Japānas un Dienvidkorejas tirdzniecības konflikts varētu aizkavēt 5G izmantošanu Eiropā

Japānas un Dienvidkorejas tirdzniecības konfliktam saasinoties, 2. augustā Japāna svītros Dienvidkoreju no savu uzticamo tirdzniecības partneru saraksta, kuriem var piegādāt preces, kas paredzētas rūpniecībā.

Viedtālruņu ražošanas izejvielu eksporta ierobežojumi ir spēkā jau no jūlija sākuma.

Mūsdienu pasaule ir tik savstarpēji saistīta, ka konflikti otrā pasaules malā var ietekmēt Eiropu un arī Baltiju. Japānas noteiktie tirdzniecības ierobežojumi jau ir nostādījuši sarežģītā situācijā mikroshēmu piegādes ķēdes, negatīvi ietekmējot tehnoloģiju uzņēmumus, tostarp Samsung,” saka Samsung Electronics Baltics juridiskās un atbilstības nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Juris Gorjunovs.

Dienvidkoreja ir viens no lielākajiem elektronisko mikroshēmu ražotājiem pasaulē, un, turpinoties konfliktam, tas noteikti arvien vairāk ietekmēs tehnoloģiju attīstību Eiropā,” skaidroja J. Gorjunovs. “Piemēram, Eiropas Savienība par prioritāti ir noteikusi 5G, mākslīgā intelekta, lietu interneta attīstību, taču tie visi lielā mērā balstās uz mikroshēmām un to attīstību. Tas nozīmē, ka šāds konflikts var aizkavēt arī 5G tīkla plašāku izmantošanu ikdienas lietotājiem Eiropā un ietekmēt ierīču cenas.”

Gorjunovs piebilda, ka, tā kā mūsdienās elektroniskās mikroshēmas ir praktiski visās mūsu ierīcēs, sākot no tostera līdz ugunsgrēka trauksmei, ikviena interesēs ir palīdzēt atrisināt pašreizējo konfliktu.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

  1. 5G tehnoloģija tagad ir vislabākais jājamzirdziņš uz kā pacelties par multitriljonāru u.t.t.
    Tieši tapēc viss ir tik sarežģīti saasinājies. Visi grib nopelnīt 🙂

    Diemžēl nauda ir pirmajā vietā.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt