Spartan būšot "visu laiku advancētākais pārlūks"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Spartan būšot "visu laiku advancētākais pārlūks"

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160481
    samurajs
    Participant

    Resursam The Verge izdevies sakontaktēt izstrādātājus un iegūt informāciju “no pirmajām rokām”, kas liecina, ka jaunais Spartan būšot visu laiku advancētākais interneta pārlūks. Katrā ziņā tādas funkcijas nevarot piedāvāt neviens konkurents. Apstiprināts, ka Spartan ietilps Windows 10 bāzes komplektācijā.

    Ar mobilajām ierīcēm, kurām pieejams stylus, varēšot veikt piezīmes tieši uz skatāmās web lapas malām. Un tad šīs piezīmes nošārēt draugiem. Tie savukārt varēs tās papildināt. Š ai gadījumā web lapa pilnībā atradīsies Microsoft OneDrive mākonī, un tad ar visiem komentāriem to varēs atvērt ar jebkuru pārlūku uz jebkuras platformas.

    Nākamais būs cieša balss asistenta Cortana integrācija pārlūkā, un tā būs pieejama katrā jaunā cilnē. Ar to varēs ne tikai meklēt, bet arī sekot i-veikalos iegādāto preču kustībai, pasūtīt biļetes, rezervēt viesnīcas utt. Balss asistents šobrīd jau ir Google Chrome pārlūkā, tā kā par revolucionāru to uzskatīt nevar.

    Ja atvērtas daudzas pārlūka cilnes, tās varēs grupēt “paciņās” (stacking). Ja to izdara pēc tēmām, pec tam kļūst vieglāk orientēties. Š āda funkcija pastāvēja Operā līdz 20. laidienam.

    Sākumā bija plānots piešķirt Spartan dažādas noformējuma tēmas, bet tagad no tā atteikušies. Zināms, ka noformējums gan stacionārajam Spartan, gan mobilajam būs pilnīgi vienāds. Domājams, ka stacionārajiem PC un laptopiem būs viena pārlūka versija, bet viedtālruņiem un planšetēm – cita. Tiem, kuri nelietos Windows 10, Spartan izplatīs caur Windows Store programmu veikalu. Par add-onu atbalstu gan vēl nekas nav zināms.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_sparta_1.png[/img]

    The Verge

    #313565
    Aldis
    Participant

    Pirms gadiem 3 gadiem biju uz Internet Explorer 9 preses pasākumu. Jau IE9 bija visu laiku advancētākais pārlūks. 😀

    https://www.bedre.lv/?id=read&show=767

    Patika ka web izstrādātājs varēja ar TAGu palīdzību iekš lapas koda iekrāsot back pogu sev tīkamā krāsa, jumplisti uz sadaļām, un citas fīčas, kas šķiet nu jau pazudušas. 🙂

    #313566
    Crow
    Participant

    Ne sūda.

    #313567
    jonjs
    Participant

    Kad iznāks IE priekš Linux? 🙂

    Manim gan domāt Microsoft pārlūkam nav sevi jāsauc par Spartan, nav ko bojāt seno cīnītāju un Spartas vārdu.

    Labākais nosaukums MS pārlūkam būtu Trojan 😀

    #313568
    Crow
    Participant

    Quote:

    Labākais nosaukums MS pārlūkam būtu Trojan


    +0.5 😀

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā