ARM un x86 uz tava laptopa klikšķa attālumā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas ARM un x86 uz tava laptopa klikšķa attālumā

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154105
    TrakaisKursis
    Participant

    Tā kā klēpjdatoru autonomās darbības laiks datorražotāju mārketinga komunikācijā ieņem nozīmīgu lomu, tad cīņā par tā paildzināšanu visi līdzekļi tiek atzīti par labu. Vieni ražotāji tiecas izmantot pēc iespējas energoefektīvākus procesorus un komponentes, citi – jaunāko paaudžu baterijas vai ekrānus, vēl citi – to visu apvieno kopā + izstrādā savu programmatūru, kura visu augstākminēto padara vēl efektīvāku.

    Bet ir vēl citi ražotāji, kam it kā mērķi būtu līdzīgi, bet kas izvēlas tik savādus apkārtceļus, ka kļūst grūti iztēloties piedāvāto risinājumu pielietojumu.

    Iedomājamies situāciju, ka atrodamies, piemēram, autobusa pārbraucienā caur ASV Lielajiem līdzenumiem, un tā kā ainava aiz loga jau vairākas stundas ir garlaikojoši nemainīga, bet līdz gala punktam ir vairāk kā piecpadsmit stundu brauciens, tad, ja nav līdzi paņemta aizraujoša grāmata un nenāk miegs, klēpjdators būs uzticamākais draugs laika kavēšanā. Taču klēpjdators bez pieslēguma pie barošanas ligzdas nespēj darboties ilgāk par 11 stundām.

    Risinājumu šai problēmai piedāvā CUPP Computing, kas ir izstrādājusi ARM procesora mini sistēmplati, kuru iespējams ievietot klēpjdatorā cietajam diskam paredzētajā vietā, tādējādi iegūstot 20 stundas autonomā darbības laika uz sava 10 collu klēpjdatora (vai 40 stundas, ja klēpjdators aprīkots ar PixelQi ekrānu).

    Š ī plate ir aprīkota ar Texas Instruments 1 GB procesoru, 512 Mb RAM, MicroSD un Mini PCIe SSD karšu pieslēgvietām, Wifi, USB, audio izeju un klaviatūras / peles pieslēgvietām. Un pats galvenais – ar divu pogu kombināciju pārslēgties starp x86 un ARM vidēm. Tātad pārsekunžu laikā no Windows nokļūt Android vidē, un otrādi.

    CUPP Computing demonstrācijas nolūkos ir šo sistēmu realizējis Asus 1015PN klēpjdatorā, un nākammēnes plāno uzsākt tirdzniecību visiem interesentiem. Diez vai šāds risinājums gūs plašu ievērību, jo kompānijas pārstāvji nav uzskatījuši par nepieciešamu sniegt informāciju par failu savstarpējo sinhronizāciju starp x86 un ARM vidēm.

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Kb-X8poVFOw&feature=player_embedded[/youtube]

    Vairāk informācijas: JKKMobile

    #269977
    prusaks
    Participant

    “… 1 GB procesoru, …”

    #269978
    msh
    Participant

    Apraksts ļoti sviestains un nesaprotams. Tātad, brauc tups cirvis ar autobusu, nez kāpēc nav paņēmis līdzi grāmatu, bet porķiku ir gan, bet ak vai, par cik cirvis, nav paņēmis līdzi priekšā esošajā piepīpētāja ligzdā iespraužamu lādētāju, toties ir šito brīnumu paņēmis. Un šitas brīnums, pateicoties tam, ka kombinācijā sanāk kvazistacionārais p1p3lizators, ne tikai spēj no zila gaisa izraut sistēmu un datus, kas atradās uz cietuča, kura vietā ielikts, bet arī barot porķiku ar kosmisko enerģiju! 😀

    Ko tas sūc dara, kāds tam papildus patērētājam ar ilgāku porķika darbības laiku un ko iesākt ar porķiku, kuram vairs nav cietucis? 😀

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā