Wi-fi jautājumi

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Off-topic Wi-fi jautājumi

  • This topic has 23 atbilžu, 12 voices, and was last updated pirms 5 years by faq.
Tiek skatīts 1 ieraksts (no 24 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157127
    Anonīms
    Neaktīvs

    Sveiki, man te ir neliela problēma, kuru es vēlētos atrisināt. Situācijas izveidošanās nevienam neinteresē izņemot mani, tāpēc ķeršos pie kodola – mums nesen mājās ievilka internetu. Vieta tāda “lauciska” tāpēc tas prasīja ilgus gadus no mūsu un Lattelecom puses.

    Nu un tātad mums visu uztaisīja un mūsu viesistabā stāv rūteris (tas kas bildē), caur kuru kaut kādā veidā mums vajag dot kaimiņiem internetu. Vispār jau tur kādi 30m un ķer jau kaut ko bet cauri sienām viņiem sūdīgi ķer laikam.

    Nu lūk un es domāju 3 variantus ko varētu:

    – Viens ir vienkārši pa taisno ierakt viņiem 30m garu interneta vadu no mūsu mājas uz viņu. Es nezinu vai tas ir prātīgi un vai ziemā viņš vnk neatstiepsies.

    – Otrs variants taisīt kaut kādu bridge ar otru Wi fi rūteri. Par to man kāds varētu pastāstīt sīkāk un ja tas ir iespējams, sameklēšu visu guglē, rokas nav līkas.

    – Trešais variants ir nopirkt labāku rūteri par standarta Lattelecom. Bet kādu un kādi parametri jāskatās? Es negribu paņemt pa 50Ls lietu kas man nemaz nav vajadzīga.

    #290028
    Anonīms
    Neaktīvs
    #290029
    Foxsk8
    Participant

    Nu prātīgākais jau būtu likt visu uz bezvadu, bet arī kabeļa rakums priekš 30M nav daudz, protams, parasto vadu tur likt iekšā nevarēs 🙂

    Otrs, nezinu vai tā ir laba fīča, laukos kur tā tas nets ir kāds ir, utt.. dalīt vēl to kādam gribētājam vēl zem sava rūtera. Kāpēc gan pats nevarēja ierīkot pie reizes?

    #290030
    rodgerz
    Participant

    Nu stabilākais noteikti būtu vads, taču tad ir jāliek utp vads gofrā. Varbūt var rakt ftp vadu bez gofras, bet īsti drošs par ilgdzīvošanu zem zemes neesmu.

    #290031
    Anonīms
    Neaktīvs

    Tāpēc, ka tur tikai viena ligzda pie staba bija palikusi, bet mēs kaimiņiem apmaiņā pret vilkšanu caur viņu teritoriju piedāvājam lietot mūsu internetu. Nu tāds tas stāsts. Sanāk ka mēs viņus apčakarējam. Tā kā nav smuki, tāpēc arī prasu risinājumu.

    #290032
    Anonīms
    Neaktīvs

    atbilde:rodgerz

    Ä€ un par to UTP gofrā – es īsti žargonu nepārvaldu, bet pieļauju ka tā varētu būt plastmasas aizsargtruba ne?

    Un kāda īsti atšķirība starp ftp un utp?

    Laikam jau būs jārok tas vads.

    #290033
    Aldis
    Participant

    Derēs parastais utp kabelis (Tas nav žargons, var tādus nopirkt). Var laist pa gaisu ar trosi, var rakt zemē.

    Nu ja gribas WiFi risinājumu, tad noliec rūteri pie loga uz kaimiņu pusi. Var iegādāties otru rūteri un retranslēt internetu.

    #290034
    rodgerz
    Participant

    Gofra ir plastmasas truba, bet mīksta un lokana, tādēļ darboties ir ļoti viegli. Ja izvēlēsies šo risinājumu pērc labāk ar buksieri(drāts gofrā, lai vieglāk ievilkt iekšā vadu). Lēti un labi. Ftp ir tas pats kabelis biezākā apvalkā – tieši paredzēts izmantot ārā.

    #290035
    samurajs
    Participant

    Visgudrāk šai gadījumā kāds vadu risinājums: apakšzemes kabelis vai gaisa līnija. Wi-Fi repīteris pēc teorijas samazinās datu ātrumu 2 reizes.

    #290036
    Piskadrons
    Participant

    Apnicis stāstīt kā to izdarīt, jo visādi pajoli te dirš huiņu. Ja esi maksātspējīgs – ziņo, izdarīšu.

    #290037
    piwchix
    Participant

    Ja esat vienā strāvas fāzē, tad ir vērts notestēt Powerline-Adapter.

    #290038
    Dibens Kāpurķēde
    Participant

    Kabelis būs labāk, 30m ir sīkums tur nav par ko satraukties. Ja kurmji neizdomās tavu kabeli uzgrauzt, tad 5 gadus vēsi izturēs, bet iespējams arī visus 25 🙂

    Vēl viens rūteris izmaksās dārgāk un arī kaimiņiem būs nestabilāks internets. Vienīgais labums no rūteru metodes būs, ka mazāk ar rokām jāstrādā (ar lāpstu) 🙂

    #290039
    Anonīms
    Neaktīvs

    Ļoti interesanti, pameklēju. Par Powerline adapteri. Noteikti painteresēšos sīkāk. Bet cik lasīju, ka viņš radio traucē nedaudz. Nav zināms sīkāk? Kāds ir lietojis?

    #290040
    Anonīms
    Neaktīvs

    Ar lāpstu strādāt nav pilnīgi nekādu problēmu. Mēs tak ievilkām paši interneta kabeli, izrakām kādus 50metrus, tā kā 20-30m līdz kaimiņiem būs pupu mizas. Eu bet par kurmjiem gan nebiju aizdomājies. Cerams ka šie nesabotēs to brīnumu.

    #290041
    romajo
    Participant

    Kurmji figņa, bet viņu tuneļos mēdz iemitināties žurkas …

    #290042
    Nettwerk
    Participant

    Jautaajums autoram nah vispaar daliit internetu ar kaiminjiem? Saaks kachaat nonstopaa tad vareesi raudaat ka nets velkas. Ka normali nevar neko pastiities tutrubaa utt. Es pirmaam kaartaam saaktu ar to. Lai kaiminji pashi par sevi kaarto un dara.

    #290043
    akms47
    Participant

    Vai tad Lattelekom routeros nevar limitu iebakstīt?

    #290044
    Anonīms
    Neaktīvs

    Nāksies atkārtoties. Tāpēc, ka tur tikai viena ligzda pie staba bija palikusi, bet mēs kaimiņiem apmaiņā pret vilkšanu caur viņu teritoriju piedāvājam lietot mūsu internetu. Nu tāds tas stāsts. Sanāk ka mēs viņus apčakarējam. Tā kā nav smuki, tāpēc arī prasu risinājumu. Un vispār kaimiņi tikai vasarā tur dzīvo un labi ja zin kas ir torrenti, kur nu vēl kaut ko vilks.

    #290045
    piwchix
    Participant

    Lietots tiek vairākstāvu uzņēmumu telpās, lai nevilktu papildus dzīslas. Darbojas tik pat stabili kā 5e(vismaz nav nācies saskarties ar problēmām), vienīgi paši aparāti teorētiski atbalsta 50Mbit, praksē 45-47. Vienīgi iepriekš nākas iepazīties ar elektro-provodku 🙂

    Es negalvoju, ka Tavā gadījumā ar kaimiņmāju strādās labi/lieliski/perfekti vai strādās vispār, viss atkarīgs no elektro sadales tīkla un fāzēm, kurās abas mājas atrodas. Ja katra māja izmanto pa vairākām fāzēm, PLA jāslēdz vienā fāzē. Izpēte + ja iespējams iegūt uz testiem aparātus sniegtu atbildi. Toties kabeļa vilkšana dod praktiski 100% darbības garantiju.

    #290046
    faq
    Participant

    Lāpsta gofra un parasts cat5e kabelis. Izmaksas ~17ls. Konektorus var apspiest ar plaķenēm. Var arī nopirkt “vienreizējo” apžimalku pa 3.50. Aizmirsti pa sūda wifi, javien tās nav 5ghz 15dbm antenas ar rūterdēļiem. ~150ls.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 24 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā