Nintendo grib piedzīt miljonus no veco spēļu emulatoriem

Japāņu kompānija Nintendo sākusi intensīvas aktivitātes, lai apkarotu veco videospēļu emulatorus internetā. Šādas vietnes joprojām ir ļoti populāras: vectētiņi rāda mazbērniem kādas spēlītes spēlēja viņu jaunībā, un ļoti daudzi vēl paši uzspēlē.  Protams, var jau eBay vai citur sameklēt antīko konsoli Atari 2600, vai SEGA Mega Drive, vai pirmās konsoles PlayStation un Xbox, vai Nintendo. Bet to darīs vien retais. Spēlēt uz jau esoša PC ir daudz parocīgāk – lejuplādējam vienu failu un spēlējam. Apmierināti ir visi, izņemot Nintendo, kuriem šķiet, ka atkal pārkāptas viņu apputējušās autortiesības.

Daudzi retro cienītāji būs dzirdējuši par vietnēm LoveROMs un LoveRETRO. Tur savākts milzīgs daudzums veco spēļu. Abas pieder firmiņai Mathias Designs LLC. Kā ziņo Torrentfreak, Nintendo iesūdzējis lapu īpašnieku Arizonas tiesā, prasot 150,000 $ par katru spēlīti un 2,000,000 $ par katru nelegālu Nintendo preču zīmes izmantošanas gadījumu. Kopsumma varētu būt ap 100 miljoniem. Pēc Nintendo prasības pieteikuma ik mēnesi šīm lapām ir 17 miljoni apmeklējumu, pateicoties “Nintendo videospēļu produkcijas un cita vērtīga intelektuālā īpašuma nelicencētai  izplatīšanai.” Viss apsūdzības raksts izlasāms šeit (PDF).

Mathias Designs LLC reaģēja zibenīgi un no LoveROMs izvāca visu, kas saistīts ar Nintendo. LoveRETRO slēdza vispār. Tomēr nav domājams, ka Nintendo atcels tiesas prāvu – labāk lai antīkās spēles sapūst, nekā kāds tās izmanto bez maksas.

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt