Datu drošība svētku laikā: kā tiek aizsargāti dalībnieku dati

Vispārējie dziesmu un deju svētki pieskandina galvaspilsētu Rīgu, un svētku oficiālais tehnoloģiju partneris Samsung ir parūpējies, lai pasākumu organizatori varētu izmantot drošas un mūsdienīgas tehnoloģijas, neraizējoties par datu drošību. 

“Dziesmu un deju svētki ir spēcīgs latviešu tautas simbols, un to norise pulcē milzīgu dalībnieku un skatītāju skaitu. Sekmīga svētku norise ir saistīta ar rūpīgu plānošanu, milzīgiem organizatoriskiem darbiem un nepieciešamību pēc vislabākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, lai šo procesu atvieglotu. Tehnoloģijām ir jābūt drošām, garantējot personas datu aizsardzību. Tāpēc svētku atbalstam esam sarūpējuši viedierīces, kurās iestrādāta Samsung Knox drošības sistēma. Tā nodrošina pilnīgu pārskatāmību par to, kam ir piekļuve personas datiem un kā tie tiek izmantoti. Telefonos ir lejupielādēta īpaša lietotne ieejas karšu skenēšanai, kas pārbaudes procesu padara ļoti ērtu un ātru. Esam gandarīti, ka ar tehnoloģiju palīdzību smago organizatorisko darbu esam padarījuši nedaudz vienkāršāku,” saka Samsung B2B segmenta vadītājs Raimonds Šastakovičs.

Svētku norises atbalstam uzņēmums nodrošina vairāk kā 360 ierīces, no kurām 130 ir Galaxy Flip un Galaxy Fold salokāmie viedtālruņi ar Knox Manage sistēmu, kas attālināti ļauj pārvaldīt dalībnieku karšu skenēšanas procesu. Dalībnieku karšu pārbaude tiek nodrošināta visos pasākumos, samazinot rindas un drošības riskus, kā arī veicinot ātru un drošu dalībnieku plūsmas kontroli. Iekārtas garantē vairāk nekā 40 tūkstošu dalībnieku personīgo datu drošību un aplēses liecina, ka svētku laikā kopumā tiks veiktas vairāk kā miljons pārbaudes. 

Samsung nodrošina arī planšetdatorus brīvprātīgajiem informācijas centros, kā arī lielizmēra televizorus preses centros, lai pārraidītu koncertu tiešraides u.c. pasākumus. Tā kā drošība pasākumos, kurus apmeklē vairāki tūkstoši cilvēku, ir īpaši būtiska, Samsung ir sarūpējis un uzstādījis arī ekrānus Valsts policijas teltī Mežaparka Lielajā estrādē, kas tiek izmantoti videonovērošanai un kārtības uzradīšanai. 

Šādu valstiski nozīmīgu pasākumu dokumentēšana ir svarīga, lai nākamajām paaudzēm saglabātu autentiskas vēsturiskas liecības par notikušo. Tādēļ ikviens akreditētais svētku fotogrāfs foto un video mirkļu iemūžināšanai var izmantot arī Samsung piešķirtās SSD atmiņas kartes ērtai dokumentētā materiāla saglabāšanai un pārsūtīšanai.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt