Windows 7/8.1 telemetry updates KB2952664 un KB2976978 atpakaļ jau trešo reizi

Šoreiz Microsoft izceļas ar apskaužamu neatlaidību: 2016 . gada jūlijā iznāca telemetrijas atjauninājumi KB2952664 sistēmai Windows 7 un KB2976978 sistēmai Windows 8.1. Atjauninājumi saucas pavisam nevainīgi  – “Compatibility update for keeping Windows up-to-date in Windows 7”, kaut arī to galvenā funkcija ir datu vākšana un sūtīšana uz Microsoft serveri. Jauninājums bija ar optional statusu. Tiem, kuri to neinstalēja, 2017. gada februārī mēģināja atjauninājumu iesmērēt vēlreiz. Sākās sūdzības par dažādām problēmām. Arī šajā reizē statuss bija neobligāts.

Laikam jau vēlēšanās paspiegot pēc sirds patikas Microsoftam tik ļoti iepatikusies, ka šā mēneša “ielāpu otrdienā” KB2952664 un KB2976978 atkal ir klāt, un šoreiz jau ar statusu critical! Abi šie atjauninājumi izveido un aktivizē procesu “DoScheduledTelemetryRun”, kurš vāc un pārsūta datus par dažādu PC sistēmu darbību plus to, ko mēs vēl nezinām. Kam nav ko slēpt, var droši instalēt šo update, un cerēt, ka tas neizsauks problēmas. Pārējie var izķeksēt aizdomīgo pakotni un paslēpt to no acīm.

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

5 Responses

  1. Teikšu tā, kopš MS sāka caur apdeitiem smērēt iekšā win10 instalācijas, lai uzreiz varētu apgreidoties, vai arī banneri, kurš ikreiz izleca, lai notestēju viņu jaunāko produktu, vai arī slēptus telemetrijas apdeitus, man vienkārši apnika visu laiku tēlot policistu un meklēt, ravēt apdeitus, kuri ir man nepieciešami, kuri nē. Jau kādus 2 gadus esmu pilnībā atslēdzis update opciju savam Win7 x64 un tā aŗi noteikti dzīvošu līdz mūža galam. Win8 kaut kā mani galīgi neuzrunā, kā arī win10 ir piebāzts ar visādu mirguļojošu drazu.
    Vispār traki, ka vīrusi mani tik ļoti vairs nesatrauc kā MS malwariskie apdeiti.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt