Eiropas Komisija aizliedz lietot TikTok personāla ierīcēs

Eiropas Komisijā strādājošajiem darbiniekiem ir pieprasīts no personīgajiem tālruņiem un korporatīvajām ierīcēm izdzēst lietotni TikTok.

TikTok, kas pieder Ķīnas uzņēmumam ByteDance, ir saskāries ar apsūdzībām, ka tas vāc lietotāju datus un nodod tos Ķīnas valdībai. TikTok uzstāj, ka aplikācijas darbība neatšķiras no citu sociālo mediju darbības.

Bbc News ziņo, ka Eiropas komisija ir nolēmusi aizliegt lietot TikTok personāla ierīcēs. Komisija paziņoja, ka īsteno šo pasākumu, lai “aizsargātu datus un palielinātu kiberdrošību”.

ES preses pārstāve Soņa Gospodinova sacīja, ka Eiropas Komisijas (ES izpildvaras iestādes) korporatīvā valde ir pieņēmusi šo lēmumu drošības nolūku dēļ. Aizliegums nozīmē arī to, ka Eiropas Komisijas darbinieki nevar izmantot TikTok personīgajās ierīcēs, kurās ir instalētas dienesta lietotnes.

TikTok uzstāj, ka lietotnes darbība neatšķiras no citu sociālo mediju darbības.

Komisija apgalvo, ka tai ir aptuveni 32 000 pastāvīgo un līgumdarbinieku. Viņiem lietotne jāizdzēš pēc iespējas ātrāk un ne vēlāk kā 15. martā. Tiem, kas līdz noteiktajam termiņam lietotni neizdzēsīs, korporatīvās lietotnes, piemēram, komisijas e-pasts un Skype for Business, vairs nebūs pieejamas.

TikTok paziņoja, ka komisijas lēmuma pamatā ir kļūdaini priekšstati par platformu. “Mēs esam vīlušies par šo lēmumu, kas, mūsuprāt, ir kļūdains un balstīts uz fundamentāli nepareiziem priekšstatiem,” sacīja pārstāvis.

Pagājušajā gadā TikTok atzina, ka daži darbinieki Ķīnā var piekļūt Eiropas lietotāju datiem. TikTok ”mātesuzņēmums” ByteDance pēdējos mēnešos saskaras ar pieaugošu kontroli saistībā ar aizdomām par to, cik plaša piekļuve lietotāju datiem ir Pekinai.

Avots: BBC News

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt