Mobilais internets izkonkurē pieslēgumus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Mobilais internets izkonkurē pieslēgumus

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149723
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_112819_1.jpg[/imgl]Kā ziņo ANO Elektrosakaru grupa savā jaunākajā atskaitē, šā gada beigās mobilā platjoslas interneta lietotāju skaits sasniegs 600 miljonus, kas ir par 100 miljoniem vairāk nekā fiksēto pieslēgumu lietotāju. Tas izskaidrojams ar to, ka daudzās jaunattīstības valstīs vadu komunikācijas ir ļoti vāji attīstītas, un ieviest mobilos sakarus izmaksā daudz lētāk.

    [imgr]https://notepad.lv/userpix/28_dscn1760_1.jpg[/imgr]Piemēram, Ä€frikā ir vidēji viens fiksētais interneta pieslēgums uz 1000 iedzīvotājiem, kamēr Eiropā šis skaitlis sastāda 200. Neskatoties uz progresu, mobilā datu pārraide tomēr netiek līdz vadu sakariem, arī dažādu ierobežojumu mobilajiem sakariem ir vairāk.

    Platjoslas internets ir ļoti pieprasīta prece, un 5 gadu laikā (2004.-2009.) fiksēto pieslēgumu skaits ir trīskāršojies, no 150 līdz 500 miljoniem.

    Aprēķināts, ka visā pasaulē 7 no katriem 10 cilvēkiem lieto kādu no mobilo sakaru veidiem.

    Attēlā: arī šeit ir internets!

    Avots

    #213645
    iReinis
    Participant

    Protams, ka šāds internets iegūs popularitāti, un ir lētāks, nekā visur ievilkt kabeļus. Tur pat nevajag nekādas gudras ANO atskaites, bet vienkārši tām resnajām uzutopējušām pakaļām izvilkties ārā no birojiem un paskatīties, kas notiek uz pasaules. Tikai nu tas ātrums ir liela problēma, lai attīstītos pa visam. 🙁

    #213646
    usins
    Participant

    Ja bezvadu nets skaitās arī telefonā lietotais, tad es arī ik pa laikam pārbaudu savu e-pastu, kad neesmu pie datora caur mobo.

    Mobilie tomēr ir gandrīz katram cilvēkam, un daudzi ar internetu isr saskārušies tikai caur mobilo telefonu…

    #213647
    msh
    Participant

    Ä€trums? Nē, problēma ir tā, ka bāzes stacijas nevar būt ar neierobežotu trubas platumu. Un vēl ir viena smaga problēma, kas gan neta browsotājiem un kačātājiem gan nav pārāk svarīga – vienkārši sūkājošs pings.

    #213648
    TokRa
    Participant

    usins wrote:

    Mobilie tomēr ir gandrīz katram cilvēkam, un daudzi ar internetu isr saskārušies tikai caur mobilo telefonu…


    Spriežot pēc raksta, pat Japānā šāda situācija esot: laika & vietas trūkums, līdz ar to tālrunis ir galvenais logs uz plašo pasauli.

    #213649
    egro
    Participant

    neaizmirsīsim arī par tādu tehnoloģiju kā Wimax, kas ir bezvadu neta un es domāju vsp neta kā tāda nākotnes variants.

    #213650
    Crow
    Participant

    Aizmirsīsim gan. WiMAX “griesti” pašlaik – 3 Mbit/s (protams, var jau vēl padzīt uz augšu, kamēr sasniedz fizisko iespēju robežu, neatceros kā sauca to limitu).

    Nevar jau katram pie pakaļas pieslēgt kabeli. Bet varētu gan pacensties tajā jomā vairāk, nevis visur sagrūst savus “pa gaisu” risinājumus. Tas ir vairāk gribēšanas, nevis varēšanas jautājums.

    Dažiem labpatīk domāt, ka tieši dažādās interneta tehnoloģijās ir nākotne. Diemžēl internets ir mēdijs, kas velkās pilnīgi visam no pakaļas, nevis ir vadībā.

    #213651
    TokRa
    Participant

    WiMAX prasa papildu aprīkojumu, atšķirībā no GSM bazētajiem servisiem.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā