Kā pārraidīt HDMI un USB lielā attālumā ?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Kā pārraidīt HDMI un USB lielā attālumā ?

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #148234
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_hdr_game_ps3_hdmi_g4cl_1.jpg[/imgl]Visiem zināms, ka USB un HDMI līnijas tālāk par 5-10 m nesniedzas. Lietojot garus kabeļus, signāla zudumi kļūst tik lieli, ka “uztverošā galā” to vairs nevar dekodēt. Zināmu izeju no situācijas sniedz “signāla atkārtotāji” jeb repīteri – mazas kastītes ar ieeju un izeju, kuras ieslēdz pa vidu starp diviem vadiem. Ja USB signāla pārraidei paņēmiens ir pieņemams, tad HDMI gadījumā tas nav tik vienkārši, repīteru sortiments ir neliels, un tie nav viegli iegādājami. Izeju no situācijas pavisam nesen atradušas kompānijas Gefen un Neothings, kuras piedāvā optiskos risinājumus šai problēmai.

    Gefen HDMI v1.3 Fiber Extender spēj pārraidīt HDMI 1.3 standarta signālu līdz 330 m tālumā bez zudumiem pa vienu tievu stiklašķiedras “vadiņu”. Par to “rūpējas” seši lāzeri. Tas ir ideāls risinājums dzīvojamās mājas “satīklošanai”, un ļauj skatīties 1080p kvalitātes video uz mājas kinozāles ekrāna, tāpat var pieslēgt Blu-Ray atskaņotājus, spēļu konsoles, projektorus u.c.

    Trūkums – augstā cena. Komplekts maksā 1499 USD.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_3309gefenhdmifiberextender_1.jpg[/img]

    Lētāku risinājumu izstādē EHX Spring 2009 tikko demonstrēja firma Neothings, kuras lolojums LightSpider ļauj pārraidīt HDMI signālu “tikai” 100 m attālumā. Princips ir tas pats, bet pārraidāmo signālu spektrs vēl paplašināts: vienlaicīgi var noraidīt HD video, 100MB Ethernet, RS-232, IR, USB, digitālos audio kanālus u.c. Tam kalpo jaunā Wave Division Multiplexing (WDM) tehnoloģija.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_3909neoprohdmibox_1.jpg[/img]

    HDMI savienojums nav tik vienkāršs kā USB:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_hdmiconnectordiagram_1.gif[/img]

    Avoti 1, 2.

    #192063
    Aldis
    Participant

    Tiem pašiem interneta UTP kabeļiem lai līdz jums nonaktu kvalitatīvs internets liek repīterus, pastiprinātājus, saka kā grib! Piemēram man lattelecomam kkru 2km posmā kādi 2vi vai pat 3 viņi ir! Sanāk lielāku garumu atbalsta kā USB, bet arī signāls jo garāka līnija, jo rēķiniet būs ar kvalitātes zudumiem! Tas pats kas nevajag pārspīlēt ar USB vai tīkla pagarinātājiem – ko esmu šur tur redzējis! un paši brīnās ka lokālais tīkls strādā ar ceturto daļu jaudas lielā ēkā no viena gala pārsūtot failus uz otru! 😉

    Man DELL monitoram ir šis HDMI.. sākumā domāju ka abi divi ir USB, bet izrādījās ka nē! Kā arī vēl joprojām nesaprotu kam tas USB paredzēts! 😀 Itkā kompis arī DELL, video kartei izeja DVI, un no tā man sadalās uz 2viem VGA [tāds kabelītis], lietoju tikai vienu VGA… 😀 😀 Takā jāreķina viena gada kompis un monitors, firma pat sakrīt, un PC pats nav tik tālu ticis kā monitors standartu ziņā! 😀

    #192064
    rt25
    Participant

    Es arī esmu uzriktējis 2*5 m kabeli no datora uz LCD televizoru. Izlasot rakstu, aizdomājos, ka varbūt tieši kabeļa garums ir vainīgs pie tā, ka, piemēram, hdtv filmā kadros, kad tiek slīdoši pārlūkota kaut kāda panorāma, vai precīzāk – kad mainās visi pikseļi reizē, attēls sāk tā kā raustīties ar kādas sekundes intervālu, it kā uzbremzējot.

    Kamēr attēls mainās tikai daļā TV pikseļu, tikmēr vēl ir ok.

    Ir mainītas visādas videokartes, mātesplates, bet caurmērā problēma paliek.

    Ä€, un 5 m kabelim arī tā problēma tomēr bija.

    Tātad, vai vainīgs ir kabeļa garums, vai varbūt arī kas cits?

    Un vēl – izmantošu iespēju un pateikšos Samurajam par interesantajiem rakstiem – uzskatu, ka neviens IT tehnoloģiju portāls tik interesanti un profesionāli nepiedāvā rakstus tieši par IT tēmu, kā Notepad.lv. Dienās, kad rakstu tā pamazāk, jūtos tīri vai apbēdināts :shake:

    Tā turpināt! ;.

    #192065
    samurajs
    Participant

    rt25: paldies! 🙂

    HDMI kabelim ārkārtīgi daudz atkarīgs no kabeļa kvalitātes. Pēc avotiem – ar vislabākajiem kabeļiem (dārgi, mačkas, un vēl resni!) varot pat līdz 20m izspiest.

    Un par raustīšanos: pie straujas kadru maiņas datu pārraides ātrums pieaug, un līdz ar to arī zudumi. No tā arī iebremzē bilde.

    #192066
    Wuu
    Participant

    No kurienes tik liels datu zudums?

    #192067
    samurajs
    Participant

    Wuu wrote:

    No kurienes tik liels datu zudums?


    Tas izriet no elementāras fizikas. Jebkuri 2 tuvu esoši vadi veido parazītisko kondensatoru; jo augstāka frekvence, jo vairāk enerģijas zūd šajā kondensatorā. Tāpēc arī audio signāla vadi parasti ir tievi, bet augstfrekvences signāliem, kā TV antenām lieto resnus kabeļus.

    Impulsu signāliem pie tam tiek kropļota forma, kas nav mazāk traucējoši.

    #192068
    vincister
    Participant

    Aldis wrote:

    Tiem pašiem interneta UTP kabeļiem lai līdz jums nonaktu kvalitatīvs internets liek repīterus, pastiprinātājus, saka kā grib! Piemēram man lattelecomam kkru 2km posmā kādi 2vi vai pat 3 viņ i ir!


    Tie jau ir kaut kādi lielie, ārdarbu UTP.

    Ethernet UTP maksimālais garums skaitās 100m.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā