Nokia laiž klajā mākonī bāzētu programmatūras abonēšanas pakalpojumu

Telekomunikāciju gigants Nokia ir paziņojis par vairākiem jauniem SaaS (Software as a Service vai programmatūra kā pakalpojums), kas paredzēti sakaru pakalpojumu sniedzējiem. Saas modelis paredz, ka programmatūra un ar to saistītie dati tiek centralizēti un glabāti mākonī.

Uzņēmums apgalvo, ka dažas programmatūras jau ir pieejamas, savukārt citas tiks izlaistas nākamgad un nodrošinās risinājumus analītikai, drošībai un datu pārvaldībai.

2022. gada sākumā Nokia piedāvās vairākus mākoņdatošanas pakalpojumus, tostarp NetGuard Cybersecurity Dome un Anomaly Detection. Abi ir saistīti ar kiberdrošību, datu aizsardzību, darbu optimizāciju un atbildes laiku 5G tīkliem. Īsumā tas būs mašīnmācību rīks, kas apgūs, kā izskatās pareiza tīkla darbība, un centīsies novērst anomālijas.

Nokia jau kādu laiku ir centies pārtapt par SaaS uzņēmumu. Nesen intervijā uzņēmuma pārstāvis sacīja, ka uzņēmums 2016. gadā izveidoja savu programmatūras nodaļu, taču nekad nav nācis klajā ar ideju piedāvāt programmatūras abonementus.

Jaunie rīki tiks piedāvāti trīs dažādos pakalpojumu piedāvājumos jeb “komplektos”.  Viens ir vērsts uz “Digitālās iesaistes”, otrs — uz “Tiešsaistes tirgiem” un trešais — uz “Tīklošanu”. Daži no pakalpojumiem, piemēram, pakalpojumi, kas vērsti uz kiberdrošību, visticamāk, būs pieejami visos komplektos.

Piemēram, Nokia datu pārvaldības programmatūra (NDM) jau ir komerciāli pieejama. Tā 2021. gadā tika palaista kā abonements, piedāvājot “ērtu un drošu” veidu, kā koplietot datus un piekļūt tiem.

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt