Apple nedienas Eiropā: Motorola uzvar patentu kaujā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Apple nedienas Eiropā: Motorola uzvar patentu kaujā

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155552
    jonjs
    Participant

    Kompānija Apple ir zaudējusi vēl vienu svarīgu patentu kauju Eiropā, šoreiz kompānijai Motorola Mobility. Tiesas sēdē Vācijā, Mannheimā tika noteikts, ka Apple tirdzniecības kompānija Eiropā pārkāpj vienu no kompānijai Motorola Mobility piederošajiem fundamentāliem mobilo sakaru patentiem, kas saistīts ar datu pakešu pārraidīšanas tehnoloģiju (GPRS).

    Tiesa ir apstiprinājusi kompānijas Motorola Mobility prasību, atlīdzināt nodarītos zaudējumus. Apple tagad ir iespēja nogaršot pašu radīto “rūgto kumosiņu” un tas ir politiku, kura ir pielāgota tam, lai tērētu konkurentu resursus nepārtraukti sūdzot tos tiesā saistībā ar patentu pārkāpumiem. Apple nesen ir zaudējusi arī tiesas prāvas pret kompāniju Samsung Austrālijā un ASV.

    Sakarā ar šo lēmumu kompānijas Motorola Mobility vecākais viceprezidents Skots Offers (Scott Offer) teica:

    “Mēs esam apmierināti ar tiesas iznākumu. Š odienas lēmums apstiprina kompānijas Motorola Mobility centienus piespiest tās patentus strādāt pret Apple pārkāpumiem.” (skatīt citātu ●)

    Atšķirībā no Apple visai apšaubāmajiem patentiem, kas saistīti ar programmnodrošinājuma un izskata risinājumiem, šis patents ir saistīs ar iekārtu aparātu daļu un tas ir viens no fundamentāliem risinājumiem bezvadu ierīcēs. Visai nesen šai sakarībā izteicās arī Linux radītājs Linus Torvalds, kas izteica viedokli, ka programmu radīšanas un tehnoloģiskā procesa patenti nav nozīmīgi programmnodrošinājuma industrijā un ka ir laiks kompānijai Apple sākt konkurēt labāku produktu radīšanas lauciņā un nevis tiesas sēžu zālēs.

    No sevis piebildīšu, ka tas patentu karš nebūt nav beidzies un cerams, ka tas nāks par labu tiem, kas cenšas savus konkurentus ierobežot, iztīrīs viņu uzņēmējdarbības principus no zināmas iedomības, neļaus sēdēt kā sunim uz siena kaudzes, ļaujot strādāt arī citiem, lai attīstītu tehnoloģijas un radītu kvalitatīvāku produktu par saprātīgāku cenu. Protams cerams arī, ka tie, kas tās kaujas šad tad uzvar, tomēr nemēģina no patentu iegrožotiem vergiem pārtapt par patentu vergturiem.

    ● “We are pleased with the court’s ruling. Today’s decision validates Motorola Mobility’s efforts to enforce its patents against Apple’s infringement”

    http://www.muktware.com

    #279745
    TrakaisKursis
    Participant

    vispār jau rūgtā garoziņa sastāv ne tikai no sūdzēšanas tiesā, iedomājies, cik nervus ēd lēmumu pieņemšana vadošajam menedžmentam, kamēr būtu iespēja savu laiku un profesionalitāti veltīt kompānijas tehniskajai vai organizatoriskajai attīstībai … atzīšos – ļauns prieks, ka Apple neiet!

    #279746
    piwchix
    Participant

    Nevaru Kursim nepiekrist. Apple uzvedās tā, it kā būtu mobilā telefona izdudrotājs, atklājējs. Labāk šos resursus tiešām ieguldītu izpētē.

    #279747
    Nelabojams
    Participant

    Kāpēc ieguldīt izpētē, ja lohus var kāst tāpatās? 😀

    #279748
    zebieksterc
    Participant

    Nav labi priecāties…. Bet esmu neviltoti priecīgs par šādu ziņu 🙂

    #279749
    dzhonsons
    Participant

    Gan jau drīzumā gaidāms Apple noriets (bluebird stūrītī nervozi sāk aiztikt žiletes) :>

    Zin kā – Džobsa iesāktās idejas beigsies un čuš..

    #279750
    Stormbird
    Participant

    +1, prieks pēc visa tā kādas tiesas prāvas sarīkojuši apple pret citiem ražotājiem, pilnīgi idiotiski…

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā