NFC un bezvadu lādēšana – Apple atkal "pierāda savu taisnību"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas NFC un bezvadu lādēšana – Apple atkal "pierāda savu taisnību"

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157136
    samurajs
    Participant

    Pēc iPhone 5 prezentācijas Apple vecākais marketinga viceprezidents Filips Š illers atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Konkrēti portāls All Things Digital interesējās par NFC (Near Field Communications jeb elektronisko maciņu, kurš gūst lielu popularitāti ASV) un bezvadu lādēšanu kā Nokia Lumia 920 un Samsung Galaxy III.

    Š īs modernās funcionalitātes Apple fanboji gaidījuši jau iepriekšējā modelī 4S, bet kā nav, tā nav.

    Pēc Š illera domām, bezvadu lādēšana vēl ir galīgi zaļa un nenobriedusi. Un lādēšanas paklājiņš tāpat esot jāsprauž rozetē, tāpēc gudrāk esot tālruni uzlādēt pa vadu. Kā papildus bonusu Š illers minēja iespēju uzlādēt iPhone no laptopa kaut lidmašīnā pa USB vadu. Bezvadu lādēšana šobrīd esot bezmērķīga.

    Kas attiecas uz NFC – iespēju ar tālruni ātri veikt nelielus pirkumus bez jebkādiem PIN kodiem – arī to Š illers nosauca par bezmērķīgu. Tā vietā iOS6 sastāvā esot speciāls rīks PassBook, kurā var glabāt un izmantot elektroniskos atlaižu kuponus, kino biļetes, lidostu iekāpšanas talonus utt.

    Kas attiecas uz LTE – Eiropā tas tik un tā nestrādāšot, vismaz lielākajā daļā valstu. Kaut arī Quallcom ražotie jaunie mobilo tīklu modemi atbalsta visus esošos standartus – universāla iPhone nebūšot; visi tiks dalīti 3 grupās pēc reģioniem un frekvenču diapazoniem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_440_11.jpg[/img]

    Avots

    #290115
    faq
    Participant

    Njā, vadība tikpat tupa kā klienti :). Es češu.

    Edit. OMFG, its effing faster!!!111 https://www.youtube.com/watch?v=rdIWKytq_q4

    #290116
    Raivix
    Participant

    Viņiem viss ir bezmērķīgs…

    Par bezvadu lādēšanu – es nemaz neteiktu, ka tas neko neatvieglo, jo es labprāt atbrīvotos no mūžīgās lādētāja meklēšanas un spraušanas telefonā/rozetē. Savajagās lādēt – uzliec uz paklājiņa un gatavs. Ērti, vienkārši. 🙂 Tāpēc Lumia 920 man dikten patīk.

    #290117
    SFiX
    Participant

    Cik Boot redaktori dievina Apple, tik Notepad darboņi nevar ciest iekosto ābolu. :>

    #290118
    Anonīms
    Neaktīvs
    #290119
    Wuu
    Participant

    Par ko Latvietim priecāties? Puse no funkcionalitātes Latvijā nedarbosies un rokās paliek pusstukš telefons, vienīgi ja esi fanbojs.

    #290120
    Jaunzems
    Participant

    Quote:

    Un lādēšanas paklājiņš tāpat esot jāsprauž rozetē


    Un ko viņi gaidīja? Ka tas pats ģenerēs enerģiju?

    #290121
    Participant

    Par bezvadu lādētāju piekrītu – nekāda dižā jēga no tā nav + aizņem vairāk vietas, nekā parastais lādētājs. Diez savā kabatā tādu ieliktu?

    #290122
    faq
    Participant

    Hominidae, parasti kabatā nēsā otru bateriju. Oh, wait… Pareizi i… tak … nevar … nomainīt 😀

    #290123
    Aldis
    Participant

    Bezvadu lādētājs patērē vairāk elektrību, mazāk lādē pašu devaisu.

    NFC gan noderīgs būtu, kaut vai tā pati ērtā bilžu, kontaktu, dajebkā pārsūtīšana kā ir Nokiā. 🙂 Nevajag tur pārot zilzobi utt.. :] Kaut gan, Apple devaisiem viss notiek caur kopēju tīkla savienojumu, gan sinhronizēšana, gan viss pārējais…

    #290124
    Aldis
    Participant

    jap.. un nedo dievs pateikt ko sliktu par Android.. Uj.. cik daudzi te bruktu virsū.. 😀 😀 Neko labāki par Apple fanbojziem jau tas nav.. :>

    #290125
    Participant

    Jā, visai noteikti ikdienā redzu cilvēkus, kuri nēsā līdzi rezerves akumulatorus. Jā. Tā vietā, lai paņemtu lādētāju. Zini kā, izrubīt trubu un nomainīt baterijas ir vieglāk, nekā ieštepselēt lādētāju kontaktligzdā.

    Kā jau te minēja, arī efektivitāte vecajam labajam kabelim ir labāka. Nevajadzīgu pribambasu Nokija izlaida. 🙁

    #290126
    akms47
    Participant

    Lai cik labs nebūtu iPhone, nepirkšu tikai tāpēc, ka jaunos modeļus ražo pārāk bieži un tad fani sēž meklē naudiņu, lai iegūtu tās pāris fīčes, kas jaunajā modelī nākušas klāt. Tas ir sviests, ja vēl izlaistu reizi 3 gados, bet tu tik knapi esi papriecājies – šņak un jauns modelis. Meklē nākamās 500 zivis. Nax. Protams, katrs grib savā mobilā redzēt jaunās fīčes. Tas kaitina. Tāpēc iztikšu bez.

    Tagad lietoju Nokia N8. Telefons man ir zvanīšanai, bet pateicoties 12Mpix kamerai, es varu nestaipīt līdzi fočiku, lai kādā momentā piefiksētu ko svarīgu vai interesantu.

    [img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/260159_10151194440941418_1199841687_n.jpg[/img]

    #290127
    Viestartss
    Participant

    Nekas cits, kā vien nodirst visas tās lietas, kas nav iekļautas ifonā, jau viņam neatliek. Nevar taču atzīt, ka “nfc neizmantojam, jo nesanāca nopizģīt patentu”

    Bet tas nekas, cilvēkiem īsa atmiņa, nākamajā modelī būs arī bezvadu lādēšana, ko viņi tad arī slavēs kā vispārāko izgudrojumu un noteikti atcerēsies pieminēt, ka tas ir VIŠ…U pašu vispārākais izgudrojums.

    Un fakts, ka tur būs dalīšana pa reģioniem atkarībā pēc tīkla frekvencēm, ar kādām tas aparāts darbosies, tikai vēl vairāk vairo manu nepatiku pret to uzņēmumu, jo būs kārtējā cenu veidošanas politika – ja asv būs 400 usd, tad eiropā tie būs vismaz 400 eur utt.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā