Raspberry Pi 2 Model B – tagad ar 4-kodolu SoC

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raspberry Pi 2 Model B – tagad ar 4-kodolu SoC

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160572
    samurajs
    Participant

    Mazo datoriņu entuziastiem atkal prieki: pamatīgi modernizēts Raspberry Pi. Tam tagad parādījies Broadcom BCM2836 SoC ar četriem ARMv7 Cortex-A7 900 MHz kodoliem un Broadcom VideoCore IV 250 MHz. Iebūvētais RAM palielināts līdz 1 GB, kas kopsummā palielinās sistēmas veiktspēju ap 6 reizēm. Modelis tagad saucas Raspberry Pi 2 Model B, un tā cena paliks nemainīga – 35 USD.

    Pats interesantākais slēpjas faktā, ka Microsoft apsolījis bezmaksas Windows 10 versiju, kas būs saderīga ar Raspberry Pi. Š obrīd Raspberry Pi 2 Model B jau tiek ražots, bet pagaidām nepietiekami. Sony rūpnīca spēj nodrošināt tikai dažus tūkstošus eksemplārus dienā.

    Pasūtīšana Latvijā: šeit – 31,15 EUR.

    Mājaslapa

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_pi_chip_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_pi_board_02_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_pi_board_03_page_1.jpg[/img]

    #314206
    Aldis
    Participant

    Š itādu varētu tiešām paņemt – 30 eiro par datoru priekš interneta ar Win10 nav slikti. 🙂

    #314207
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Man šķiet ka vecais Pentium-D ar 2×3,4GHz pa 30 EUR tomēr būs jaudīgāks. Kā tehnisks brīnums man protams tas Raspizģaijs Pī liekas interesants un pats labprāt ar tādu paspelētos, bet cik daudz jaudas būs ARM procesoram lai renderētu modernās WEB lapas? Dators man ir kas vairāk par rakstāmmašīnu un WEB pārlūku.

    #314208
    Aldis
    Participant

    Es šim pielietojumu atrastu tikai tamdēļ vien, ka maz rij elektrību, un spēj mierīgi strīmot online tv, filmas, e.t.c.. Sanāk vakaros paskatos Lattelecom-a interneta TV a jēga ka dators griež visus HDD, kūlerus…

    Pie reizes reklāmu laikā notepadu vai tēvēnetu pāršķirstīt ik pa laikam patīk! 🙂 Ganjau ka pavilktu.. 🙂

    #314209
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Man mājās ir 3KW 120L elektriskais bioleris. Pārējā tehnika, ieskaitot 24/7 rūcošu Pentium4 un AMD laptopu mēnesī notērē zem 15 EUR. Visas tās runas par datoru energoefektivitāti ir pupu mizas jo reāli elektrības rēkinā neatspoguļojas. Kāda jēga vai PC tērē 25W vai 450W pie 100% slodzes ja tukšgaitā patēriņš tāpat ir ap 45-60W? Draugam ir AMD FX-8350 astoņkodolnieks kas griežas 24/7 režīmā. Elektrības rēķins nav mainījies.

    Datoriem ir jākļūst jaudīgākiem. Pedējos gados jauda stagnē, visi lieto kaut kādus planšetniekus un tamlīdzīgus gemoroīdus. Par jaudīgiem desktopiem visi ir piemirsuši, izņemot dažus hardcore geimerus un entuziastus.

    #314210
    KlavsAnson
    Participant

    Tas nebūs “pilnais” windows 10, bet IoT versija, iespējams, kaut kas līdzīgs Ubuntu Core IoT versijai, bet tas nenozīmē, ka to nevarēs izmantot kā datoru tīmekļa pārlūkošanai un filmu skatīšanai, jo pastāv dažādas Linux distribūcijas, kas jau tagad atbalsta RPI(ARMv7)

    #314211
    grisha
    Participant

    Kaa parasti. Nesen ar iepirku B+ , ieprieksheejo modeli gan. Izmantoju prieksh XBMC + Navi-X . Automaatikaam gan nav bijusi vajadziiba bijusi izmantot.

    uz ziemassveetkiem gan paproveeju pamuziceet: https://www.freefm.lv/forum/viewthread.php?thread_id=438&pid=3887#post_3881

    Tiem, kas izmanto Navi-X, ir paaris kanaali krievu valodaa, piem. Discovery, Discovery HD, Discovery World, Discovery Science u.t.t. . Tik jaasameklee playlists: “leonids” .

    Ja Avenei buutu veel SATA ports, buutu pavisam eleganti.

    p.S. Nez kaadam ir izdevies emuleet i386 programmas uz ARM? It kaa ir emulators QEMU, bet man shis nestraadaa deelj truukstoshaam biblioteekaam un, droshi vien, liikaam rokaam 🙂

    #314212
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Ja uz ARM ir pieejams kaut kas līdzīgs Virtualbox tad mierīgi liekam virsū windows kā guest un izbaudām bremzi.

    KlavsAnson – Tas ka būs atvieglināts Windows nenozīmē bremzēs vai nebremzēs renderējot HTML un atskaņojot video. OS nesamazina kodeku patērētos CPU ciklus.

    #314213
    viesic
    Participant

    ja vajag rpi ar sata portu – meklē cubieboard2 vai cubietruck

    #314214
    grisha
    Participant

    Paldies viesic. Juutu jau ka driiz buus jaaizveido failu kaste, kas maz rij elektriibu un ir klusa.

    Uz doto briidi SATA vairaak intereseeja, lai buutu kur piespraust datu cietni, kuru raushu aaraa no lapsha, jo esmu pasuutiijis SSD disku lapsim. Juutu ka iet uz beigaam esoshais. Pirkt SATA disku vairs nav jeega. Lapsii cietni taapat vajag tikai sisteemai. Piedevaam CD-ROM taapat varu raut aaraa, no tiem jau muusdienaas vispaar sameeraa maza jeega.

    Origjinaalajai Avenei, skatos ka, kaut kaadi adapteri arii pieejami, USB gan tikai pagaidaam atradu, bet arii nemekleeju ciitiigi.Nav degosha lieta.

    #314215
    Anonīms
    Neaktīvs

    Sanāk, ka lielu datoru varu nodot brālim un pasūtīt šo, lai vecāki izmanto kā rakstāmo un interneta ziņu lasāmo?

    #314216
    msh
    Participant

    Kāda velna pēc dzelžiem būtu jākļūst stipri jaudīgākiem? Jau tā mīkstā rakstītāji ir izlaidušies, cepot OS un progas ar domu ka visdrīzāk griezīsies uz nikniem dzelžiem, un ja ne, tad dos iemeslu lai tādus nopirkt. Kāda iksa pēc lai pārlūkotu internetu vajadzētu kaut ko niknāku kā pirms 10 gadiem? Tas ka pilns nets ar rijīgiem sūdiem, nenozīmē ka tas ir normāli un tāpēc vajadzētu niknākus dzelžus, tieši pretēji. Pietiek jau ka tādēļ esmu pārgājis uz diviem kodoliem un taisos pāriet uz četriem.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā