Prezentēti Huawei P20 / P20 Pro

Šodien Parīzē prezentēto jauno flagmani Huawei P20 Pro ražotājs iecerējis kā vēl nebijušu ierīci foto un video cienītājiem. Patiešām, nav dzirdēts, ka kāds viedtālrunis varētu lepoties ar veselām četrām 40 + 20 + 8 + 24  MPix kamerām. Pie tam visām trim aizmugurē esošajām objektīvus ražojis fotogrāfu aprindās pazīstamais Leica. 40 (f/1.8) MPix kamera skaitās galvenā, tai asistē 20 (f/1.6) MPix melnbaltā kamera un 8 MPix krāsainā kamera ar teleobjektīvu (f/2.4). Šoreiz pielietots pat 3x optiskais zoom un 5x hybrid zoom, kuru iegūst ar dažādām viltībām, apvienojot signālus no vairākām kamerām.

Galvenajam 40 Mpix sensoram nav OIS attēla stabilizācijas, bet tas nenozīmē, ka bildes sanāks miglainas.  Lai tā nebūtu, rūpējas tehnoloģija Light Fusion. Ražotājs atzīmē 6-asu stabilizāciju, kas ir tik efektīva, ka pat fotografējot no rokas ar lielām ekspozīcijām, kadri vienmēr sanāks asi. Fotosistēmas jutība  ISO sasniedz 51200, kas ir 16 reižu vairāk nekā parasti viedtālruņos. Nepietiekamas gaismas apstākļos atkal tiek pielietota viltība: pikseļus grupē pa vairākiem kopā vienā lielā pikselī, līdz ar to jutība pieaug un bildes graudainums samazinās. Selfijiem atvēlēts negaidīti jaudīgs fotosensors – veseli 24 MPix (f/2.0).

Tā kā tagad modē video ar efektiem, Huawei P20 Pro dod iespēju filmēt līdz 960 kadrus sekundē. Tāpat kā iepriekšējā TOP modelī Mate 10, arī šeit attēlus analizē “mākslīgais intelekts”, kurš atrodas procesora Kirin 970 sastāvā. Vai mēs fotografējam, saulrietu, dzīvniekus, portretu vai makro – vienmēr automātiski tiks iestatīti labākie parametri. Atbalstāmo scenāriju skaits palielināts līdz 19. Procesora Kirin 970 kristālā bez 2.36 GHz kodoliem vēl integrēts neirotīkla modulis, i7 koprocesors un Mali-G72 MP12 grafika. Lai nekas nebremzētu – tam kalpo 6 GB RAM. Iebūvētā atmiņa – 128 GB. Izmantots 6.1 collu AMOLED 2240×1080 displejs ar tradicionālo izgriezumu selfiju kamerai, bet šis izgriezums ir mazāks nekā citiem modeļiem. Ekrāna malu attiecība – 18,7:9, kas norāda, ka ierīce ir šaura un gara, un rokā ērti turama.

Iebūvētais akumulators – 4000 mAh. Ar firmas ātrās uzlādes tehnoloģiju SuperCharge 30 min. laikā tas spēj uzlādēties no 0 līdz 58%. Īpaša energomenedžmenta tehnoloģija nodrošina baterijai ilgāku darbmūžu: ja parasti akumulatora ietilpība krītas par 20% pie 500 izlādes-uzlādes cikliem, tad  Huawei P20 Pro gadījumā tā izturēs 800 ciklus. Operētājsistēma – Android 8.1 Oreo ar EMUI 8.1 virsbūvi.

 

Reizē ar flagmani prezentēja arī nedaudz mazāku un vienkāršāku bāzes modeli Huawei P20 (attēlā pa labi). Tas atšķiras ar 5.8 collu IPS ekrānu, līdz 4 GB samazinātu RAM, līdz 3400 mAh samazinātu bateriju un “tikai” dubultu kameru 20+16 MPix trīskāršās vietā. Viss pārējais ir apmēram kā flagmanim.

 

 

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 Responses

  1. Jā, jā, protams. Ar 9V 4A lādētājiem mēs baterijas kaujam nost un ar energo menedžmentiem mēģinām saārstēt. Tikai prasts 750mA sienas lādētājs var dot tai baterijai ilgu mūžu.

  2. Lite versija diezgan lēta, salīdzinot ar Pro. Maksāt 500 eur par to, ka tev ir 3 kameras. Nu nezinu. Kamera jau ir laba, bet pēc tam viena bilde arī beigās svērs diezgan daudz, no kuras īsti nebūs nekādas jēgas. Profesionāliem fotogrāfiem varētu būt labs telefons. Atsauksmes diezgan labas, bet jānogaida, pirks ko tādu pirkt, lai cena nokrītās.

  3. Ar katru jauno laidienu Huawei telefoni kļūst dārgāki. Tā jau runāja, ka, tirgus iekarošanai, sākumā tie esot dempingojuši. P20 gan jau, ja pirktu, tad pirktu tikai pēc kāda gada, ja cena būtu nokritusies pietiekoši. Lai gan Apple dizaina trollings viņiem izdodas.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt