Spēles apskats: From Dust

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Spēles apskats: From Dust

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154734
    shady
    Participant

    Un šeit mēs esam, kā pašā pirmajā dienā… ar šādiem vārdiem sākās „From Dust”. Mūsu senči ir mūs pametuši, cilts vairs nezin kā dzīvot. Zudušas ir visas senās gudrības, kas deva spēku valdīt pār elementiem. Ir jādodas ceļojumā, lai atgūtu sen zaudētās zināšanas. Tomēr pirms ceļojumu sākt, ciltij vajag gidu, tāpēc ar rituāla palīdzību tiek izsaukta Zemes elpa (Breath of the Earth) – spīdīgs čūskai līdzīgs radījums, ko kontrolēsim mēs. Nu ceļojums var sāksies, ar Elpas palīdzību cilts dodas cauri 13 līmeņiem, cīnoties par savu izdzīvošanu un atgūstot zināšanas par dabas elementiem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_from_dust_2.jpg[/img]

    No Putekļiem ir puzles tipa stratēģijas spēle. Ir jāuzsver puzles tipa stratēģijas spēle nevis otrādāk, jo pretēji ierastajām stratēģijas spēlēm, šeit nav pretinieku. Mūsu ciltij nav jācīnās pret konkurējošam ciltīm vai citiem ļaundariem. Patiesībā mūsu cilts ir pilnīgi nelietderīga un faktiski ir tādi paši kā, piemēram, pļuras bumbiņas iekš World of Goo. Mums jānogādā 5 cilts cilvēki no līmeņa uz līmeni, un, lai aktivizētu vārtus, kas ved no vienas zemes uz otru, mums ir jāuzbūvē ciemi pie visiem totēmiem, kas ir atrodami kartē. Breath palīdz savai ciltij pārvietojot elementus un augus. Mūsu kontrolētā spīdīgā čūska, var pārvietot zemi, ūdeni, lavu un arī dažus augus. Š ādi mēs varam radīt zemi, kur tās nav, vai arī iznīcināt zemi, kur to nevajag. Pašā saknē šī ir vienkārša loģikas spēle, kas izmanto fizikas elementus.

    Lūk, šeit arī sākas viena no lielākajām spēles problēmām – vienveidīgs spēles process. Visās kartēs ir viens uzdevums, protams, lai to paveiktu mums tiek piedāvāti dažādi instrumenti, un pasaules ir krāšņas un salīdzinoši daudzveidīgas savā vienveidībā, taču arī mūsu kontrolētās čūskiņas spējas ir salīdzinoši ierobežotas un mēs pamanīsim, ka apmēram ap 5. karti sāksim atkārtot vienas un tās pašas darbības, kas ļautu pēc iespējas ātrāk iziet līmeni. Savā ziņā spēli glābj tas, ka tai ir tikai 13 līmeņi, tātad apnicīgais spēles process neievelkas uz ilgu laiku. (apmēram 4-5 stundas). Taču tas paceļ jautājumu – kāpēc šo spēli vispār spēlēt un iegādāties?

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_from_dust_game_2.jpg[/img]

    Daļēja atbilde – jo tā maksā tikai 14.99€ STEAM servisā, taču otra atbilde ir pārliecinošāka – spēle ir sasodīti skaista. Visi 13 spēles līmeņi ir lieliski noformēti, lai gan viss norisinās, pēc veģetācijas spriežot, tropu zonā, tomēr kartes ir visai pārdomātas un vizuāli lieliski noformētas – ūdens viļņošanās, lavas lēnā plūsma, smilšu biršana izskatās lieliski. To visu papildina burvīgas debesis, kas ļauj gandrīz sajust vēja šalkoņu un siltā ūdens sāļo smaržu. Arī skaņu celiņš šķiet atbilstošs un nemanāmi ierauj šajā maģiskajā un tomēr tik ikdienišķajā pasaulē. Viss iet gludi, viss ir nostrādāts līdz perfekcijai, tikai gribas vairāk, gan iespējas, gan pasaules.

    Fizikas iespējas „From Dust” ir visai labi un interesanti iestrādātas. Dabas elementi uzvedās tā kā tiem būtu jāuzvedas saskarē vienam ar otru, ūdens lavas tuvumā iztvaiko, turpretī liels daudzums ūdens sacietē lavu u.t.t… Tas viss ir jauki!

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_from_dust_apskats_1.jpg[/img]

    Tomēr atgriežoties pie skumjā – skaistais vizuālais un skaņas noformējums, tāpat arī fizikas pielietojums nespēj pacelt šo spēli līdz kaut kam lieliskam. Visa problēma slēpjas spēles prezentācijā. Skatoties video rullīšus un lasot par spēli radās sajūta, ka šī ir liela, interesanta, episka spēle, kura piedāvās ne tikai izklaidi uz 4 stundām, bet piedzīvojumu un aizkustinošu stāstu. Taču beigās sanāk, ka No Putekļiem ir tikai neliela uz fizikas balstīta puzles spēle, kas paredzēta vieglai izklaidei. Stāsts ir minimāls, un viss spēles scenārijs saspiežams uz degvielas stacijas čeka otrās puses. Cilts spēlētājam paliek vienaldzīga caur visiem 13 līmeņiem, jo kā jau minēts, ar viņiem emocionāla sasaite ir apmēram tik pat liela kā ar Angry Birds putniem, ko izšaujam no katapultas. „From Dust” lieliski iederētos uz kāda planšetdatora vai Iphone kā mobile gaming spēle.

    Kopumā „From Dust” nav slikta. Spēle ir interesanta, vizuāli un audiāli baudāma. Tāpat arī daži līmeņi ir visai aizraujoši. Viens no interesantākajiem bija 12. līmenis, kur cilts nonāca vulkānā vidū, kas savukārt visu laiku applūda ar lietus ūdeni. Arī spēles cena nav tik liela, lai, ja pirkums tiktu izdarīts, tas būtu ilgi jānožēlo, taču jāņem vērā, ka spēles atkārtotas izspēlēšanas vērtība ir tuvu 0, jo tur vienkārši nav ko darīt otro reizi. Tomēr vienu reizi izvadīt savu cilti cauri 13 krāšņajām kartēm varbūt ir tā vērts. Kā arī „From Dust” piedāvā visai interesantu Challenge Mode, kur tiek doti speciāli uzdevumi, kas jāpaveic izpildot noteiktus nosacījumus. Š ajā režīmā priecē tas, ka netiek izmantotas tikai jau stāsta režīmā redzētās kartes, bet arī speciāli veidotas. Spēle patiks tiem, kuri mīl veidot kartes un spēlēties ar fizikas elementiem, kā arī tiem, kas sirgst ar Dieva kompleksu vieglā stadijā.

    Interesenti var aplūkot arī spēles treileri:

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yjVUhc6Pjw8[/youtube]

    Žanrs: Stratēģija

    Izdota: 27.07.2011

    Izstrādātājs: Ubisoft Montpellie

    Oficiālā mājaslapa: fromdustgame.com

    Platforma: PC / XBOX 360 / PS 3

    GameVision.lv

    #274377
    Evers
    Participant

    Izskatās skaista, bet ātri paliek garlaicīga.

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā