«Progresa bremzes»: UK turpinās lietot IE6

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas «Progresa bremzes»: UK turpinās lietot IE6

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 27 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #151861
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_ukgov_1.jpg[/imgl]Lai cik dzirdēts par Lielbritānijas konservatīvismu, pēdējais fakts liecina, ka tur, diemžēl, zinātnes un tehnikas progress ir pasveša lieta. Atbildot uz skotu web-dizaina firmas Inigo Media direktora Dena Frīdmena (Dan Frydman) aicinājumu stimulēt tās valsts iestādes, kuras modernizē savus interneta pārlūkus, Viņas Majestātes valdības atbilde bija viennozīmīga: Lielbritānija oficiāli turpinās lietot Internet Explorer 6 līdz pat 2014. gada aprīlim, kad beigsies jebkāds Windows XP atbalsts.

    [imgr]https://notepad.lv/userpix/28_pee_on_ie6_1_1.png[/imgr]Protams, var saprast web-izstrādes kompānijas sašutumu, jo radīt aizvēsturiskam pārlūkam saprotamas web lapas prasa papildus pūles un resursu patēriņu. Bet varas gaiteņos domā savādāk, un izvirza šādus argumentus:

  • * IE6 tiekot regulāri lāpīts, un tāpēc esot pietiekami drošs

    * vispārēja pāreja uz IE8 būšot ilgstoša un prasīšot ievērojamus izdevumus no nodokļu maksātāju kabatas

    * neesot nekādu pierādījumu, ka jaunākie pārlūki esot drošāki.


  • Protams, pēdējais apgalvojums nostādīs Microsoft muļķa lomā, jo Redmonda pastāvīgi slavē IE8 augsto drošību un “sandbox” režīmu Windows 7 un Vista operētājsistēmās.

    Avots

    UK valdības materiāli

#244066
Imhoteps
Participant

Vēl viņiem satiksme notiek pa ceļa kreiso pusi, a` apdzīšana pa labo. Островитяне, хуле!

#244067
daGrevis
Participant

samurajs wrote:

Protams, pēdējais apgalvojums nostādīs Microsoft muļķa lomā, jo Redmonda pastāvīgi slavē IE8 augsto drošību un “sandbox” režīmu Windows 7 un Vista operētājsistēmās.

Š itas labs! =)

#244068
Aldis
Participant

Ne tikai LV valdību augšgalā ir dunduki IT lietās . . .

#244069
KristoZ
Participant

ŠŒ, jā, un vēl viņi tikpat kā nepazīst krānus – ūdens jaucējus, PH/PZ krustiņskrūves, nemaz nerunājot par seškantēm, baidās no elektrības utt. utjp. :D Un, lai arī tur nedzīvoju, zinu, ka birokrātija viņiem ir baigā, tādēļ arī pat īpaši nepārsteidz šāda viņu atbilde.

#244070
msh
Participant

Ja nedzīvo, tad nedirs. Birokrātija te varbūt ir, bet te tā vismaz strādā cilvēka labā, nevis kā latvijā. Un pēc būtības arī šis te lēmums ir loģisks – jo noteikti IE6 uz kaut kādu jau IE10 :D mainīsies kopā ar win7, jeb tad jau būs win8 vai win9 :D , nevis tagad piepeši pirkt tūkstošiem jaunu win7, jeb kopā ar visām kastēm. Kamēr latvijā tik sapirktu jaunas kastes ar win7, lai tik nodokļu maksātāji maksā.

#244071
msh
Participant

P.N. Divi atsevišķi krāni atrodas vannasistabās, kurās remonts ir bijis senos laikos. Latvijā tāda parādība arī ir novērota, starp citu :D Toties te nepazīst ūdens skaitītājus.

#244072
KristoZ
Participant

Msh, iztiksim, lūdzu, bez rupjībām, labi? Un postus var Editot, lai nebūtu jātaisa “dubultposti”. ;]

Labāk pamato, kādēļ uz esošajām (pieļauju, XP) kastēm nevarētu uzlikt kaut vai astoto Exploreri, ja ne kādu no alternatīvām? Cik “miljonus” tas prasītu, lai sisadmins paliek kādu stundiņu vēl pēc darba un uzliek jaunākos pārlūkus? Vai viņiem tur varbūt nemaz nav tādi darbinieki?

[spoil]Arī salīdzinoši jaunās mājās/dzīvokļos vēl liek tos divus krānus… Un, vai zini vēl kādu banku, uz kuru aizejot, konta īpašnieks ar visiem dokumentiem nevar izņemt visu savu naudu??? :D Vienīgā iespēja – katru dienu no bankomāta noskatīt limitētu summu, vai to visu pārskaitīt uz citu kontu…[/spoil]

#244073
izredzētais
Participant

varbūt problēma ir viņ u datoros? ja jau tiek minētas lielās izmaksas sakarā ar šādu apgreidu, iespējams šī cena sevī iekļauj datorsistēmu modernizēšanu. ie8 ir nepieciešama 2x lielāka ram atmiņ a kā ie6 (xp vidē 32mb pret 64mb) lai arī skaitļi ir smieklīgi, iespējams viņ u konservatīvisms neļauj iegādāties modernāku datortehniku.

no vienas puses mūsējajiem būtu jāmācās, nevis valsts iestādēm sludināt konkursus ar “geimeru PC iepirkumiem” internetam un dažādiem dokumentiem, pff..

#244074
Eric
Participant

IE6 protams ir liels [cenzēts] taču padomājiet cik maksā 10000+ lietotājiem uzlikt jaunu softa versiju un veikt lietotāju apmācību..

Tā vietā, lai valsts tērētu dažus miljonus nodokļu naudiņas, UK izvēlas palikt pie tā, kas jau strādā. Bez tam, darba laikā nav jabrowsē p0rns, facebooks vai citi mēsli. Varu derēt, ka visas *.gov.co.uk lapas tīri labi rādās arī uz IE6

#244075
Nelabojams
Participant

KristoZ wrote:

Cik “miljonus” tas prasītu, lai sisadmins paliek kādu stundiņu vēl pēc darba un uzliek jaunākos pārlūkus? Vai viņiem tur varbūt nemaz nav tādi darbinieki?


KristoZ, viņiem tur darbinieks strādā tik, cik ir paredzēts un tāpat vien nepaliks “kādu stundiņu ilgāk” – par to būs viņam jāmaksā dubultā, turklāt nav zināms, ko teiks arodriebība :p . Tā ka var nevājie miljoni iznākt. Visi jau nav tādi auni kā mēs (arī es :D), kas daudz ko izdara tāpat vien, ja kāds mīļi palūdz.

Patiesībā arī es pirmā mirklī iesmēju, bet tad mazliet padomāju. Iepatikās un padomāju vēl. Un vairs nebrīnos. Ne jau iekš explorera būtu tās galvenās izmaksas. Piemēram, ja es šobrīd gribētu pilnībā pāriet uz Win7, jauks četrciparu skaitlis tēriņos izlidotu… un ne jau par dzelžiem, tie man pērn upgrādēti tā pa nopietno – ilgtermiņam.

#244076
runcio
Participant

Dzelžus pie šī tehnikas attīstības ilgtermiņā apgreidot nevar, ja nu vienīgi kā UK sēž visu laiku uz IE6! :D

#244077
Mad182
Participant

Emm, vai tad IE7 jau pirms kādiem 100 gadiem neatnāca kopā ar XP updatiem? Kādus tur vel na*uj līdzekļus vajag???

#244078
DMG
Participant

Hmm, bet google takš jau pārtrauca IE6 atbalstu ne?

#244079
Foxsk8
Participant

Nu ko jāsāk piedāvāt speciāli risinājumi priekš IE6 vides, ja labi papūlās, daudzas lietas var dabot gatavas, bet nu vislielākais kalna gals tomēr iekš IE6, ir PNG atbalsts, ja javascript vēl kaut kā kruķās, tad viss pārējais ir greizi.

Problēmu var atrisināt vienkārši: Masveida web devu protests, kur katrā lapā tiek ievietots paziņojums, ja tu nāc ar IE6, lūdzu atjauno savu pārlūku, un izlec jauka pārlūku liste. Ja ap 50% webu šitāda lieta tiktu ieviesta, nebūtu jādomā, kā sisadminiem likt strādāt, tas būtu viņu pamatpienākums, viens no primārajiem, un viss.

Reāli ir jāveido kaut kādas izglītojošas kampaņas, blin, palaist video reklāmu, lielākajos UK kanālos, radio, ziņu lapās, un aiziet.

Ja ne UK, tad vismaz mēs letiņi, savām lapām tādu fīču, ne fīču, varam ieviest. Pats esmu jau salicis vairākām lapām. Otrs, ja nu tomēr pasūtītājs grib to sasodīto IE6, tad vai nu nezinu, maksā tik pat, cik jau ir samaksājis, un tad web devs var mocīties, jo par to tiek extra maksāts. Savādākas iespējas es šeit neredzu.

#244080
DMG
Participant

Nu tos paziņojumus, ka IE6 ir pārāk vecs jau rāda vairākās interneta vietnes. Va tik youtubē ar ne. Foksi, sākat protestu ar notepad jauno dizainu, kurā rādiet, ka šī vietne nav paredzēta tik vecam lūznim :D

#244081
Brutto
Participant

KristoZ wrote:

ŠŒ, jā, un vēl viņi tikpat kā nepazīst krānus – ūdens jaucējus, ..


Tas gan! Š iem aukstais un karstais pa atsevišķiem krāniem tek:) Nez kā ar dušu…;)

BET, apskatāties uz pārtikas produktiem – cik viņiem “E” draņķu ir?! Nu re, gandrīz nekam nav. Tur tie “ē”, kā draugs saka, ir ļoooti nepopulāri.

Savukārt mums E621 ir priekšā un pakaļā! :mod:

#244082
TokRa
Participant

Brutto wrote:

Savukārt mums E621 ir priekšā un pakaļā! :mod:


Dihidrogēna monoksīds skaitās vēl bīstamāks.

Quote:

Dihydrogen monoxide:

* is called “hydroxyl acid”, the substance is the major component of acid rain.

* contributes to the “greenhouse effect”.

* may cause severe burns.

* is fatal if inhaled.

* contributes to the erosion of our natural landscape.

* accelerates corrosion and rusting of many metals.

* may cause electrical failures and decreased effectiveness of automobile brakes.

* has been found in excised tumors of terminal cancer patients.

Despite the danger, dihydrogen monoxide is often used:

* as an industrial solvent and coolant.

* in nuclear power plants.

* in the production of Styrofoam.

* as a fire retardant.

* in many forms of cruel animal research.

* in the distribution of pesticides. Even after washing, produce remains contaminated by this chemical.

* as an additive in certain “junk-foods” and other food products.

#244083
Imhoteps
Participant

Капиталюги-передасты… Indē tautu.

#244084
Mr.Death
Participant

Quote:

Protams, var saprast web-izstrādes kompānijas sašutumu, jo radīt aizvēsturiskam pārlūkam saprotamas web lapas prasa papildus pūles un resursu patēriņu

protams.. dir*u kustinaat slinkums, pirkstus un smadzenes arii kustinaat slinkums. “web-kompaanija”, mhhhhh. png atbalsts prieksj ie6 ir tufto. ja jau ir ietrenneeta roka uz lapu veidosjanu, kas korekti atteelojaas visos paarluukos, tad par ie6 vispaar nav jaadomaa – atver, apskaties – iet, ver ciet i fsjo. vispaar es gribu alu un ieiet fermaa paretinaat kuumam daarzenjus :>

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 27 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākie raksti