Apple pārdošanas apjomi Baltijas valstīs pārsnieguši 28,4 miljonus eiro

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Apple pārdošanas apjomi Baltijas valstīs pārsnieguši 28,4 miljonus eiro

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155603
    shady
    Participant

    Pasaulē vadošais tehnoloģiju zīmols Apple 2011. gadā ir vēl vairāk nostiprinājis savas pozīcijas Lietuvas, Latvijas un Igaunijas tirgū. Oficiālais Apple izplatītājs Baltijas valstīs “AVAD Baltic” informē, ka pat pirms Ziemassvētku iepirkšanās drudža sākšanās, šī gada pirmajos 11 mēnešos, apgrozījums ir sasniedzis 28,4 milj. eiro. Tas ir gandrīz divas reizes lielāks par pagājušā gada kopējo apgrozījumu, kas bija 15,3 milj. eiro. Savukārt, salīdzinot ar 2009. gadu, kad pārdošanas apjoms bija 8 milj. eiro, vērojams 258 procentu pieaugums.

    Š ī gada pirmajos 11 mēnešos Baltijas valstīs kopumā pārdoti jau 21 500 “iPad” un “iPad 2” planšedatoru – aptuveni 65 planšetdatori katru dienu, un 15 500 Apple datoru. Vispopulārākie datoru modeļi – ātrdarbīgais “Macbook Pro” un neticami plānais “Macbook Air”. Salīdzinot ar visu 2010. gadu, Apple datoru pārdošanas apjomi Baltijas valstīs jau tagad ir strauji kāpuši par aptuveni 40 procentiem. Pavisam Baltijas valstīs 2010. gadā tika pārdoti 11 tūkstoši “Mac” datoru.

    Kā apgalvo “AVAD Baltic” direktors Toms Palšis, līdzko tirgū parādījās planšetdatori “iPad” un “iPad 2” un, strauji pieauga to pārdošanas apjoms, pirmajā ceturksnī bija nedaudz samazinājies “Mac” datoru pārdošanas pieauguma temps. Tomēr divos pārējos ceturkšņos datoru pārdošanas apjomu līkne atgriezās iepriekšējā līmenī, domājams, tāpēc, ka “iPad” planšetdatorus “atklāja” jauni lietotāji, kuri līdz šim varbūt pat nelietoja “Mac” datorus.

    “AVAD Baltic” vadītājs, kurš šī gada sākumā prognozēja divkāršu pieaugumu, apgalvo, ka apgrozījums 28,4 miljonu eiro apmērā priecē, tomēr tas nav bijis negaidīts. “Vairs nepārsteidz fakts, ka Apple apgrozījuma pieaugums Baltijas valstīs ir līdzīgas tam, kāds tas vērojams visā pasaulē – katru gadu tas dubultojas. Š ajā gadā to ietekmēja arī “iPad” un “iPad 2” ienākšana mūsu reģionā. Ļoti universālā Apple planšetdatora pārdošanas apjomi pārsniedza mūsu cerības – tie bija lielāki, nekā prognozējām. Š ajā gadā “iPad 2” bez grūtībām ir kļuvis par vislabāk pārdodamo produktu planšetdatoru kategorijā Baltijas valstīs,” apgalvo T. Palšis, atgādinot, ka gads vēl nav beidzies un vēl ir priekšā pašas “karstākās” tirdzniecības nedēļas.

    Vairāk jaunumu par Apple vienmēr atradīsiet šeit:

    https://www.facebook.com/iLatvija

    #280081
    jonjs
    Participant

    Kā saka mūsu kaimiņi krievi “… skaisti dzīvot neaizliegsi …” 🙂

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā