Windows 10 papildinās ar “mākslīgo intelektu”

Pasākumā Windows Developer Day Microsoft paziņoja par plāniem nākamajā lielajā atjauninājumā papildināt operētājsistēmu ar Windows ML platformu. To varēs lietot visās ierīcēs kā portatīvie un galddatori, serveri, datu centri, “lietu interneta” ierīces, Hololens brilles u.c. Atbalstīs arī virtuālās redzes procesorus kā Intel Movidius VPU. Windows ML veiks funkcijas, kuras piedēvē “mākslīgajam intelektam” – piemēram, varēs meklēt pēc video vai sastādīt advancētus mūzikas sarakstus. Un nevis pēc pievienotajiem tagiem, bet analizējot pašu failu saturu.

Izstrādātāji ar jauno platformu jau var iepazīties Visual Studio Preview 15.7. Windows ML varēs lietot parastajās darbvirsmas aplikācijās un Universālajās Windows aplikācijās (UWP). Sastāvā ietilpst mašīnmācīšanās modulis Windows Machine Learning API, un ar šī interfeisa palīdzību lietotnēs varēs integrēt jau gatavus neirotīkla modeļus, gan arī apmācīt savējos. Piemēram, izstrādātājs varēs iemācīt aplikācijai sameklēt lielā bibliotēkā klausītājam tīkamus skaņdarbus, vai attēlus, vai video. Microsoft akcentēja, ka savienojums ar mākoni nebūs obligāts; visu varēs darīt arī lokāli.

Šobrīd “mākslīgais intelekts” jau darbojas Office 365 sastāvā aplikācijās Word un Powerpoint. Ar tā palīdzību īpaši apmācīts neirotīkls cilvēkiem ar redzes traucējumiem atpazīst attēlus un apraksta tos ar vārdiem. Microsoft Photos for Windows 10 skanē visas fotogrāfijas Onedrive mākonī un šķiro tās pēc satura – līdzīgi kā to dara Google Photos. Mākslīgo intelektu izmanto arī Windows Hello, kur tas identificē lietotāju pēc sejas ar kameras Intel RealSense 3D palīdzību.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 Responses

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt