Tele2 uzstādījis 200 jaunas bāzes stacijas visā Latvijā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Tele2 uzstādījis 200 jaunas bāzes stacijas visā Latvijā

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155787
    shady
    Participant

    Mobilo sakaru operators “Tele2” 2011.gadā kopumā uzstādījis 200 jaunas bāzes stacijas, tādējādi ievērojami uzlabojot ātrgaitas mobilā interneta pārklājumu un kapacitāti, kā arī nodrošinot vēl augstvērtīgākus balss sakarus. Š obrīd Tele2 ātrgaitas mobilā interneta pakalpojumi ir pieejami jau 70% iedzīvotāju.

    “Esam turējuši klientiem doto solījumu un būtiski attīstījuši trešās paaudzes jeb 3G tīklu visā Latvijas teritorijā. Lielākajās un reģionālajās pilsētās, kurās strauji pieaug ātrgaitas mobilā interneta lietotāju skaits un datu patēriņš, esam būtiski palielinājuši 3G tīkla kapacitāti, savukārt mazākās pilsētās, ciemos un laukos esam nodrošinājuši tīkla pārklājumu. Līdz ar pakalpojuma plašāku pieejamību ir pieaugušas arī klientu prasības – mobilo internetu vēlas lietot vienādā kvalitātē gan mājās un darbā, gan dodoties uz lauku mājām vai pastaigājoties mežā. Š…emot vērā klientu vēlmes, Tele2 šogad turpinās pilnveidot 3G tīklu, lai piedāvātu kvalitatīvāko, ātrāko un cenas ziņā izdevīgāko mobilo internetu,” saka Tele2 tehniskais direktors Ervīns Kampāns.

    Pērnā gada laikā katru nedēļu uzbūvējot vidēji trīs jaunas bāzes stacijas, Kurzemē darbu sāka 47 Tele2 bāzes stacijas, Latgalē – 31, Vidzemē – 68, Zemgalē – 16 un Rīgā – 38.

    Mobilais internets ir straujāk augošais pakalpojums mobilo sakaru nozarē, un patērētais datu apjoms jaunajās Tele2 bāzes stacijās būtiski palielinās. Š obrīd ap 35% Tele2 klientu internetu telefonā vai datorā izmanto katru dienu, un līdz šim datu apjoms katrus 6-8 mēnešus ir dubultojies. Ievērojami pieaudzis arī to iedzīvotāju skaits, kas izvēlas mobilo internetu kā vienīgo, ar to aizvietojot fiksēto pieslēgumu. Tele2 paredz, ka arī turpmākajos gados saglabāsies tendence lietotāju skaitam un datu patēriņam ievērojami pieaugt.

    Trešās paaudzes tīkls nodrošina ātrākas un plašākas datu pārraides iespējas, kā arī augstāku datu pārraides kvalitāti, salīdzinot ar GSM. Ä€trgaitas mobilo internetu var lietot kā bezvadu interneta pieslēgumu portatīvajos vai stacionārajos datoros un mobilajos tālruņos. Tele2 tīklā 90% tālruņu ir ar interneta pārlūkošanas iespējām.

    Š ā gada sākumā Tele2 par 742 tūkstošiem latu izsolē ieguva radiofrekvenču diapazonu, kas ir vispiemērotākais kvalitatīvu 4G pakalpojumu sniegšanai. Pateicoties veiksmīgai 4G tīkla darbībai Zviedrijā, Tele2 ir uzkrāta vērtīga pieredze šajā jomā. Tehniski Tele2 var sākt piedāvāt pakalpojumus 4G tīklā jau tagad, taču pagaidām mobilo sakaru operators nesaskata tam komerciālu jēgu, un Tele2 4G tehnoloģiju Latvijā ieviesīs, kad  klienti varēs iegādāties 4G telefonus un iekārtas par pieņemamām cenām, un izmantot tās ērti un vienkārši. Līdz tam Tele2 turpinās attīstīt mobilā tīkla pārklājumu, kapacitāti un ātrumu 3G tīklā.

    Kopš Tele2 dibināšanas kopējie kapitālieguldījumi pārsniedz 155 miljonus latu, un Tele2 tīkls ir pieejams 99% iedzīvotāju. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas mērījumi apliecina, ka Tele2 ir runas pārraides kvalitātes līderis Latvijā jau trešo gadu pēc kārtas un uzrāda vislielāko sekmīgi savienoto zvanu īpatsvaru nozarē. Tele2 pakalpojumus ir izvēlējušies lietot puse Latvijas iedzīvotāju.

    #281272
    itspec
    Participant

    Aizvien nav zonas par Rīgas centrā! 🙁

    Kāda jēga ko mēģināt uzlabot, ja kvalitātes tā pat nebūs….

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā