2/3 paniski baidās aizmirst vai nozaudēt telefonu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas 2/3 paniski baidās aizmirst vai nozaudēt telefonu

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156039
    samurajs
    Participant

    Psihiatru diagnožu saraksts 21. gadsimtā papildinājies ar vēl vienu vienību – nomofobiju (termins cēlies no vārdiem “No-Mobile-Phobia”), kas nozīmē bailes aizmirst vai nozaudēt mobilo tālruni. Kā izpētījusi britu drošības firma “SecurEnvoy”, 2008. gadā radies jauns fenomens, kurš attīstījies daudz straujāk, nekā varētu iedomāties – bailes aizmirst mobilo tālruni un tādējādi kļūt nesasniedzamam. No tā cieš 66% Lielbritānijas iedzīvotāju.

    No nomofobijas vairāk cieš sievietes – 71% pret 61% stiprā dzimuma vidū. Kad pirmoreiz 2008. gadā tiks veikts šāds pētījums, skaitļi bija daudz mazāki – tikai 53%.

    Lai nekādā gadījumā nepaliktu bez sakariem, 41% uztur vairāk nekā vienu tālruni. Š eit priekšplānā izvirzās vīri ar 47%. Sieviešu ar vairākiem mobilajiem ir mazāk – 36%.

    Vispaniskākie ir jauni cilvēki: vecuma grupā 18-24 gadi no šīs modernās civilizācijas slimības cieš 77% respondentu. Tālāk nāk 25-34 gadus vecie, bet trešajā vietā pārsteidzoši – vecākie par 55 gadiem.

    46% respondentu savu mobilo nekādi neaizsargā. 41% lieto SIM-kartes PIN kodu. 10% bloķē pašu telefonu, bet tikai 3% kombinē vairākas drošības metodes.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_lost_cell_phone_1.jpg[/img]

    SecurEnvoy

    #282852
    Mednieks
    Participant

    Es arī baidos nozaudēt nu un?

    Ne tikai telefona cenas bet arī informācijas dēļ kas tur ir iekšā.

    #282853
    Tmkks
    Participant

    Man arī telefonu ir žēl pazaudēt: Cena + Dati, kas tur glabājās. Nedzīvoju Amerikā, kur pēc pazaudēšanas varētu vēl vienu tādu pašu iegādāties.

    Vispār kādas sev vērtīgas mantas nozaudēšana ir diezgan katastrofāla. Es baidos pazaudēt arī ķēdīti, kas man ap kaklu.

    #282854
    Kon
    Participant

    Pēc nozaudēšanas nedaudz sūkstijos par homemade sex teipiem un bildēm. A tā nav liela problēma, pēc dārgas trubas pap*šanas, kādu laiku pastaigāt ar ķieģeli 🙂

    #282855
    msh
    Participant

    Pajāt rekords piedāvā. Nekad nevienu lietošanā esošu mobi neesmu pazaudējis, ja arī kas tāds notiktu, uz strīpas stāv vēl seši M55 😀 , kā arī galda atvilktnē stāv 8 gadus senā pagātnē pirktās zives aploksnīte, ar kuras satura palīdzību varētu iegūt jaunu SIM karti vecajam numuram.

    Vispār labi ka šāds tofiks, būs tūlīt jāuztaisa rezerves kopija SIM kartelē esošajiem numuriem 🙂

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā