gParted "neredz" partīcijas

Sākumlapa Forumi Hardware Atmiņas (HDD, RAM, Flash) gParted "neredz" partīcijas

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149483
    aoma
    Participant

    Radās nepieciešamība pastaipīt partīciju izmērus, tad nu kā parasts, iebūtojos no gParted Live CD un zili brīnumi – viens no HDD uzrādās kā neaktīvs ar neatpazītu failsistēmu, vienīgais ko piedāvā, ir formatēt, bet pats amizantākais ir tas, ka uz tā cietņa ir 2 darbojošās sistēmas – uz vienas Windows7, uz otras Linux. Ar 2 citiem HDD viss kārtībā – uz viena XP, otrs datiem, tie uzrādās.

    Vai ir kāda iespēja to cieto padarīt atpazīstamu? It kā jau neko svarīgu pakāst nevaru, bet pārinstalēt arī negribas.

    #210545
    Evers
    Participant

    Varbūt tam HDD gaisu maisa linuxa GRUB, kas ielīdis MBR. Pamēģini ar PQ Magic – cik zinu, viņš piedāvā “fix partititon table” . Neesmu pārliecināts par savu teikto, bet varbūt der, vienīgi drošvien, ka būtu jāatvadās no linux.

    Bija arī tā komanda WinCD recovery konsolē, neatceros gan tik kāda.

    Katrā ziņā iekš Hirens Boot CD ganjau var atrast kautko, kas līdzēs šim gadījumam.

    #210546
    aoma
    Participant

    GRUB ir uz C, kur ir XP. No Windows vides viss ir labi redzams, tikai Linux “neredz” pats sevi. :), toties tas redz diska sākumā 128Mb neizmantotu diska vietu, ko atkal windows “neredz” 😀

    Laikam jau win7 būs pie vainas, jo to liku pēdējo.

    #210547
    feiks
    Participant

    es arī mēģinātu risināt problēmu ar PQ magic. Nekad vēl nav pievīlis ( nu labi, vienreiz pārtrūka strāva un kirdik failu sistēmai )

    #210548
    m_janis
    Participant

    Nu man jau patīk Acronis ražojumi. Tos un daudz ko citu noderīgu atradīsi iekš Hiren’s Boot CD – starp citu, tikko iznākusi svaiga, 10.0 versija .

    #210549
    aoma
    Participant

    m_janis, šitie tūļi man ir pazīstami un pieejami, vairāk tāda sportiska interese, kāpēc tikai ar windowsveidīgajiem rīkiem var ko pasākt, jo arī pašā Linuxā, diski mountojas, pie failiem klāt tiek, bet HDD kā tāds neparādās! Pareizāk, parādās kā neatpazīta failu sistēma. Galvenais, ka nepiefiksēju, kad tāda šaize uzradās, pirms tam bija normāli sadalīts, pats HDD (WD500GB) ir pasvaigs un nekādas kļūdas arī neatrod.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā