Portatīvais datorgrafiķim

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Portatīvais datorgrafiķim

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 38 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157081
    Garinsh
    Participant

    Sveiki, notepadieši!

    Ir radusies nepieciešamība pēc portatīvā datora primāri datorgrafikas programmatūras izmantošanai – Fotošops, Ilustrators, Indesign, kā arī šis tas no 3D, piemēram, Zbrush, utt… Kā arī sekundāri kādas daudz maz svaigas spēlītes padzenāšanai brīvā brīdī, konkrēti šajā gadījumā Guild Wars 2 vismaz ar medium iestatījumiem un 60fps.

    Arī dažas specifiskas prasības – Ivy Bridge CPU, USB 3.0, Anti-glare, obligāta ethernet kabeļa ieeja un vēlams Nvidia GPU, bet izskatīti tiks arī visi AMD varianti. Acer un Toshiba neieteikt.

    Budžets – 500 līdz 800Ls

    #289671
    Piskadrons
    Participant

    Tas ir tik pat debīli kā bolīda Latvijas pastam, un Mercedes neieteikt.

    #289672
    Anonīms
    Neaktīvs

    Piskadrons, ka tu vienreiz muti aizvērtu. Ja nav nekā laba ko teikt, paklusē! Piegriezies jau Tu esi!

    Runājot pār tēmu, paskaties uz Alienware kompjiem, tītri labos ciparos var dabūt, un nebus nekādi nīkuļi.

    #289673
    m_janis
    Participant

    Nu par Acer piekrītu 100% – no veikala var nest pa taisno uz Getliņiem, bet nu par Toshiba gan garām. Izturīgs, labs, (ja kas, viens no visretāk servisos atnestajiem laptopiem). Dell, Lenovo, Toshiba (ja reliģija neļauj Apple) ir vienīgie, kuru virzienā vērts skatīties.

    Otrkārt – ja jau doma par nopietniem grafikas darbiem – obligāta lieta ir vismaz 23″ stacionārais IPS monitors,obligāti kalibrēts (ko ar laptopa monitoru nereāli izdarīt), pele vai/un planšete.

    Par VGA – grafikai, jo īpaši Photoshopam, jau nu nVidia ir garām – daudz precīzākas gan detalizācijas, gan krāsu ziņā ir ATI/AMD kartes, bet ja negatavo materiālu, kur jābūt precīzai krāsu atbilstībai – tad vienalga.

    #289674
    Garinsh
    Participant

    Ir, ir 23 collu stacionārais IPS monitors uz kā arī krāsas tiks koriģētas, bet regulāri līdzi desktop kasti un monitoru nēsāt 120km nav iespējams, tādēļ nepieciešams portatīvais dators. Peles un planšetes arī tepat vien ir.

    Pret AMD iebildumu tik karšanas dēļ, par ko internets raksta visās malās, pašam pieredze ar portatīvajiem tikpat kā nekāda, tādēļ šajā jautājumā varat mani apgaismot. Ja nekarst vairāk par Nvidia, tad vienalga kāda firma.

    Par Toshiba lasītas sliktas atsauksmes uzbūves kvalitātes ziņā, bet, ja tās ir pilnīgas muļķības, tad problēmu nav un klāt nāk vēl potenciālie varianti.

    Pagaidām skatos uz Asus, Dell, HP, Lenovo, tagad jau Toshiba.

    #289675
    Piskadrons
    Participant

    Redz, tu esi tik debīls, ka vienkārši nesaproti absolūti neko no jebkādas tehnikas, un teu nau nekādas loģikas. Ja būtu tad tu redzētu pretrunu iekš “jaudīgs portatīvais darbam”.

    #289676
    Piskadrons
    Participant

    Lētāk sanāks tiem 120km abos galos kompis un flashka vai tīkls failu pārvadāšnanai.

    Tikai pilnīgi dauņi tic tādām tenkām par AMD. Tas i fakts un tur nau ko vairs diskutēt.

    #289677
    Anonīms
    Neaktīvs

    XPS, Alienware: https://eoz.lv/showpost.php?p=567909&postcount=198

    dārgos Dell modeļus no x3m iesaku pasūtīt.

    #289678
    Garinsh
    Participant

    Par AMD skaidrs, bet portatīvais obligāts, jo tiks izmantots arī citiem mērķiem, piem, tekstu drukāšanai un formatēšanai ārpus Latvijas ceļojumos, kā arī visam kam citam, sākumpostā minētas vien ģenerālās nodarbes, kam jauda nepieciešama, bet jēgu naudu atstāt jaunā kastē un arī portatīvajā neredzu, pietiks ar pārnēsājamo ietaisi, lai arī dārgāk par tavu minēto variantu.

    #289679
    Garinsh
    Participant

    Dell dārgais gals, ieskaitot Alienware, izskatās diezgan pievilcīgi pašlaik, bet pētu arī citus variantus. Kā arī tavs norādītais tirgotājs nav atjaunojis piedāvājumu ar trešās paaudzes intel procesoriem un vecāku mantu nevēlos un vispār nevajag pirkt.

    #289680
    Crow
    Participant

    Quote:

    Par VGA – grafikai, jo īpaši Photoshopam, jau nu nVidia ir garām – daudz precīzākas gan detalizācijas, gan krāsu ziņā ir ATI/AMD kartes


    Š itie “urban legends” ir jānīst un jāiznīcina. Tur fiziski nevar būt starpības, draiveris var būt mazliet bagains, bet nekas vairāk. Un cik nu fotošops vispār to GPU izmanto – jā, arī krāsu menedžmentam, bet tikai priekš tipogrāfijas, 16bpp un 3D.

    Tad jau efektu renderēšanā (ko five nines dara CPU) arī labāks būs, teiksim, VIA, nevis AMD vai Intel, ko?

    Vai tik savā laikā neapgalvoji arī, ka foobar ir labākā skaņas kvalitāte, mhh?

    #289681
    Piskadrons
    Participant

    Nosprāga kadram dārgais Dell portjiks. Pāris mēnešus pēc garantijas. Lietots bija ļoti rūpīgi, regulāri tīrīts. Detaļas viņam nopirkt nevar, tieši tāpat kā jebkuram pašam lētākajam Acer.

    Es gribētu redzēt kā pajols zīmēs fotošopā/corelī/autocad/microstation braucot mašīnā vai autobusā. Galā aizbraucot uzzīmētos sūdus parādīt var ar jebkuru 260Ls portjiku!

    Tā visa dārgo portjiku pirkšana ir ākstu fingeru mētāšana, nevis darbs. Darbu tādi pat redzējš nau, benķu deldētāji un parazīti.

    Neklausot pieredzi un loģiku, sapirkties dārgus importa sūdus un pēc tam dirst ka pie krīzes vainīga valdība. Dalbojobi neiznēsātie.

    #289682
    Evol
    Participant

    Beton,ja tu esi tik gudrs un advancēts visā,kas šeit tiek aprunāts,nu tad apgaismo mūs-lauku stulbeņus ar savu izcilo ideju un variantiem,kuri tad īsti portatīvie ir jāpēr priekš datorgrafiķa.

    #289683
    Aldis
    Participant

    Viennozīmīgāki par Alianware (un paša ražotāja DELL) datoriem neko labāku nevaru ieteikt.

    Varbūt vēl pačeko Asus firmas datorus.

    Aceru gan neiesaku… :]

    #289684
    Garinsh
    Participant

    No Acer turos pa gabalu, bet nav tas sliktākais variants cilvēkiem ar stipri ierobežotām finansēm. Skatos, ka Dell man iesaka visās malās, tā kā tas ir viens no primārajiem kandidātiem.

    #289685
    Garinsh
    Participant

    Un šeit arī tava problēma, acīmredzot, par visu spried pēc savas loģikas un pieredzes un ārpus savas kastes atsakies izspert kaut soli.

    Tā nu gadījies, ka ne visiem tava loģika un pieredze der, ko arī lieliski pierāda šis forums – lietotāju attieksme pret tevi un tavi muļķīgie izteicieni šajā un bieži vien citās tēmās.

    Respektīvi, ja prasa ieteikt portatīvo, tad iesaki, ja nav ko ieteikt, tad tinies atpakaļ uz savu sūnu ciemu un nebāz savu netīro šņukuru, kur nevajag. Nevienam tava tukšā d**šana šeit nav vajadzīga.

    #289686
    root
    Participant
    #289687
    root
    Participant

    BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRN!!!!!!!!!!!!!!!

    Aceriem nav ne vainas.

    #289688
    aoma
    Participant

    Ar betonu nav jēgas sākt diskusiju – tā bezjēdzību norāda viņa zināmākais niks, savādāk būs kā tai teicienā par strīdēšanos ar idiotu… 😀

    Arī ja pateiksi šim pa prātam, vienalga visi komentētāji būs stulbeņi.

    Par tēmu: vai nu dell vai asus – man šīs liekas uzticamas markas.

    #289689
    akms47
    Participant

    Nu ir man Acers divkodolnieks ar NVIDIA ne pirmā svaiguma karti un Win Vistu (licence). Nevaru sūdzēties i žops iet i Cad’u var pagrozīt. 4 gadu laikā 1-reizi pārinstalēts, tupās Vistas dēļ. Brāķi visiem ražotājiem gadās.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 38 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā