Tests: HP Deskjet 2510 – lēts un iznesīgs printeris

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: HP Deskjet 2510 – lēts un iznesīgs printeris

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157378
    shady
    Participant

    Š odien uz mana galda atrodas nevis dārgā gala drukas iekārta, bet visnotaļ pieņemamas cenas daudzfunkciju printeris. Ne jau visi var atļauties maksāt vienu vai vairākus simtus par printeri, it īpaši tad, ja jāizprintē vien “dažas” lapas mēnesī. Ir skaidrs, ka te mēs nevaram runāt par profesionālu fotogrāfu darbu vai izklaidi, kur nu vēl par uzņēmumam paredzētu darba zirgu. Bet ikdienas lietotāju, kuram pa reizei jāizprintē kāds dokuments, studentam referāts vai kas tādā garā – pilnīgi apmierinās šāda tipa printeris, un tādu cilvēku ir daudz, un pat ļoti daudz. Ar šo apskatu es vēlos saprast – ko es varu sagaidīt no iekārtas, kura maksā dažus desmitus latu, kāda ir tā kvalitāte un ko tad īsti no šī printera varam sagaidīt.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kopskats_10.jpg[/img]

    Dizains”>[/color]

    Printeris ir “ierāmēts” divos pelēkajos toņos, ko varētu nosaukt vēl par slapjā nu sausā asfalta sajaukumu. Abas krāsas nodala brūna josla, kura horizontālā virzienā apvij visu printeri.

    Skaidrs, ka no šādas budžeta klases iekārtas nevar prasīt neko ekskluzīvu – vienvārdsakot tam ir parasta plastmasa, bet tā neizceļas ar nekvalitativitāti (nav redzami vizuāli artefakti).

    Korpusa forma līdzinās trapecei, arī gabarīti nav pārmērīgi (158 x 432 x 303 mm), un tas kopumā sver 3,9 kg. Visā visumā – neuzkrītoša iekārta pelēkajā ikdienā, bet tomēr ar mazu odziņu.

    Lietošana un ērtums”>[/color]

    Patiesībā, kur nu vēl vienkāršāku darba saskarsmi? Te iederas sen sacītais – jo vienkāršāk, jo ērtāk. Te nav nekā sarežģīta – 6 spiežamas podziņas un mazs (2,8 cm) LCD ekrāns, kurš saprotami ir parastais – melnbaltās tehnoloģijas pārstāvis un attēlo 3 sadaļas – cipariņš (piemēram, kopiju skaitu) un melnās / krāsainās tintes kārtridža līmeni.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_ekrans_1.jpg[/img]

    Vēl vēlos piebilst, ka nav padomāts par ekrāna apgaismojumu. Nu lai arī saprotu, ka budžetnieks ir “mākslīgi jāapcērp”, tomēr, piedodiet – vienu mazu gaismas diodīti jau varēja ielikt… Tas atvieglotu darbu nepietiekamos gaismas apstākļos, kā arī neieviestu nekādu dižo sadārdzinājumu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_pogu_panelis_1.jpg[/img]

    Visām pogām klāt ir arī paskaidrojošie zīmējumi, kuri nepārprotami norāda uz to būtību, un pat cilvēkam, kuram “ar tehniku neiet”, vajadzētu prast apieties ar šo printeri pat bez instrukciju studēšanas.

    Kā mazu negatīvu niansi varu minēt to, ka printera darbība ir diezgan skaļa (darba uzsākšana un darba pabeigšana). Atceros, ka vienubrīd printerim bija jānorāda, pēc cik ilga laika tam dodies uz dusu (miega režīmā), ieķeksēju laikam 2 stundas un pēc neilga laika devos gulēt pats. Pamodos no klaboņas, pirmajā brīdi pat nesapratu, kas par lietu, tad atausa gaisma… Lai arī daudzi teiks, ka šādas problēmas viņus neskar un ir pilnīgi vienalga kā ierīce ducina, jo galvenais ir dabūt laukā dokumentus, tomēr nevar noliegt, ka cilvēki pierod pie komforta un ir patīkami, ja iekārtas strādā klusi un nemanāmi (bet vai to gan varam prasīt par šādu cenu?).

    Jāpiemin arī printera konstrukcija, kura paredz papīra padevi no augšas. Ja printeris atrodas uz galda, tad būtībā tas nav svarīgi, bet, ja vēlamies to kompakti ievietot kādā plauktā, tad tas var radīt zināmas neērtības. Papīra formāts ir paredzēts A4, bet varam drukāt arī uz aploksnēm un foto.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_papira_ielade_no_augsas_1.jpg[/img]

    Toties apdrukātās papīra loksnes nāk laukā no priekšpuses, kura manuāli ir jānolaiž uz leju. Patīkami, ka ir padomāts par elementāru aizsardzību, jo nenolaižot šo vāciņu (atveri) – uzsākt printera drukāšanas darbus nav iespējams – par to izlec paziņojums arī uz datora ekrāna.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_papirs_kur_nak_lauka_1.jpg[/img]

    Pieslēgvietu skaits ir pats minimums – USB (v.2.0) un barošanas pievads. Vairāk nekā nav – ne tīkla ports, ne USB, kas paredzēts ārējām atmiņas iekārtām (disks, zibatmiņa), ne atmiņas karšu lasītājs, nemaz nerunājot par tādu ekstru kā Wi-Fi un modernie servisi. Tas nozīmē tikai to, ka printeris nepārprotami ir atkarīgs no datora – patstāvīgi tas nespēj funkcionēt (ja neskaita kopēšanas darbus).

    Starp citu, veicot kopēšanas darbus kopiju skaits ir ierobežots, un vienā piegājienā iespējams uztaisīt maksimums 10 kopijas. Kāpēc tieši šāds ierobežojums? Papīra ievietošanas tvertnē var ielikt vismaz 60 loksnes, bet izejas tvertnē “saguļas” vismaz 25. Būtu saprotami, ja ierobežojums attiektos uz fizisko iespēju līmeni, bet kādēļ mākslīgi vēl jāierobežo jau tā “apgraizītā” iekārta? Atbilde skaidra tāpat – mārketinga politika.

    Bilžu tests – foto printēšana”>[/color]

    oriģināls:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_taurens__test_foto_1.jpg[/img]

    Izprintēts & ieskenēts:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_tauren_1.png[/img]

    oriģināls:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_nature4_1.jpg[/img]

    Izprintēts & ieskenēts:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_daba_1.png[/img]

    oriģināls:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_test_krasu_gamma_1.jpg[/img]

    Izprintēts & ieskenēts:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_krasas_2.png[/img]

    oriģināls:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_down_1.gif[/img]

    Izprintēts & ieskenēts:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_konturas_1.png[/img]

    Zemāka attēla kvalitāte ir jūtama, it īpaši ja esat pieraduši pie augstākas attēlu kvalitātes ar foto printeriem, tomēr jāņem vērā, ka daļa no redzamo bilžu kvalitātes ir zudusi skenēšanas rezultātā. Š ā printera izdrukām krāsas nav piesātinātas un trūkst košums. Arī krāsu gammā var redzēt toņu trūkumu un neprecīzu krāsu attēlojumu pat fotogrāfijās, arī sīku detaļu attēlojums varēja būt kvalitatīvāks.

    Secinājums”>[/color]

    Varam secināt to, ka iekārta nav paredzēta foto darbiem (kas arī ir visai loģiski), bet pilnīgi pietiekoša darbam, lai izprintētu ne tikai tekstuālu informāciju, bet arī grafikus vai attēlus kādai prezentācijai. Tomēr ieteiktu labi apsvērt savas vajadzības – vai neradīsies vēlme materiālus printēt no ārējiem datu nesējiem bez datora starpniecības? Kā arī vajadzētu apsvērt savas drukāšanas kvantitāti un izvērtēt, vai tomēr neatmaksāsies iegādāties lāzerdrukas pārstāvi, kurš ietaupītu ekspluatācijas izdevumus. Starp citu, iekārta izmanto tikai divus tintes kārtridžus – melno un jaukto, kas nav diez ko ekonomisks variants, jo to salīdzinām ar atsevišķo krāsu sistēmu, kur katrai krāsai ir veltīts pa atsevišķam kārtidžam. Melnās tintes kārtridžs HP 301 (CH561EE) ir paredzēts ~ 190 lapu apdrukai, bet trīskrāsu kārtidžs HP 301 (CH562EE) – ap 165 lapām. Tā tad parēķinot provizoriskās izmaksas, viena teksta lapa lietotājam izmaksās ap 0,04 Ls, bet krāsaina – ap 0,06 Ls. Jāpiebilst, ka printerī var izmantot arī HP 301 XL sērijas kārtridžus, kas ir dārgāki, bet izdevīgāki.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kartridzi_1.jpg[/img]

    Arī pats multifunkcionālais printeris nav dārgs – tas Latvijas interneta veikalos maksā sākot no 37 Ls, un, ņemot vērā iespējas, cena ir korekta. Visas cenas datētas ar 2012.gada oktobri.

    Plusi / Mīnusi”>[/color]

    + Nav augsta cena

    + Vienkāršs un viegli saprotams interfeiss

    + Apvienots risinājums: All-in-One

    – Neatbalsta printēšanu no ārējām atmiņas iekārtām

    – Nav tīkla pieslēgvieta

    – Papīra padeve ir no augšas

    – Jauktais krāsainais kārtridžs (ekonomiski neizdevīgāks risinājums)

    – Ekrānam nav apgaismojuma

    #291635
    Andron MacBeton
    Participant

    Bezjēdzīga tukša muldēšana. Kādas vel tīkla pieslēgvietas? Kāda mārrutka pēc kaukādas tur fotogrāfijas?

    Kur tu esi minējis kautko svarīgu par šo printeri? Piemēram draiveri! Vai var uzlikt atsevišķi vai jāvelk 360Mb lejā? Jā, ***, tas IR svarīgi, ja tu to printeri gribi pieslēgt nekurienes vidū ar 30KB/s internetu! Uz Linux iet? Ja beidzās krāsas, melnbaltu var izdrukāt? Tās ir svarīgas lietas! A tu tur vāries kaukādu ***!

    #291636
    aoma
    Participant

    Mani gan interesē fotogrāfijas, (arī nekurienes vidū cilvēki skenē un drukā bildes – kvalitāte ir drausmīga), toties neinteresē 3 vienā, paldies par apskatu, vēl viens lētais HP, no kura jāturas pa gabalu.

    #291637
    shady
    Participant

    macbeton – Es saprotu, ka tev ir 30KB/s, bet tāpēc nevajag lamāties 🙂 Tevi varu iepriecināt, parasti printerim līdzi nāk arī draiveru disks, arī šim tāds ir. Bet ir iespēja no interneta lejuplādēt programmatūru, kas sver ap 20 megabaitiem. Jā, arī linux atbalsta šo modeli, kā arī ir iespēja printēt pat tad, ja beidzas krāsainais kārtridžs.

    #291638
    Andron MacBeton
    Participant

    Caur vel papildus lieku pļūtīšanu 3 teikumos, beidzot pateica svarīgo informāciju. Īsts žurnaļuga.

    #291639
    Jaunzems
    Participant

    Ne jau interneta ātrums traucē; tieši tas, ka draiveru pakotne sver 300 megabikses, vot tas ir pilnīga šņaga. Tieši dēļ draivakiem, kas ar savu gigantisko izmēru aizsērē visu windows, tieši tādēļ es no HP turos pa gabalu.

    #291640
    shady
    Participant

    Jaunzems – Kādi 300 megabaiti? Es tak pateicu, ka softs sver ap 20 megām. Pats vilku no neta, jo testēju uz iekārtas, kuram nebija CD lasītāja.

    —-

    mackbeton – Taisnība, līdz Tavam līmenim man netikt! Tava izteikšanās noteikti ir sertificējama.

    #291641
    romajo
    Participant

    Tādus verķus winda pati atpazīst, ja nu vienīgi skeneris jāpierauj, pārējais softs nafig nav vajadzīgs.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā