Netflix ASV sāk ierobežot paroļu koplietošanu

Nu jau vairākus gadus Netflix diskutē par aizliegumu dalīties ar kontu parolēm. Nav noslēpums, ka Netflix kontu īpašnieki mēdz koplietot savus profilus, kaut gan pakalpojuma lietošanas noteikumos minēts, ka kontu paredzēts izmantot vienas mājsaimniecības ietvaros. Nu uzņēmums sācis strādāt pie ierobežojumiem ASV.

Cilvēki ASV vēl var dalīties ar savu Netflix paroli, bet, ja to iedod kādam ārpus savas mājsaimniecības, jāmaksā papildus. Maksa par paroles koplietošanu ir 8 ASV dolāri mēnesī par personu papildus tam, ko jau maksājat par savu Netflix plānu. Standarta plāna lietotāji var pievienot vienu personu ārpus savas mājsaimniecības, bet Premium lietotāji var pievienot ne vairāk kā divas personas.

Izmaiņas nav jaunums. Nu jau kādu laiku uzņēmums testē paroļu koplietošanas aizliegumu Spānijā, Kanādā, Dienvidamerikā, citās valstīs un reģionos. Pagaidām nav skaidrs, kā uzņēmums spēs izsekot, vai persona, kas izmanto kontu, ir no tās pašas mājsaimniecības. Testu ietvaros tika pārbaudīts vai sakrīt personu IP adreses, bet, ja tās nesakrita, konta īpašnieks saņēma ziņu par autorizācijas mēģinājumu viņa kontā, kas dažu minūšu laikā bija jāapstiprina.

Kad un vai šādas izmaiņas gaidāmas arī Latvijā? Pagaidām par Netflix turpmākajiem plāniem nekas nav zināms, bet uzņēmums ir testējis jaunos ierobežojumus arī Spānijā, kas nozīmē, ka, visticamāk, arī Eiropas reģions pēc kāda laika varētu saskarties ar ierobežojumiem.

Avots: CNET

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt