Uber robotaksometrs sabrauc gājēju – policijas video

Tempes (Arizona, ASV) policija publiskojusi kameru videomateriālus par letālu ceļu satiksmes negadījumu  naktī uz 18. martu. Uber bezpilota taksometrs testa braucienā sadūrās ar 49-gadīgo gājēju Eleinu Herzbergu, kura ar velosipēdu pie rokas šķērsoja braucamo daļu vietā, kur nav gājēju pārejas. Herzberga bija ģērbta tumšās drēbēs, atstarotāju viņai nebija. Tas ir pirmais reģistrētais gadījums, kad robotauto nāvīgi traumējis cilvēku. Pēc policijas informācijas automašīnas ātrums bija 61 km/h pie atļautā braukšanas ātruma 56 km/h jeb 35 mi/h. Interesenti gan atraduši Google Street View attēlu, kur šai vietā atrodas ātruma ierobežojuma zīme   45 mi/h.

Pagaidām policija nekādas apsūdzības neizvirza, jo gājēja auto priekšā izlekusi pēkšņi. Tomēr rodas jautājums, ko darījusi robotauto testētāja 44-gadīgā Rafaela Vasquez, kuras pienākums bija visu laiku kontrolēt ceļu. Video skaidri redzams, ka dāma  darbu nedarīja, un vislaik skatījās tikai uz leju – acīmredzami telefona ekrānā. Fiksēts arī fakts, ka auto lāzera skaneri neko nav pamanījuši, jo bremzēšanas līdz sadursmes mirklim nav bijis.

Šobrīd kompānija Uber visus robotaksometru testus ir pārtraukusi. Norit izmeklēšana.

Video redzamajā reportāžā iekļauti fragmenti no auto frontālās un salona kamerām. Brīdinām, materiālā redzami nepatīkami skati.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

4 Responses

  1. Tas bekons pie stūres nebūtu noreāģējis jebkurā gadījumā… pat dienas laikā. Jocīgi, ka sistēmas nenoreaģēja… biju testējis jauno Ford Mondeo (un tas pat nav robot auto), ja kaut kas maisījas pa ceļu, viņš pīkstēja un midžināja gaismiņas un, ja tad vēl vadītājs nereāģē, tad vienkārši liek pa mēmajiem.
    Tad nu konspirācijas jautājums: vai Uber takšiem šīs sistēmas ir iespējams vadīt attālināti, ja jā, tad nu… rezultāts nav baigi pārsteidzošs.

    1. Nu izskatās, ka tas cilvēks mēģināja pārskriet ielu (es tip būšu ātrāks pa mašīnu). Tur sadursme būtu bijusi 100%, vienīgi (labākajā gadījumā) būtu iedots pa bremzēm un kaut drusku samazināts ātrums sadursmes brīdī.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt