Spiegu kaislības: Google ložņā pa klientu GDrive failiem

Ja cilvēks ir samaksājis par mākoņglabātuves lietošanu, viņš noteikti rēķinās ar to, ka neviens nerakņāsies pa viņa failiem. Līdz šim pa lielam tā arī bija, bet laiki ir mainījušies. Katrā ziņā uz Googles datu glabātuves GDrive seksuāla satura foto vai video izvietot var neizdoties, jo tiks saņemts kļūdas paziņojums “Pārkāpti lietošanas noteikumi”. Failu pārbaude notiek divos etapos: vispirms failus pārbauda robots, un ja tiek atklāts kaut kas divdomīgs – iejaucas cilvēki – Googles moderatori.  Tātad tagad bez privātuma riska uz GDrive var izvietot vienīgi kaķbildes un dabasskatus.

Kliedzošo faktu atklāja vissenākās profesijas pārstāves. Kāda dāmīte pelna iztiku ar erotisko  čatu caur webkameru.   Kad viņa vēlējās palutināt klientus un GDrive mākonī kopīgot savu kailvideo – to pat neizdevās augšuplādēt. Tūlīt parādījās “Error”. Par līdzīgiem gadījumiem ziņojušas arī citas pornoindustrijas pārstāves, kuras pirms tam gadiem ilgi netraucēti lietojušas GDrive.

Motherboard

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

6 Responses

  1. Nav nekaads jaunums. Ir jaabuut stulbam, lai izmantotu maakoni sensitiivai infai ieprieksj nenosjifreejot datus. Tik tikko kaa paraadiijaas sjie maakonjpakalpojumi (dropbox, gdrive), es uztaisiiju rezerves kopiju saviem gjimenes foto, ieprieksj tos visus smuki sasviezjot sjifreetaa truecrypt konteinerii. Lai gan tajaas erotisku skatu nav, bet esmu drosjs, ka robotiem un cenzoriem kaadu laiku deguni buus par iisu, lai izostiitu atsleegu. Taa vienkaarsji NAV vinju dariisjana, kas man tur staav.

    Tiem, kam veel nedalec – ja jums piedaavaa par maksu vai bez maksas izvietot jebkaada veida informaaciju (e-pasti, atteeli, video, dokumenti), jums jau AUTOMAATISKI ir jaareekinaas ar to, ka agri vai veelu kaads tajos iebaaziis savu degunu, kuram tur to nevajadzeetu iebaazt. Ir paranoiski, ka atrodas uznjeemumi, kas savus dokumentus netur nu kategoriski nekur citur, kaa tikai uz sava privaataa servera, vai maakonja – bet sjajaa zinjaa es vinjus varu arii saprast.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt