Mani pirmie iespaidi par iPad

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Mani pirmie iespaidi par iPad

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 25 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #153269
    shady
    Participant

    Pirmdienas rīts iesākās ar prezentāciju par iPad ienākšanu Latvijas tirgū (no 28.janvāra tas tiek oficiāli izplatīts APR Capital, APR iDeal un citos Capital veikalos). Protams, biju uz to aizgājis un īstenībā jāsaka, ka bija interesanti noklausīties Apples oficiālo izplatītāju runu. Lai gan ik dienu pie manis kāda iekārta ir uz apskatu, tomēr sagadījies tā, ka pats īsti nebiju saskāries tieši ar Apples produktiem. Godīgi atzīšos, ka bija ne visai labs priekšstats, jo internetā plaši sastopamas daudz negācijas Apples virzienā, tomēr pēc prezentācijas beigām domas mainījās. Manuprāt, Latvijas sabiedrībā valda tik negatīvs uzskats tieši dēļ tā, ka mēs šo produktu (iPad) nepareizi uztveram. Mēs to cenšamies salīdzināt ar datoru, mobilo telefonu vai ko tam līdzīgu, bet tas nav ne dators, ne telefons – tas ir iPad. Tāpēc ļoti labi saprotamas ir šīs negācijas, jo parasti komentāri ir apmēram šādi: “Kādēļ izdot TÄ€DU naudu par nepilnvērtīgu štruntu, ja pa to pašu naudu es varu nopirkt pilnvērtīgu portatīvo datoru / tīmekļdatoru?” Jā, ja mēs cenšamies salīdzināt, tad tik tiešam ir jānosveras protestantu pusē, bet tā tas nav. Man patika Capital firmas pārstāvja teiktais – mums taču mājās ir personālais dators, varbūt vēl portatīvais dators, kā arī saprotami, ka mobilais telefons, kādēļ nebūt vēl vienai iekārtai – iPad? Ipad mērķis nav konkurēt ar datoru vai telefonu – tā ir planšete, kas paredzēta noteiktiem apstākļiem un mērķiem. Vai tad viedtelefons (smartphone) izkonkurē datorus? Nē! Analoģiski ir ar iPadiem.

    Tad pastāstīšu īsumā kāds viņš ir un kam tāds iPad ir vajadzīgs, kādam mērķim domāts:

    Tas ir pietiekoši plāns (13,4mm) un to var viegli ielikt somiņā. Kabatā gan neieliksi, jo dēļ lielā ekrāna (9,7 collas) tas ir diezgan plats. Arī svars nav peļams – 700 grami. Tā tad, no tā secinām, ka iPad ir kompaktāks par tīmekļdatoru.

    Ieslēdzas ātri – nav jāgaida ielādes cikls kā tas ir datoriem.

    Lai kur arī būtu, neesam izolēti no notikumiem (vienmēr varam piekļūt e-pastam, skype un citiem komunikāciju līdzekļiem). Piebilde: iPad ir divi risinājumi: Wi-Fi / Wi-Fi + 3G.

    Arī multimedija neizpaliek – foto, mūzika, filmas, jo šī iekārta nav domāta tikai darbam, bet tā dod iespēju arī relaksēties.

    Tas ir ideāls rīks, lai apmeklējot lekcijas vai kādu prezentāciju pierakstītu piezīmes uz ekrāna virtuālās klaviatūras. Tā kā ekrāns ir diezgan liels, arī klaviatūras izmērs nav neparocīgs.

    Tomēr, ja ir jāveic garāki pieraksti, tad ērtāk ir nopirkt papildaprīkojumu – pievienojamu klaviatūru vai arī klaviatūru uz bluetooth risinājuma (šis variants man vislabāk iet pie sirds).

    Digitālo grāmatu lasīšana – tā kā šai nodarbei pēdējos gados ir aizvien vairāk piekritēji, tad tas ir labs pluss šai iekārtai, ko arī uzsver Apples pārstāvji.

    Apples App Store – ļoti daudz aplikācijas (ap 300 000 aplikāciju, daudzas paredzētas tieši iPad), kas paver neierobežotas iespējas sākot ar darbu un beidzas ar izklaidi.

    Interesantas aplikācijas ir laikrakstiem. Arī laikraksta “Diena” aplikācija būs pieejama jau februārī. Ko mums šīs aplikācijas dod? Pirmām kārtām to, ka nevajag visu laiku pieeju internetam – lejuplādējam tikai ikdienas preses izdevumu un lasām to jebkurā laikā. Arī samaksa noteikti ir zemāka nekā iegādājoties to kioskā. Dienas pārstāvji neoficiāli izteicās, ka cena varētu būt līdz pat 30 – 40% lētāka par drukāto materiālu.

    Par visiem priekiem gādā akumulators, kurš spēj izturēt 10h darbu.

    Noslēdzošā piebilde:

    Izskatās interesanta mantiņa (lētākais variants pieejams par Ls 359), kurai pat es atrastu pielietojumu. Labprāt iegādātos, bet attur diezgan augstā cena. Tomēr šo mantiņu paturēju rokās pavisam neilgi, drīzumā to saņemšu uz testu, tad arī padalīšos ar plašākiem iespaidiem un secinājumiem.

    Iekārtas tehniskos parametrus varat aplūkot šeit: apple.com

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_apple_ipad_1.jpg[/img]

    #260458
    rasty
    Participant

    liels ipod touch…bet labprāt ar tādu paspēlētos

    #260459
    Evers
    Participant

    Teju sola jau revolucionāro iPad 2, kad pirmais iPads tikai sāk officiāli tirgoties Latvijā.

    #260460
    shadowmen
    Participant

    Esmu paspelejies,nav sudugs,bet pats laikam izveletos ipod touch…pirmkart cena,otrkart iemet kabata(esmu vairak no cilvekiem,kam patik ja viss ir kompakts),treskart varu uz ipod izdarit visu to pashu(pat filmu skatishanas uz ipod ir ciesama),un ipod spelu speleshanai ir ertaks…Un galvenais iemesls cena-Londonas lombardos pa 80-120 marcinjam ipod touch var iegut sava ipashuma ar gada garantiju….

    #260461
    garaisezis
    Participant

    shadowmen wrote:

    Esmu paspelejies,nav sudugs,bet pats laikam izveletos ipod touch…pirmkart cena,otrkart iemet kabata(esmu vairak no cilvekiem,kam patik ja viss ir kompakts),treskart varu uz ipod izdarit visu to pashu(pat filmu skatishanas uz ipod ir ciesama),un ipod spelu speleshanai ir ertaks…Un galvenais iemesls cena-Londonas lombardos pa 80-120 marcinjam ipod touch var iegut sava ipashuma ar gada garantiju….

    plus tav ipod vel no ebay var nopirkt gsm moduli par kadi 30usd un lietot kaa pilvnvertikgu iphone, tikai bez 3G gan diezeel, bet nets un zvani stradaa… ipod GSM module

    #260462
    Ralfie
    Participant

    Tas gan interesanti, ka līdz Latvijai ipads un vispār lielākā daļa jaunu elektropreču parādās veikalos ar +/- 9 mēnešu nokavēšanos, ja vispār atnāk.. laikam tapēc, ka tirgus te ir smieklīgs..

    #260463
    shadowmen
    Participant

    Garais Ezi-pilniba piekritu 🙂

    #260464
    nevertell
    Participant

    Nu nestāsti man, ka uz aipoda var baudāmi filmas skatīties. Pašam ir aifouns, ilgāk par 10 minūtēm jau sākās mazohisms.

    Klaviatūras neesamība ir liels mīnuss. Un iOS uz šitādiem verķiem nav domāts, te vajag hibrīdu starp telefonOS un datorOS.

    #260465
    izredzētais
    Participant

    ralfie, tas viss ir loģiski. latvija ir pārāk maza zeme, līdz ar to mērķauditorija ir smieklīga salīdzinājumā ar citām valstīm.

    #260466
    garaisezis
    Participant

    nez cik no jums butu gatavi atdot par ierici ar kuru var tikai sedet neta, ja pirms tam vajag kaa analogu vismaz kadu citu datoru caur kuru pieslegt to pasu ipodu lai var saladet alternetivi ieksa sho to…, un cik no jums to visu var atlauties… ipashi sajos laikos…

    #260467
    prusaks
    Participant

    “Par visiem priekiem gādā akumulators, kurš spēj izturēt 10h darbu. “

    Par tēmu kā tādu, vienlaga nesapratu kam viņu vajag. Par ~320 Ls var dabūt netbuku ar ārējo DVD-ROM un labu apvalku. Lēni ieslēdzas – stand by jau sen eksistē. Vienīgais kur šo lietiņu esmu manījis kā jēdzīgu pielietojumu ir prezentācijas u.c. līdzīgi pasākumi – ekonomē uz papīra lapām, ja neņem vērā ierīces cenu. Ja piemet klāt apple klavieri un apvalku sanāk jau normāls laptops. Priekš grāmatu un ziņu lasīšanas tik pat kaitīgs kā standarta ekrāns, necik ilgi nepalasīsi. Ziņas var jau sen datorā vai telefonā lasīt. App Store – pārdod viskaut ko tikai lai pārdotu. Tad kam viņš ir domāts? Maziem bērniem ko bakstīt ekrānā, jo tētis skatās televizoru?

    #260468
    iKey
    Participant

    Š odien vienā “Ä€bolu bodē” (Capital paspārnē esoša firma) paspaidīju. teikšu atklāti, kustībā man ērtaks būtu aifons nekā aipads

    #260469
    nevertell
    Participant

    Ja gribam būt anāli precīzi, tad viņš ieslēdzās ļoti lēni. Jo patiesībā neviens jau viņu ikdienā neslēdz iekšā/ārā, bet gan ieliek stand-by modā, kas izslēdz ekrānu un atslēdz visus tīklus.

    Netbuki ar 10h darba laiku gan sāk palikt retums :>

    #260470
    msh
    Participant

    Š eidiju ir viegli nozombēt 🙂 Bet tas nav nekas jauns 😀 Vēl man prieks, ka šeidijs, kā jau kārtīgs samuraja čoms, vārdu “apple” loka 😀

    Š eidij, es saprotu, ka tev ir jāuzraksta viss fufelis, ko ieinteresētās personas apgalvo, bet varēji tak vēl pievienot loģisku komentāru, atceroties latvijas situāciju. Draņķi, kas nav dators, bet maksā kā dators, atļauties var tie, kas var arī joprojām atļauties nopirkt, apkopt un pieliet jauna S600/750i/S8 bāku. Cik tādu latvijā ir? Nu tāds bariņš ir. Bet savādāk par tā draņķa cenu var nopirkt normālu mašīnu. Jo vairāk tāpēc, ka, kā jau mums visiem zināms, tas draņķis nav pat planšete, bet vienkārši izstiepts īpads. Ekrāns lielāks, un tas praktiski arī viss… Bet nu labi. Pastāsti, kā to draņķību ikdienā var lietot, nesačakarējot ekrānu? Porķikam to salokot ekrāns vismaz ir aizsargāts. Nu un šitam? Te jau bišķi lielāks ekrāns nekā mūsdienu krapfõniem, attiecīgi ekrāna vidū vajag pielikt mazāku spēku lai to salauztu…

    #260471
    shady
    Participant

    iPad nav ikdienas nepieciešamības prece. Cilvēks var nopirkt arī vairākas mašīnas – vienu busiņu (kur pārvadāt kravas), otru ikdienas (ar kuru dod izbraukt arī sievai un dēlam), kā arī savu “mīluli” (ar kuru gozējas tik pasākumos un draugu lokā). Cilvēks, kurš to var atļauties, noteikti atradīs tam visam pielietojumu. Tas, kurš nevarēs – brauks ar lietotu vāģi ikdienas vajadzībām vai ies ar kājiņām.

    Par iPad iespaidiem jau minēju, kam tas domāts, ko var ar to paveikt – sīkāks spriedums būs pēc testēšanas.

    Man šī iekārta saista ar prezentāciju apmeklējumu, līdzi nēsāšanu ārpus mājas, kā arī palasīt ko guļot dīvānā. Un, jā, man šī planšete šķiet ērtāka par netbuku (lai gan planšete ar netbuku nav jāsalīdzina).

    Es uz prezentāciju ierodos labākā gadījumā ar blociņu un rakstāmo kabatā, jo normālā prezentācijā papīrs un rakstāmais ir jau nolikts katram sēdvietā. Bet…ja man kāds uzdāvinātu šādu planšeti…kādēļ ne? Atpakaļceļā jau būtu iesācis rakstīt rakstu vai palasījis papildinformāciju. Un, msh, planšete nav paredzēta apkārt mētāšanai – nāksies iegādāties atbilstošu / speciālu somiņu.

    Tas, ka mūsu valstī valda krīze un liela daļa šādu iekārtu nespētu atļauties, tas nenozīmē, ka mēs (tehnoloģiju portāls – Notepad.lv) neapmeklēsim prezentācijas un neapskatīsim dārgus produktus, kurus katrs nevar atļauties nopirkt, vai ne tā?:)

    Š o iekārtu tak nevienam neliek pirkt, to iegādāsies tas, kuram būs īpašas vajadzības un maciņš atļaus neizmantot universālākas iekārtas (piemēram, datoru).

    #260472
    deivs001
    Participant

    Š eit darbojas Apple zombēšanas māka, kas prot iestāstīt cilvēkiem, kas var

    Quote:

    atļauties nopirkt, apkopt un pieliet jauna S600/750i/S8 bāku

    , ka šī manta ir tev ļoti vajadzīga, cels produktivitāti, draugiem skaudīs, varēsi bērniem muti aizbāst, ka klusumu gribēsi.

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KTY9ugvTZo4[/youtube]

    Izrādās, ka pasaule balstās ne uz milžu pleciem, bet kaķu mugurām.

    #260473
    msh
    Participant

    Š eidij nu un tā tava speciālā somiņa būs ar iešūtu metāla plāksni un īpadu drīkstēs turēt tikai ar ekrānu pret to plāksni? 😀 A tā, piemēram, ejot pa ielu paklūpi, un, hujaks, nokrīt tā tava specsoma taisni ar to pusi, kur ekrāns, pret lielāku akmeni… 😀 Vai arī tu kaut kur uzgrūdies vai tevi kaut kur uzgrūž.

    #260474
    shady
    Participant

    Izklausās, ka daudzi noliek tikai tāpēc, ka tas ir apple. Man tagad ir iedots uz testu Samsung Omnia 7, kurš maksā tikpat cik iPad. Un? Kāpēc nenoliekam dārgos viedtelefonus? Kāda tiem ir aizsardzība? Triecienizturīgi maciņi?:)

    Nē, nu, protams, labāk ir paņemt ragaviņas un uzstutēt virsū PC ar aķiem:D Nu, muļķības… Tiem, kuriem vajag – to iegādāsies. Tiem, kuriem tas nav vajadzīgs – lietos citus risinājumus, kas ir atbilstošāki viņa vajadzībām un maciņa biezumam.

    #260475
    msh
    Participant

    Š eidij, tu jau zini ka es par telefonu uzskatu ierīci, kurai bez zvanīšanas un SMS funkcijām vēl ir izturības funkcija un “dārgo viedtelefonu” īpašnieku acu priekšā savu LG GB102 nometu uz grīdas no normāla augstuma un sarunu biedru uzaicinu ar viņa krapfõnu izdarīt to pašu 🙂

    #260476
    Crow
    Participant

    The Webb Private School in Knoxville Tennesee will begin enforcing the mandatory iPad rule starting August, and has already announced leasing plans for the popular Apple tablet. From $20 a month, students can get their hands on the 16GB WiFi iPad for their classes..

    https://gizmocrunch.com/apple/4897-ipad-school-lease :lala:

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 25 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā