ASV baidās, ka krievi pārgriezīs zemokeāna sakaru kabeļus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas ASV baidās, ka krievi pārgriezīs zemokeāna sakaru kabeļus

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161470
    samurajs
    Participant

    Pēdējās dienās Pentagons sacēlis trauksmi, jo manītas aizdomīgas Krievijas karakuģu un zemūdeņu aktivitātes virs ASV galvenajiem zemokeāna sakaru kabeļiem. Militāristi baidās, ka starptautiska konflikta gadījumā šīs maģistrāles var tikt pārrautas, un rezultātā nodarīts nopietns kaitējums ekonomikai jebkurā reģionā, raksta The New York Times. Mūsdienās visa ekonomika ir nesaraujami saistīta ar internetu; caur to ik dienas notiek transakcijas 10 triljonu USD vērtībā. “The NYT” informāciju apstiprinājuši vismaz pieci avoti militāristu aprindās. Arī ASV Jūras Spēku Klusā okeāna zemūdens flotes komandieris kontradmirālis Frederick J. Roegge “katru dienu baidās, ka krievi ko varētu pastrādāt”.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_yant_1.jpg[/img]

    Pēdējā gada laikā Krievijas kuģu aktivitāte vietās, kurās izvilkti zemokeāna kabeļi, augusi vismaz uz pusi. Tie nekautrējas pat patrulēt tiešā ASV tuvumā. Tā sauktais “okeanogrāfijas” kuģis “Yantar” pagājušajā mēnesī darbojās Guantanamo līča akvatorijā, kur atrodas viens no galvenajiem ASV maģistrālajiem kabeļiem. Š o komunikāciju nepārtraukti apsargā no satelītiem, kuģiem un lidmašīnām. Uz “Yantar” borta atrodas divas minizemūdenes, kuras var darboties līdz vairāku kilometru dziļumam. “Aktivitātes līmenis salīdzināms ar to, kādu mēs redzējām Aukstā kara gados”, atzina kāds no diplomātiem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_8a2e99df9e631f770b83b6ab8f72dc95_1.jpg[/img]

    Pamatīgas raizes krievu zemūdenes sagādā Norvēģijai kā NATO dalībvalstij. Tā jau pieprasījusi kaimiņvalstu palīdzību šo kuģu kontrolēšanai. Eksperti stāsta, ka zemūdens kabeļu saraušana pasaulē notiek katru dienu. Piekrastē tos aizķer kuģu enkuri, notiek dabas katrastrofas utt. Remonts parasti tiek paveikts pāris dienās. Tomēr sarežģītos apstākļos vairāku kilometru dziļumā remonti ir laikietilpīga un ārkārtīgi dārga problēma.

    #321128
    Andron MacBeton
    Participant

    Sen bij laiks tos spiegojošos maukasbērnus atstāt bez optikām.

    #321129
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Amerikāņi protams ir idzimteņi, kuri paši ar zemūdenēm slepeni uzstāda spiegošanas aparatūru zemūdens kabeļiem. Tas viss tikai tādēļ, lai pārtvertu privāto saraksti ar mērķi vajadzības gadījumā jebkuru cilvēku šantažēt vai piešūt terorismu. Toties neviena spiegošana nepaglāba Krimu no krievu okupantiem, lai gan ASV garantēja Ukrainas teritoriālo nedalāmību, apmaiņā pret Ukrainas atteikšanos no tās rīcībā esošā kodolarsenāla.

    Amerikāņi ir kretīni, bet krievi dubultkretīni, jo dara to pašu ko amerikāņi, tikai pa svojemu un vēl debīlāk.

    #321130
    Participant

    Spiego visi, tik ASV ir vairāk iespēju to darīt.

    #321131
    Andron MacBeton
    Participant

    Tiešām? Nu tad pastāsti kurai vel valstij ir kara bāzes visās pasaules malās un kura vel valsts kopē cik vien datus spēj!

    #321132
    Participant

    Par spiegošanu – Lielbritānija, Vācija, Krievija, Ķīna.. Ķīna pat zog ASV uzņēmumu iekšējos datus, zog rasējumus un tad tos pārdod Ķīnas uzņēmumiem. Vismaz ir tāda versija.

    #321133
    BlackHalt
    Participant

    TVEMT bija foršāks virsraksts: “Radušās bažas, ka Krievija varētu «atslēgt» pasauli no interneta”

    …, vēsta Krievijas medijs RBK.

    ROFL

    #321134
    jurgenz
    Participant

    Vai ne, arī redzēju, pasmaidīju.

    https://www.submarinecablemap.com/

    Reku visi galvenie ‘zemokeāna kabeļi’.

    Cik tur kabeļi jāgriež, lai atslēgtu..

    #321135
    Crow
    Participant

    Atslēgšana nemaz nav vajadzīga. Pietiktu ar pārīti no Amerika-Eiropa kabeļiem, lai radītu pārslodzi, un, pieņemot, ka sakarus nav iespējams atjaunot vismaz pāris dienas, konkrētu triecienu ekonomikai.

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā