslēgvardu “Google”, Yaktel Trojan izveido sekojošo viltus drošības brīdinājumu-

    Google has detected unregistered Antivirus 2009 copy on your computer. Google recommends you activate Antivirus 2009 to protect your PC from malicious intrusions from the Internet.

    Saite no ši paziņojuma ved lietotāju uz tīkla vietni, kurā tiek piedāvāts reģistrēt “Antivirus 2009” , samaksājot 50 ASV dolārus.

    Windows lietotājiiem tiek piedāvāts manuāli lejupielādēt MSRT

    šeit.

    #187345
    samurajs
    Participant

    “Malicious software removal tool” jauninājumi iznāk katru mēnesi kopš WinXP izlaišanas; resp. tā ir programma , kura palaižas tikai 1 reizi un skenē Windows (un nevis visu sistēmu!) uz kaitīgās programmatūras klātbūtni.

    Ja kas – lietotājs saņem attiecīgu paziņojumu. Efektivitāte… nu varbūt 1%… man viņš neko nekad nav atradis… 🙂

    #187346
    Sid
    Participant

    Nu man tie līkroči īsti nav saprotami. Ja reiz cilvēks pats nerubī, kur dabūt antivīrusu, tad nafigā viņš nevar uzprasīt kādam, kas zin? 😀 Kā arī – ir tak bez savas jēgas populāru AV, kurus zin teju katrs (nu, piem., tas pats AVG).

    #187347
    Foxsk8
    Participant

    Uzprasīt kādam kas zin, ja nedraudzējies ar googli, ad visi kam prasīsi kāsīs piķi. Kau vai pa to pašu AV. Lai cilvēki nepārprastu, runāju par saloniem, kur tev noņem cclenane, avira, visus labos softus un vietā uzkrāmē fakin jobani trial nepazīstamu AV 😀 un pa triāl vēl nokāš naudu.

    #187348
    Anonīms
    Neaktīvs

    Foxi ko tu mūldi 😀 tā dara tikai Vitenpiskas pagasta IT institūcijā 😀 man pat Terā piedāvaja Kasperu legālo nopirkt 😀

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā