Kā uzinstalēt Linux Mint Debian /Xfce ?

Sākumlapa Forumi Software Linux/BSD Kā uzinstalēt Linux Mint Debian /Xfce ?

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155904
    krampis
    Participant

    Nezinu, kas par hu*** man te notiek, bet nu tas nav normāli, ka seko viena problēma pēc otras un nekādā veidā neizdodas vispār linux palaist. (jāsāk domāt, ka varbūt tā tiešām ir zīme, lai metu mieru un labāk vien palieku pie Windows OS)

    Nē, nu tiešām. Cilvēks kaut ko ņemās pa naktīm jau 3 dienu pēc kārtas bet uzinstalētu Linux pat neesmu apčamdījis, ko spriežot pēc visa pat 5-gadīgs bērns varētu. Nu tik stulbs es tik tiešām sen neesmu juties un arī Google manam stulbuma kalngalam nevar līdzēt. (sorry, garš ievads, bet daudz sakrājies)

    Aizvakar tātad uz vecās kastes mēģināju likt Mint 12/Gnome, kas beidzās neveikmsīgi – dzelži par švaku. Š odien sadomāju uzlikt uz tās pašas kastes Linux Mint Debian Edition (LMDE)/Xfce un atkal neizpratne. Novilku – linuxmint-201109-xfce-dvd-32bit un es vienkārši nesaprotu KÄ€ TO UZSTÄ€DĪT ?

    Iebūtojas fleshka un nav vispār izvelnes INSTALL, kā tas bijis instalējot, piemēram, to pašu Mint 12 vai Debian/Xfce

    Ok, izvēlos pirmo izvēlni (neatceros kā precīzi saucās), bet OS tiek vienkārši ielādēta kā LIVE CD. OK viss griežās, bet kā instalēt? Nepieciešams ievadīt obligāti kaut kādu komandu? Pie SYSTEM atradu INSTAL LINUX MINT, spiežu uz tā nu absolūti nekas nenotiek……… tiešām kaut apd****

    Vai vispār parastam mirstīgajam ir iespējams pāriet uz linux es jau tiešām sāku šaubīties. Tiešām nebiju domājis, ka esmu tik debīls. Biju iedomājies, ka šī lieta būs vienkāršāka – iebūtojam jebkuru citu linux distru ko vēlamies, nonesam kaut vai brutāli veco partīciju un format, liekam pa virsu to ko vēlamies un miers mājās, bet nē – atkal ziepes.

    Bail pat iedomāties kas pēc tam darīsies, ja sanāks tādam kā man to jebkādu linux distru jebkad mūžā uzinstalēt…

    #282029
    root
    Participant

    Mazāk emociju, mazliet kafijas un pacietības. Lūk, kur tava problēma.

    Starp citu, kad es pirmo reizi instalēju BSD, sauciet par debīlu, instalēju to bik vairāk kā 12 reizes, pilnīgi un absolūti neveiksmīgi. 13. izdevās un izdodas vēl šodien. Linux gan bradāju vienā sierā praktiski no pirmās reizes.

    Paņem kasti, kafijas paku, sievietei šokolādi un brauc ciemā, un parādīšu ap ko lietas grozās, ja jau ir vēlme bet tik traki iet.

    #282030
    shady
    Participant

    Jāpiekrīt root`am, vajag vispirms nomierināties – stresojot nekas nesanāks. 🙂

    Tev CDROM ir? Vispirms paņem ko priekš iepazīšanās, vēlams neiet uz askētismu, jo tev vispirms vajadzētu aprast ar visu. Ja tev ir normāls kompis (parametru ziņā), sāc instalēt tur Mint`u 11 vai kādu no Ubuntu. Padarbojies ar to, iepazīsti to, tad varēsi ķerties klāt švakai kastei, askētiskai videi un strādāt kaut ar konsoli un *box vidēm, jo būs radusies izpratne.

    Necenties tagad radīt pirmajā reize sistēmu, kura būs ideāla tavam kompis un paliks tur kaut 5 gadus nemainīgi – nevajag, tas neizdosies.

    Paņem uzmet “swap” un “/” partīciju – un instalē. Pagaidām tev neko tur vairāk dalīt tāpat nevajag.

    #282031
    Holmss
    Participant

    Visvienkāršākais ar ko sākt manuprāt uz doto brīdi ir ubuntu 11.04 ar gnome… pietiekoši stabils, pietiekoši elementārs, lai varētu arī pa telefonu instruēt kādu kurš ar datoriem ir uz jūs, lai to uzstādītu… (ir darīts)

    Cik mēģināju Linux Mint stabilitāte pieklibo (subjektīvais viedoklis)

    #282032
    krampis
    Participant

    Jā, nu šodien ar vēsu galvu es jau to visu vairāk ar smaidu uztveru. Vakardien gan mazliet sacepos un sorry par vairākām izveidotajām tēmām.

    Es jau necenšos pirmajā reizē radīt kaut ko ideālu, es cenšos uz divām pavecām kastēm piedabūt linux vispār pie dzīvības, lai varētu to ”apčamdīt un aptausīt”. Varbūt tiešām vajadzēja sākt iepazīšanās nolūkos darboties ar VirtualBox, bet nu galvenā doma jau bija paskatīties un salīdzināt linux vidi ar Win XP ātrdarbības ziņā uz konkrētajiem dzelžiem.

    Bet nu pats kuriozākais notika vakardien vēl vēlāk naktī, kad man nebija miera. Novilku intereses pēc XuBuntu un mēģināju uzlikt to. Instalācija notika atkal jāsaka (bez problēmām), PRINCIPS tas pats, kas Debian, cik nopratu… un pēc instalācijas radās arī TÄ€DA PATI PROBLĒMA kā instalējot Debian uz 2. datora – lapša Fujitsu-Siemens, par kura nedienām es esmu citā tēmā sadrukājis :DDD

    Respektīvi pēc XuBuntu instalācijas un restarta arī vairs nav iespējams datoru piešķilt. Identiski tādi paši simptomi – neko nebooto un arī BIOS’ā pat nevar tikt 😀 #fail

    #282033
    Holmss
    Participant

    cita klaviatūra? + atvienot visu lieko + uzlabot savu auru 😀

    #282034
    dwarf07
    Participant

    Pamēģini kaut ko mazu, vieglu un elastīgu. Es uzliku uz paveca portatīvā, kuram apstākļu spiests biju iespraudis 540 MB cietni, Puppy 5.3.1 Slacko – visu atpazina, neko neprasīja, pāris minūtēs pieslēdzos pie sava wireless rūtera un pat NASA Tv online ielūrēju, bija uzlikts noklusējuma stacijās. Vienīgā problēma – vietas trūkuma dēļ nevarēju uzlikt Skype un piezvanit no virtuves sievai.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā