Relativity Space ar 3D printeriem veido nu jau otro raķeti

Šī gada sākumā uzņēmums Relativity Space palaida kosmosā īpašo Terran 1 raķeti. Ar ko tā tik īpaša? Gandrīz visas raķetes sastāvdaļas printētas ar 3D printeri! Tas ir pavisam interesants sasniegums, bet nu uzņēmums vēlas spert soli tālāk.

Kā jau var noprast, Relativity Space 3D printeru tehnoloģiju izmantošana ir būtiska ikdienas sastāvdaļa. Uzņēmuma izpilddirektors Tims Eliss ziņu portālam CNET stāsta, ka 85% no Terran 1 raķetes, tai skaitā tik sarežģītas detaļas kā motors, tikušas veidotas ar 3D printeri.

Vienīgās detaļas, kas netika drukātas ir dažādas elektronikas detaļas, baterijas, gumijas blīves un dažādas citas detaļas un materiāli, kas izmantoti izolācijai un savienojumiem. Uzņēmuma izpilddirektors piemetina, ka 3D printera priekšrocību izmantošana ļāvusi uzņēmumam salīdzinoši ātri izgatavot un pārbaudīt jaunus dizainus.

Raķete Terran 1 veiksmīgi pacēlās, taču nenonāca orbītā, jo otrais posms saskārās ar negaidītām tehniskām problēmām.

Tagad Relativity Space strādā pie sava nākamā projekta Terran R – ievērojami lielākas raķetes, kas orbītā spētu nogādāt lielas kravas, piemēram, satelītus.

Plānots, ka Terran R varētu tikt palaista kosmosā jau 2026. gadā. Uzņēmuma izpilddirektors stāsta, ka uzņēmuma mērķis ir palīdzēt izveidot bāzi uz Marsa. Viņš uzskata, ka šī mērķa sasniegšanā 3D printeriem varētu būt visai būtiska loma.

Avots: CNET

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt