Android draud kļūt par maksas OS

Uzreiz nomierināšu lasītājus: nekādā gadījumā lietotājiem licence kā uz Windows jāpērk nebūs.  Tomēr viedierīču ražotājiem, kuriem līdz šim Android deva par velti, turpmāk tas varētu mainīties, vismaz Eiropā. Ja ražotājiem nāksies “zaļo robotu” pirkt par naudu, summa tiks iekļauta viedtālruņu cenā, un galarezultātā pircējiem nāksies atvērt maciņu plašāk. Iemesls ir milzīgais 5 miljardu USD lielais sods, kuru Eirokomisija uzlika Googlei par konkurences likumdošanas pārkāpumiem. Lietas būtība ir vienkārša: lietotāji tiek piespiesti pārlūkot internetu ar Chrome, lietot Googles meklēšanu, kā arī citus preinstalētos Googles pakalpojumus. No tur iekļautās reklāmas pilnībā tiek segti izstrādes izdevumi, plus Google vēl nopelna krietnu kušķi pa virsu. Nav noslēpums, ka advancētie lietotāji sainstalē visu pa savam prātam, bet meinstrīma mājsaimnieces lieto to, kas ir.

 

 

Aizvakar oficiālajā Googles Eiropas struktūrvienības tvitera kontā  parādījās trauksmainas ziņas. Piemēram, ģenerāldirektors Sundar Pichai raksta: “Ja viedtālruņu ražotāji un mobilie operatori vairs nevarēs preinstalēt mūsu programmatūru, tas izjauks visu Android ekosistēmu.” Un protams, Eirokomisijas soda sankcijas tiks pārsūdzētas. Kā atzīmē vadošie ārzemju mediji, viedtālruņi Googles reklāmas biznesā nodrošina gandrīz pusi no ienākumiem.  Ja ražotāji drīkstēs mainīt pārlūkus un meklētājus pēc saviem ieskatiem,  tas negatīvi atsauksies uz Googles bilanci. Un to neviens necietīs. Tāpēc nav izslēgts, ka nākotnē par Android ražotājiem nāksies maksāt.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 Responses

  1. Cik redzu no slēgtajām SE grupām, Samsung ļoti aktīvi vāc augsta profesionalitātes līmeņa OS inženierus un daži pļāpā, ka Samsung nopietni strādā pie jaunas OS (ne Tizen) priekš mobilajiem, jo tos neapmierina ne Android nosacījumi (Google noslauc krējumu), ne Apple konkurētspēja dēļ savas ekosistēmas.

  2. Eiropa ar saviem radosjajiem jaunieviesumiem staigaa pa ljoti plaanu ledu. Lai jau nu visa utopija izdotos, bet man skjiet, ka pagaidaam tas viss izskataas peec ekonomikas grausjanas tiiri idejas vaardaa, kur gala rezultaataa finansiaali cietiis pateereetaaji.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt