Vēlreiz par IPv6 (turpinājums)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vēlreiz par IPv6 (turpinājums)

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #147372
    Faust
    Participant

    [imgl]https://bildites.lv/images/bl3d37eeev0xp5gn14.jpg[/imgl]Pirmajā rakstā par IPv6 varējāt lasīt, cik drīz mums nāksies pāriet no IPv4 protokola uz IPv6. Bet šoreiz apskatīsimies uz to, cik gatavas šim protokolam ir Ä€zijas valstis.

    Gan jau būsiet dzirdējuši cilvēkus mūs saucam par pašapmierinātiem eiropeiskiem tūļām, un vēl to, ka mēdzam atpalikt no jaunākajām tehnoloģijām un citām lietām, kad tajā pašā laikā lielākā daļa Ä€zijas mums ir soli priekšā.

    Bet tikai ne šoreiz, uz IPv6 protokolu tas neattiecas. Lai Ķīna būtu pilnībā gatava lietot IPv6 protokolu, esot jāveic vēl šādi tādi uzlabojumi un papildinājumi. Lī Kai (Li Kai), CNNIC* direktors, apgalvo, ka esošais IPv4 atbalsts darbosies vēl tikai 830 dienas. Turklāt, vairums Ķīnas datortīklu sistēmu ir savienojamas tikai ar IPv4 protokolu. Izņēmumi ir atsevišķas pētniecības un izglītojošās iestādes…

    Ķīna ir tikai nedaudz aizsteigusies priekšā Eiropai un Ziemeļamerikai. Kamēr pētniecības un izglītības iestādēs cilvēki jau darbojas ar IPv6 protokolu, parastajiem interneta lietotājiem vēl labu laiku nāksies pieturēties pie IPv4 protokola 32-bitu adresēm.

    Sola, ka pa šīm 830 dienām visas adreses tomēr nepaspēšot izlietot un to pietikšot līdz 2011. gada 1. janvārim. Š is prognozētais IPv4 atbalsta beigu datums esot gana labs. Bet Džozefa Hjūstona (APNIC*) veiktie aprēķini liecina par to, ka adreses beigsies par pāris mēnešiem agrāk, t.i., jau 2010. gada 1. novembrī.

    Atlikušās adreses plānots izlietot nākošā gada laikā pēc aprēķinātā termiņa beigām, t.i., 2011. gada 11.novembra, desmit mēnešu vēlāk par Kaja prognozi. No pavisam 979 miljoniem adrešu, mēs dienā izlietojam aptuveni 1.18 miljonus (pēc Kai datiem), vai 0.86 miljonus (pēc Hjūstona datiem). Visbagātīgākais mēnesis bijis pagājušais februāris, kad ik dienas tika izlietots ap 920 tūkstoši adrešu.

    Klīdušas arī baumas, ka Ķīnai bijis mazāks adrešu krājums par MIT* un Stenfordas Universitāti. Tas ir patiesi, bet tikai līdz 2002. gadam. To gadu Ķīna uzsāka ar 13 miljoniem adrešu lietošanā un nobeidza ar 22 miljoniem. Nesen Ķīna, apsteidzot Japānu, kļuva par otro lielāko IPv4 adrešu turētāju pasaulē, ar 167 miljoniem jaunu adrešu nedēļā, kad ASV stāv pāri visam ar 1.44 miljardiem adrešu. Ķīnā ir gan vislielākais lietotāju skaits, gan visvairāk izmantoto adrešu.

    Skaidrojumi:

    CNNIC – China Internet Network Information Center

    APNIC – Asia-Pacific Network Information Centre

    MIT – Massachusetts Institute of Technology

    IANA – Internet Assigned Numbers Authority

    Avots

    #183929
    marr
    Participant

    Ķīniešiem tač nevar ticēt 😀 – viņi pateiks to, ko gribēs, lai tik izpatiktu pārējai pasaulei un lai parādītu, ka viņiem viss ir forši un problēmu nav!

    citādi: kas ir raksta avots, vai no kurienes ir ņemta informācija?

    vēl citādi: interesants raksts!

    #183930
    Sid
    Participant

    Quote:

    Ķīniešiem tač nevar ticēt – viņi pateiks to, ko gribēs, lai tik izpatiktu pārējai pasaulei un lai parādītu, ka viņiem viss ir forši un problēmu nav!

    un kāpēc tad lai

    Quote:

    ASV stāv pāri visam ar 1.44 miljardiem adrešu

    šim te varētu ticēt? Ar ko ASV ir izpielnījušies Tavu uzticību?

    #183931
    marr
    Participant

    nē nu principā jā 😀 , ASV nevar arī visam ticēt, taču ASV gadījumā ir lietas, par ko var ticēt, ir avoti, kas ir objektīvi un neslikti, piemēram, daža laba akadēmiskā pētniecības literatūra.

    Tāpēc arī prasīju par avotu!

    Taču ķīnieši – praktiski visu sagroza, cik man zināms.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā