S. Elops: Nokia pārgāja uz Windows Phone Samsung dēļ

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas S. Elops: Nokia pārgāja uz Windows Phone Samsung dēļ

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158496
    samurajs
    Participant

    Nokia vadītājs Stīvens Elops sniedzis interviju izdevumam The Guardian, kurā pauž dziļu apmierinātību ar Microsoft operētājsistēmas izvēli Nokia viedtālruņiem. Kad 2010. gadā nācās atteikties no Symbian un izdarīt izvēli starp Android vai kādu citu mobilo operētājsistēmu, jau bija aizdomas, ka lielākais Android tirgus spēlētājs (domāts Samsung) nebūs reāli izkonkurējams. Dienvidkorejiešu rīcībā jau tolaik bija milzīgi resursi, attīstīts filiāļu un ražotņu tīkls. Bez tam Android tirgus lauciņš ir pārapdzīvots, kur iesācējam ielauzties būtu grūti.

    Tāpēc tagad Nokia blakus Apple un Samsung kļuvis par “trešo alternatīvu”, ar kuru ASV mobilie operatori labprāt slēdz līgumus. Ceturtdien tiks publiskota Nokia ceturkšņa finanšu atskaite, pēc kuras eksperti sagaida, ka Blackberry būs izkonkurēts, un somi atkal ieņems vietu goda trijniekā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_nokiachiefexecutiveste007_1.jpg[/img]

    #299399
    Raivix
    Participant

    Lai dzīvo Nokia! Ja šīs kompānijas nebūtu, man būtu neiespējami izvēlēties sev mobilo tālruni. 🙂

    #299400
    aoma
    Participant

    Es kādas dienas paspēlējos ar Lumia 920. Jāsaka, Nokia IR konkurents gan aipeņiem, gan andreļiem.

    #299401
    usins
    Participant

    Skatoties visus tos gudros tālruņus, noteikti, nākamais tālrunis man būs NOKIA, bet ar nosacījumu, ka tas ir salīmēts Somijā. Jo pagaidām mani apmierina dzelžu kvalitāte un sistēmas stabilitāte un GPS navigacija ir nenovērtējama un ideāla salīdzinot ar Google, Apple, TomTom, Garmin. Bet, ja būs skrūvēts Ķīnā vai Ungārijā vai vēl sazin kur citur Eiropā ārpus Vācijas un Somijas, tad man tādu nevajag.

    #299402
    Kualds
    Participant

    Kāda atšķirība vai ķīnietis Ķīnā ražotās detaļas saliek Ķīnā vai soms saliek Ķīnā ražotās detaļas Somijā?

    #299403
    richijs
    Participant

    Pilnīgi nav svarīgi kur telefoni samonteti, galvenais ir ražotnē kvalitātes kontrole, kas tiek samazināta dzenot cenas lejā.

    #299404
    Eudoxus
    Participant

    Š aubos, vai Somijā šobrīd kāds skrūvē telefonus kopā, jo tad tu viņus diez vai varētu atļauties un Nokia patiešām izputētu (lai gan, varbūt arī kļūdos, ja kāds zina, tad priecāšos, kāds palabos).

    IMHO, izspriedumi pret ķīnā saliktām ierīcēm ir vienkārši aizspriedumi un nekas vairāk. Nav svarīgi, vai to saliek kopā ķīnieši, vai vācieši, vai somi (vai vācijas vai somijas ķīnieši, arī tādi ir, vai ne?), bet kvalitātes kontrole.

    Bet nu ja gribas Somijā liktu Nokia, tad laikam jāskatās uz kādu vecāku modeli:)

    #299405
    usins
    Participant

    Mana Nokia E-7.0 Ir līmēta kopā Somijā. NOKIA ir ražotnes arī Somijā un citās Eiropas valstīs. Nu ne velti aparāts maksā 350Ls, bet nu ir pārcietis 2 kritienus no 1,5 m augstuma uz bruģi un nav prolēmu, nelielas skrambas uz alumīnija korpusa, pat atvāžamā klaviere nav cietusi. Tā ir īsta kvalitāte. Ceru, ka aparāts vēl noturēs gadus 2. tad būs sevi atpelnījis.

    #299406
    Crow
    Participant

    Mudaks e-lops atkal vemj pilnīgas zaļas muļķības. Aizdomas viņam bijušas, kafijas biezumos zīlētājs nešķīstais. Tak cik reizes vēl stulbi attaisnosies, ka vienkārši pārdevās tam, kas vairāk saujā iespieda?

    Ražotnes un resursi Hlamsungam ir tāpēc, ka jamie caur visādām divīzijām un meitas kompānijām sastāda piekto daļu D. Korejas eksporta un darbojas gandrīz katrā cienīgi korejieša dzīves jomā. Trubofonu tirgū 2010. g. Samsungs salīdzinoši nebija nekas.

    Tāpat kā Android 2010.g. nebija nekas ievērojams. Tam pretī WP: ideja kā māja, izpildījums kā vienmēr. Vai tajos kafijas biezumos nebija redzams, ka cilvēkiem patīk aifons un tā kopijas, uz kuriem skrien Angry Birds, nevis krāsaini bērnu kalkulatori ar kameru? Pakaļ skriet un ķert ciet jamos vajadzēja, bet tikai ēzelim nebija skaidrs, ka dancojošā mērkaķa stumtie invalīdu ratiņi nevar noskriet Pagani un vismaz vajadzētu mēģināt ar šķūnētu rīsu degvielas spēcinātu Civic.

    Un tādā veidā arī otrā vai trešā vieta Andžas drātētāju vidū nebūtu slikta, salīdzinot ar to gudrona dīķi, kurā Nokia slīkst tagad, kā nākamais pēc Crackberry. Paskatieties, kādus sūdus LG pārsvarā ražo. Un jamos pērk! Un vai Sony nekur nav ticis? Visiem SE Android modeļiem savulaik, kā par mehāniskajiem pulksteņiem mēdza teikt, trūka divu akmeņu – viens līdzens apakšā, viens šķautņains virsū. Bet kopš atkratījās no Ērcēm, konkurē ar Hlamiem varen veiksmīgi, vai ne?

    Gah…

    #299407
    iKey
    Participant

    Sākumā daudzi ražotāji montē savu mid- un hi-range produkciju savā HQ zemē, un pēc kāda laika pārceļ ražošanu uz filiālēm.

    #299408
    Anonīms
    Neaktīvs

    Nokia savas ražotnes Somijā likvidēja nu jau labu laiku atpakaļ un līmē kopā visu ķīneši.

    #299409
    shadow118
    Participant

    Nez, no tām nokiām, kas man mājās, gandrī visas ražotas Ungārijā un viena Vācijā, ķīnieši tik baterijas kopā lipina

    #299410
    Eudoxus
    Participant

    Te ir jau pavecs raksts par šo lietu https://news.cnet.com/8301-17938_105-57389858-1/are-any-smartphones-not-made-in-china/

    Pieņemu, ka jau lielākā daļa Nokia aparātu nu jau tiek likti Ķīnā.

    Tam, ko tu raksti par savas ierīces izturību pret triecieniem nav nekāda sakara ar to, kur tā ir likta kopā, bet gan ar to, no kādiem materiāliem ierīce ir veidota, kā tā ir konstruēt un, protams, cik kvalitatīvi tā ir salikta kopā. Un iedomāties, ka ķīnā nevar labi kopā salikt ierīci ir vienkārši jocīgi. Ir kādi iebildumi pret iPad kvalitāti? Tos liek kopā ķīnā. Visi ThinkPad datori tiek likti kopā ķīnā.

    #299411
    usins
    Participant

    Atšķiras gan. Nokia bija tāda politika, jo augstāka līmeņa iekārta, vai tā ir N vai biznesa klases, tad to līmē kopā Somijā un pārbauda daudz kārtīgāk un smagākos apstākļos un audzē uzbūves kvalitāti.

    #299412
    Eudoxus
    Participant

    Pats arī atbildēji – pārbauda rūpīgāk. Tas, kurā zemeslodes vietā atrodas rūpnīca un kādas tautības cilvēki tajā strādā (domā, ka Somijā tos liek kopā somu tautības augstskolu beidzēji?) neko nenosaka. Tas, ka Ķīnā tiek saražots daudz mēslu nenozīmē, ka viss, kas tiek likts kopā Ķīnā ir zemas kvalitātes.

    #299413
    system32
    Participant

    Kas vainas Civicam?

    #299414
    Crow
    Participant

    Nekas. Lēts, ekonomisks un pietiekami labs un ļoti mīlēts savā dzimtenē un arī citur kā “mans pirmais konstruktors”. Varbūt aizmugurē nedaudz kājām vietas trūkst garākiem par 1.85, bet tad pats vainīgs – nevajadzēja tik daudz putru ēst un garam augt.

    Tieši tāpēc vēlos uzsvērt, ka Toyota Yaris (domāts WP7+) jamo noskriet nevar pat gāžoties no tilta.

    Piedodiet man manas metaforas, kā arī es piedodu saviem luksoforiem…

    #299415
    Andron MacBeton
    Participant

    S.Elopa parazīteļa otmazkas 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā