MTTC iesaka: lai viedtālrunis kalpotu ilgi

Mobilajiem telefoniem mūsu ikdienā ir nozīmīga loma. Tie jau labu laiku nepilda tikai vienkāršu sazvanīšanās funkciju. Telefons mūs informē par laiku, laika apstākļiem, ērtāko maršrutu braucienam mājup no darba, palīdz viegli un ātri sazināties ar ģimeni un draugiem, neņemot vērā viņu ģeogrāfiskās atrašanās vietas, kā arī pilda virkni citu funkciju, bez kuru klātesamības nu jau ir grūti iedomāties savu ikdienu. Lai palīdzētu mobilajām ierīcēm darboties labi un tas kalpotu pēc iespējas ilgāk, telefonu servisa centra MTTC eksperti apkopojuši 6 vērtīgus ieteikumus.

 

  1. Tālruņa tīrīšana

Ietērpjot savu telefonu pret bojājumiem aizsargājošā ietvarā, tālruņa lietotājs nedrīkst aizmirst par jaunu pienākumu savā dzīvē, proti, veikt savas ierīces higiēnas procedūras. It īpaši būtiski tas ir pēc pludmales apmeklējuma, ceļojuma, sportiskām aktivitātēm, baseina apmeklējuma vai citām aktivitātēm, kurās telefonu var skart dažādi ārējie faktori. Pēc šādām aktivitātēm ir ieteicams noņemt tālruņa ietvaru un pārliecināt, lai zem tā nebūtu sakrājušās smiltis, citi netīrumi vai mitrums. Būtiski ir notīrīt gan pašu tālruni, gan ietvaru. Tam var izmantot kādu mitru drāniņu vai mīkstāko zobu birsti tālruņa salaiduma vietām.

 

  1. Ietvars un ekrāna aizsargs pret triecieniem

Ikkatram tālruņa lietotājam ir zināma nepatīkamā sajūta, kad telefons izkrīt no rokas un ar satraukumu par saplīsušu ekrānu vai bojātu korpusu tas tiek celts no zemes. Tomēr ne tikai šādi bojājumi var skart tālruni. Trieciena rezultātā var tikt bojāta tālruņa iekšienē esošā elektronika, kas pēcāk dažādos veidos var ietekmēt ierīces darbību. Jāņem vērā, ka elektronikas bojājumu sekas var parādīties tikai pēc laika un šķietami ar kritienu nesaistīti. Lai pasargātu savu tālruni no šiem bojājumiem, ir ieteicams to ietērpt piemērotā ietvarā, bet ekrānu aizsargāt ar īpašu aizsargplēvi.

 

  1. Pareiza tālruņa uzlāde

Pareiza tālruņa uzlāde var krietni paildzināt tā baterijas dzīvi, līdz ar to arī paša tālruņa pilnvērtīgas lietošanas laiku. Tālruņa baterijai nav nepieciešama pilna uzlāde no 0% līdz 100%, tā vietā tālruni var lādēt īsos intervālos divas vai trīs reizes dienā. Pārlieku zems uzlādes līmenis vai bieža uzlāde līdz 100% var kaitēt baterijai un saīsināt tās dzīves laiku. Līdz ar to nav ieteicams arī veikt tālruņa uzlādi naktī, kad, sasniedzot 100% uzlādi, tas netiek atvienots no strāvas padeves.

 

  1. Ierīce ik pa laikam jāatpūtina

Tāpat kā cilvēkam ir nepieciešams atvaļinājums, arī tālrunim ir nepieciešams īss mirklis atelpas. Ikvienu elektroierīci ir nepieciešams ik pa laikam vienkārši izslēgt un ieslēgt vai restartēt. Tālrunim tādējādi tiek iztīrīta kešatmiņa, kā arī restartētas visas programmas, kas nodrošina, ka tālruņa mūžs būs ilgāks un tas varēs darboties pilnvērtīgāk. Tālruni ir ieteicams izslēgt vai restartēt reizi nedēļā. Tāpat ieteicams regulāri pārliecināties, lai tobrīd nevajadzīgās mobilās lietotnes lieki nedarbotos fonā, tā lieki tērējot tālruņa resursus.

 

  1. Jāizvairās no galējām temperatūrām

Pārlieku liels karstums vai aukstums tālrunim var būtiski ietekmēt tālruņa darbību un var tikt bojāta gan tālruņa elektronika, gan baterija, gan ekrāns. Vasarā vienkārša tālruņa aizmiršana uz automašīnas sēdekļa, atstājot to tiešos saules staros, var radīt ne tikai tālruņa pārkaršanu, bet radīt arī būtiskus, nelabojamus bojājumus ekrānam. Savukārt tālruņa lietošana ziemā, kad ārtelpās valda patiesi stindzinošs aukstums, var radīt būtiskus kaitējumus tālruņa elektronikai. Ja tālrunis ticis pakļauts pārlieku aukstām vai zemām temperatūrām, vai arī to ir skāris mitrums, ir ieteicams to izslēgt vismaz uz 24 stundām un atstāt neitrālā vidē.

 

  1. No tālruņa jādzēš liekais

Lai tālrunis spētu darboties labā kvalitātē, tā atmiņas kartē ir jābūt pietiekami daudz brīvai vietai. Nav ieteicams to piepildīt vairāk par 90%. Tāpēc regulāri vajadzētu pārliecināties par tās noslogotību. Ja atmiņa ir pārlieku pilna, nevajadzīgo vajadzētu dzēst, bet svarīgo dublēt kādā mākoņservisā vai iegādāties tālrunim papildu atmiņas karti. Tāpat jāatceras izdzēst kešatmiņu un jāņem vērā, ka tālruņa veiktspēju uzlabot palīdzēs arī regulāra instalēto mobilo lietotņu atjaunošana. Jaunākās lietotņu versijas novērš gan dažādas iepriekšējās ražotāju kļūdas, gan palīdz aizsargāt telefonu pret nevēlamu ārējo ietekmi.

SIA MTTC Latvija PR

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 Responses

  1. Lielākoties muļķības. Baterijas punkts vislielākais fufels. Ierīce nav jāatpūtina, nevajag instrumentiem piedēvēt cilvēka īpašības. Ko vajag – prasīt gūglim taisīt normālu OS, kas neaizdiršas pa nedēļu. Un kešatmiņa, nu lol vai zini.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt