Alphabet jaunākais X projekts ir rovers, kas uzrauga augu augšanas procesu

Uzņēmuma Alphabet X laboratorija, kas uzsāka Wayamo autonomo automašīnu nodaļu un citus vērienīgus projektus, ir radījusi ko jaunu un visai iespaidīgu. Jaunais projekts ietver autonomu mašīnu, kas spēj ievākt datus par augsni un kultūraugiem.

Projekts ir vērsts uz ilgtspējīgu pārtikas ražošanu un lauksaimniecību lielos apjomos. Eljots Grants, projekta vadītājs, norāda, ka par pamatu tam tiek ņemti atklājumi mākslīgā intelekta, simulācijas, sensoru un robotikas nozarē.

Bloga rakstā, kurā izklāstīts projekta redzējums, teikts, ka Mineral komanda centīsies virzīt tehnoloģiju uz ilgtspējības jautājumu risināšanu. Jautājumi ietver Zemes pieaugošās populācijas barošanu un kultūraugu efektīvāku audzēšanu, izprotot augšanas ciklus un laika apstākļus.

Projekts izveidots, lai ar tehnoloģiju palīdzību maksimāli efektīvi ražotu pārtiku. Efektīva kultūraugu audzēšana klimata un sarežģītu ekosistēmu maiņas dēļ, kļuvusi arvien sarežģītāka. Mineral tīmekļa vietnē teikts, ka, lai pabarotu planētas pieaugošo populāciju, pasaules lauksaimniecībai nākamajos 50 gados būtu jāražo vairāk pārtikas nekā iepriekšējo 10 000 gadu laikā.

Pēdējos gados projekta komanda ir izstrādājusi skaitļošanas lauksaimniecību. Ar tās palīdzību, balstoties uz jauniem aparatūras, programmatūras un sensoru veidiem, iespējams vākt un analizēt informāciju par augu valsts sarežģītību.

Viens no pirmajiem izstrādātājiem rīkiem ir jauns četrriteņu roverim līdzīgs prototips, kas pēta kultūraugus, augsni un citus vides faktorus, izmantojot fotokameras un sensorus. Iegūtos datus kombinē ar satelīt attēliem un laika apstākļu datiem, lai radītu modeļus, kas paredz augu augšanas procesus. Modeļu izstrādāšanā tiek izmantota mašīnmācība un citas mākslīgā intelekta apmācības metodes. Līdz šim Mineral komanda ir jau analizējusi dažādus kultūraugus, piemēram, melones, ogas, salātus, eļļas augu sēklas, auzas – no dīgstiem līdz pat ražas novākšanai.

Projekta vadītājs paredz, ka Mineral komanda sadarbosies ar augu selekcionāriem un audzētājiem, lai izstrādātu praktiskus un reālistiskus risinājumus. Projektam ir visai augsti mērķi –  uzraudzīt augus un ražot tieši tik daudz pārtikas, cik nepieciešams, kā arī izmērīt, kā augi reaģē uz visu vidē notiekošo.

Avots: The Verge

Attēli: Alphabet

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt